jacko je napisal/-a:Oj!
Jest mam pa eno uprašanje za vas.Primer je sledeč: 9.decembra 2004 so me policisti ustavili 20 m stran od moje hiše.Vozil sem chopperja yamaho kataeri ni bil registriran in za katerega nisem imel dovoljenja A kategorijeVozil sem tudi brez čelade.Torej:
1.policist mi je rekel da,če nisem bil v kakršnem koli prekršku zadnje leto,mi bo pogledal skozi prste za vozniško dovoljenje.Nakar mi napiše položnico(17.500sit) za naregistriran motor in čelado.te položnice nisem plačal v osmih dneh.Torej me čaka kazen (35.000sit)Nakar dobim jest včeraj priporočeno pismo od sodnika v katerem je navedeno,da sem vozil neregistriran motor,brez čelade in brez vozniške,kako brez vozniške,če mi je pa policist rekel,da ne bo napisal kazni za dovoljenje??? Kako je sodnik vedel za to??? Me je nategnil kaps???
Torej to je prvo uprašanje.
Drugo je pa to da je v pismu pisalo,da se upošteva kazen za prekršek po tanovem zakonu.Kako je to mogoče??? Kazen je seveda visoka (90.000sit+10.000sit povprečnine)
Moral bi pa plačati samo 35.000sit???? Kaj a zdej je to tko da če si naredu prekršek leta 2004(po tastarem zakonu) in ga oni šele zdaj obravnavajo se šteje kot da si storil to po 1.1.2005????? Bral sem nekje na netu,da se višina kazni šteje v tistem času v katerem je bil prekršek storjen in da ni mogoče da ti sodijo po novem zakonu????
Ps:Ali je mogoče,da se moja zadeve šteje,kot zaostanek?? (od 9.decembra do danes??)
lublancan je napisal/-a:plaču bi
btw, sodišče lahko pridobi podatke če ti imaš vozniško dovoljenje, oz. kdaj si ga pridobil
torej če si storil prekršek v času, ko nisi imel vozniškega dovoljenja, lahko to zelo enostavno ugotovijo in enostavno dokažejo
nov zakon je začel VELJATI avgusta, če se prou spomnem
vendar so kazni še pisali po sttarem zakonu, na kar so se nekateri pritožili in je bilo ponavadi ovrženo
torej v času tvojega prekrška je že VELJAL sedanji zakon, torej je kazen taka kot so jo napisali
če bi plaču položnico, potem primera ne bi dobil sodnik za prekrške in ne bi preverjal tvoje vozniške in ti ne bi dal kazni po novem zakonu
borut007 je napisal/-a:Fajn boš plačal.Z vsako pritožbo pa si boš kazen povečal še za dodatnih 40-50.000sit.
jacko je napisal/-a:borut007 je napisal/-a:Fajn boš plačal.Z vsako pritožbo pa si boš kazen povečal še za dodatnih 40-50.000sit.
Aja a zdej.če se bom pa pritožil bom pa zravn še fasu 40 do 50 čukovpa to je naravnost smešno res. Se pravi šuti i trpi
![]()
In zakaj bi mi nabil še tolk keša zravn če se pritožim??? A zarad tega k mogoče žalim njihovo dostojanstvo? Pa to so nori res...
lublancan je napisal/-a:270. člen
(1) Ta zakon začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa
se začne 1. januarja 2005.
(2) Ne glede na prejšnji odstavek se določbe 92. člena, petega odstavka 152. člena, 154. člena in
desetega odstavka 211. člena tega zakona začnejo uporabljati z dnem uveljavitve tega zakona.
Številka: 326-07/89-1/147
Ljubljana, dne 9. julija 2004
EPA 1131-III
Predsednik
Državnega zbora
Republike Slovenije
Feri Jebeni Horvat & Co. nesposobni
Policist je napisal/-a:jacko:
Kazen 90k+10k stroškov postopka ni pisana po novem ZVCP-1 ampak po starem ZVCP. Napreč po ZVCP-1 je kazen min.120k + min. 8KT. Če ti je policist napisal plačilni nalog za storjene prekrške (nereg. motor in nuporaba čelade), je moral zoper tebe podati tudi predlog sodniku za prekrške zaradi vožnje brez veljavnega VD za tisto kategorijo vozil, katero si vozil.
jacko je napisal/-a:Aja še neki me zanima a mogoče kdo ve zakaj sem dobu v pismu 2 izvoda identičnih položnic (1.položnica=90.000sit piše za kršenje (A) pomoje zarad brez vozniške,2.položnica=10.000sit plačilo povprečnine(to štekam) 3.položnica=90.000sit isto kot prej (A) in 4.položnica =10.000sit spet plačilo povprečnine) ????
V dopisu pa piše da se mi izreče denarna kazen v višini 90.000sit +10čukov povprečnine.
Pa v dopisu še piše da sem vozil nereg. vozilo(motor),brez čelade in brez izpita.Torej kok mam jest zdej za plačat 200 čukov al 100?? Pomoje da so se zmotl,ker drugač bi na ostalih dveh položnicah pisalo (vožnja brez čelade in nereg. vozilo) Sta pa kr dva identična izvoda.A mislte da so se kej zmotl???
LP!
jacko je napisal/-a:Aja še neki me zanima a mogoče kdo ve zakaj sem dobu v pismu 2 izvoda identičnih položnic (1.položnica=90.000sit piše za kršenje (A) pomoje zarad brez vozniške,2.položnica=10.000sit plačilo povprečnine(to štekam) 3.položnica=90.000sit isto kot prej (A) in 4.položnica =10.000sit spet plačilo povprečnine) ????
V dopisu pa piše da se mi izreče denarna kazen v višini 90.000sit +10čukov povprečnine.
Pa v dopisu še piše da sem vozil nereg. vozilo(motor),brez čelade in brez izpita.Torej kok mam jest zdej za plačat 200 čukov al 100?? Pomoje da so se zmotl,ker drugač bi na ostalih dveh položnicah pisalo (vožnja brez čelade in nereg. vozilo) Sta pa kr dva identična izvoda.A mislte da so se kej zmotl???
LP!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov