Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Sr nov 24, 2004 10:30 am

Sepravi si preživel in se še vedno voziš okoli =I ...če imaš za bencin :x
Slika

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider Sr nov 24, 2004 10:50 am

Jst sm šou na brezovci 86. Isto je sam neki počečkal pa reku da dobim po pošti. Dubu sm in to ne da bi šou k sodniku, 4pike in 50kazni+10stroškov.
Probi čim dlje zavlačevat, pozanimej se pri kakem pravniku, kr drgač upam da ti je bil všeč inštruktor v A.Š. ;)
Švoh, ampak lahek 8)
!New! White blinkers-Chicks go crazy! :mrgreen:

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n Sr nov 24, 2004 10:54 am

Mene bi pa zanimal neki podobnga! Ce te polcaj ustavu pa ti da za pihat. In ti lepo normalno napihas 0.00! Ampak THC pa mas v krvi! Ali ti lahko on odredi strokovni pregled, al te bo lpo naprej spusti. Pa predpostavimo da se obnasas normalno (te ne zanasa,...)? Kaksna je kazen ce te dobijo z THC v krvi?

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Sr nov 24, 2004 11:11 am

Kolikor jaz vem, te lahko pošlje kadarkoli te hoče na strokovni pregled, neglede na to, a si napihal ali ne... Tudi če si do njega povsem normalen.
Slika

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n Sr nov 24, 2004 11:19 am

JA in ce te poslejo koliko kazni dobis oz. kaksne so posledice?

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Pe nov 26, 2004 3:55 pm

HORSE je napisal/-a:Kolikor jaz vem, te lahko pošlje kadarkoli te hoče na strokovni pregled, neglede na to, a si napihal ali ne... Tudi če si do njega povsem normalen.

lahko te poslje na strokovni pregled za pregled mamil...

ce si napihu in je ''frulica'' pokazala rezultat in se s tem strinjal te policist ne more vec odpeljati na strokovni pregled ....Kajti po nasi zakonodaji je test pihanja sodno merodajen in se na sodiscu uposteva ...isto te lahko policis zafrkne ce napihas cez 0,5 in reces da si jedel rum kokos ali ravnokar pil...ce te ne odpelje na pregled...pojdi raje sam ker na sodiscu bi veljal rezultat pihanja.....in bi ga tesko ispodbijal ce nebi imel drugega veljavnega rezultata....

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Pe nov 26, 2004 4:15 pm

Torej z droga testom je tko, d ga gres rajs delat, kr ne glede na to kok si koma zadet, ti izpita ne vzamejo. Kazen je 90.000,00 SIT plus 4 tocke. Ce pregled odklonis je to avtomaticno priznanje najhujsega prekrska za kar je kazen odvzem izpita, 120.000,00 SIT in prepoved 2 leti. Racuni kaj se ti splaca... Ce si zadet, pejt na pregled in to je to. Popusil si v vsakmu primeru. S tem d v enmu mn.

Za tipcka z 104 km/h: Glede na to d mas ze kazenske tocke (kjer btw, je bla sodnica FEJST milostna s tabo), in si su 2x cez omejitev, bos dobil se vsaj 4 kazenske tocke in okoli 70.000,00 kazni + povprecnina, kar skupaj znese 7+ tock. Si voznik junfer ergo se bos s kolesom vozu. Edina varjanta je, ce je bla to cesta izven naselja, kjer je omejitev posebej urejena z znakom dovoljena hitrost 50 km/h. V tem primeru spisi pritozbo, da hoces kazen samo 10.000,00 zaradi neupostevanja prometne signalizacije (ce za nek prekrsek obstajata dve kazni, imas pravico zahtevati manjso od obeh) in to je to. In mocno upam d je blo to v naselju - ce je omejitev 50 in vozis 104 potem si pac one crazy motherfucking kamikaze in ne sodis na cesto!! :evil: :evil: :evil:
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Pe nov 26, 2004 6:27 pm

Misak je napisal/-a:Torej z droga testom je tko, d ga gres rajs delat, kr ne glede na to kok si koma zadet, ti izpita ne vzamejo. Kazen je 90.000,00 SIT plus 4 tocke. Ce pregled odklonis je to avtomaticno priznanje najhujsega prekrska za kar je kazen odvzem izpita, 120.000,00 SIT in prepoved 2 leti. Racuni kaj se ti splaca... Ce si zadet, pejt na pregled in to je to. Popusil si v vsakmu primeru. S tem d v enmu mn.

Za tipcka z 104 km/h: Glede na to d mas ze kazenske tocke (kjer btw, je bla sodnica FEJST milostna s tabo), in si su 2x cez omejitev, bos dobil se vsaj 4 kazenske tocke in okoli 70.000,00 kazni + povprecnina, kar skupaj znese 7+ tock. Si voznik junfer ergo se bos s kolesom vozu. Edina varjanta je, ce je bla to cesta izven naselja, kjer je omejitev posebej urejena z znakom dovoljena hitrost 50 km/h. V tem primeru spisi pritozbo, da hoces kazen samo 10.000,00 zaradi neupostevanja prometne signalizacije (ce za nek prekrsek obstajata dve kazni, imas pravico zahtevati manjso od obeh) in to je to. In mocno upam d je blo to v naselju - ce je omejitev 50 in vozis 104 potem si pac one crazy motherfucking kamikaze in ne sodis na cesto!! :evil: :evil: :evil:

tud v naselju je omjitev lahko posebej urejena z znakom se lahko zgovarjas na znak...primer je celovska, dunajska,... znak je 60 ali 70 km/h in ti se peljes 100km/h....kazen neupostevanje prometnega znaka 10000 sit , kaj se bo pa v praksi pokazal pa bo lahko tis povedu k je dal to skos...lp

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon To dec 28, 2004 4:08 pm

Misak je napisal/-a:Torej z droga testom je tko, d ga gres rajs delat, kr ne glede na to kok si koma zadet, ti izpita ne vzamejo. Kazen je 90.000,00 SIT plus 4 tocke. Ce pregled odklonis je to avtomaticno priznanje najhujsega prekrska za kar je kazen odvzem izpita, 120.000,00 SIT in prepoved 2 leti. Racuni kaj se ti splaca... Ce si zadet, pejt na pregled in to je to. Popusil si v vsakmu primeru. S tem d v enmu mn.

PODPIS!

Zm3-D3n je napisal/-a:Mene bi pa zanimal neki podobnga! Ce te polcaj ustavu pa ti da za pihat. In ti lepo normalno napihas 0.00! Ampak THC pa mas v krvi! Ali ti lahko on odredi strokovni pregled, al te bo lpo naprej spusti. Pa predpostavimo da se obnasas normalno (te ne zanasa,...)? Kaksna je kazen ce te dobijo z THC v krvi?

118. člen
(1) Voznik ne sme voziti vozila v cestnem prometu, niti ga začeti voziti, če je pod vplivom mamil, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost za vožnjo.
(2) Pod vplivom snovi iz prejšnjega odstavka je voznik, pri katerem se s posebnimi sredstvi, napravami ali s strokovnim pregledom ugotovi prisotnost takih snovi v organizmu.
(3) Z denarno kaznijo najmanj 90.000 tolarjev in 5 do 7 kazenskimi točkami, ali s kaznijo zapora in 5 do 7 kazenskimi točkami se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Ne jan 02, 2005 4:50 pm

equality je napisal/-a:ja sem že prebral tisto podobno situacijo.
ne, mislm da bi mogu več napihat, pa ja tut thc je bil u krvi...
zanima me če lahko sploh dokažejo da sem bil to jaz, glede na to da sem odklonil podpis zapisnika????

ej kombinacija alhkolhola in kajenje sredstev, ki vsebujejo thc, potem pa za volan :?: zakaj nisi šel na odvzem krvi kljub temu, da si spušu kaga mikija? recimo, če sediš zraven klape, ki cel večer puši stuff ti pa ne pušiš ampak si samo prisoten in vdihavaš, pomeni da ti potem tudi pokaže in ga ni policaja, da bi lahk težil kako družbo imaš... ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po jan 24, 2005 2:02 am

audi4ever je napisal/-a:
equality je napisal/-a:ja sem že prebral tisto podobno situacijo.
ne, mislm da bi mogu več napihat, pa ja tut thc je bil u krvi...
zanima me če lahko sploh dokažejo da sem bil to jaz, glede na to da sem odklonil podpis zapisnika????

ej kombinacija alhkolhola in kajenje sredstev, ki vsebujejo thc, potem pa za volan :?: zakaj nisi šel na odvzem krvi kljub temu, da si spušu kaga mikija? recimo, če sediš zraven klape, ki cel večer puši stuff ti pa ne pušiš ampak si samo prisoten in vdihavaš, pomeni da ti potem tudi pokaže in ga ni policaja, da bi lahk težil kako družbo imaš... ;)

se po treh mescih so sledovi thcja v telesu ;)
tko da si kriv tud ce nisi, sicer je pa zakonodaja glede tega ko svicarski sir, tko da ce mas dobrga odvetnika ki ga placas vec kot kazen, te resi iz vsega.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jan 31, 2005 12:19 pm

Ok sami zanimivi komentarji..... ampak neki mi ni jasn....
Ob devetih zvečer pijan pa ob treh napihu? Kok kg te maš? 40?
Pol ono da si po treh pivih trezen po šestih urah..... Do zaj mam primere ko sem spil eno pivo pa pihal po pol ure..... rezultat 0.00........ in pa spil dva piva in pihal po caa. eni uri... rezultat 0.00...... pil po eno pivo na uro...... poleg plesal pol pojedu hambija pa spil še eno pivo na vrh (vsega skupi 6 piv) napihu 0.27......
Policaj mi je celo sam enkrat reku da eno pivo na eno uro lahk spiješ pa ne bo blemov....
Pa ono ko je en napisu da ti mora policaj upoštevat toleranco 0.1... men še do zdej tega ni noben upoštevu (je u zakonu kje to in kje?) upoštevalo se mi je edin na sodišču (prometna pa napihal 0.1..... ampak na zapisniku je pisal: alkotest:0.1g/kg krvi- NEGATIVEN) tko da tist 0.1 se mi zdi da velja sam pri sodniku.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov