Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Koliko bo znašala kazen (približno)?

Napisal/-a lublancan So feb 26, 2005 5:27 pm

Policist je napisal/-a:
Policist je napisal/-a:1. Vožnja brez VD min. 120.000,00 SIT + 8KT (ZVCP-1 čl. 138/6-1/3)

Policist, a mi znas objasnt kam mu bodo "nabil" te pike ce pa vendar nima VD? :?: Po tej logiki jih lahko nabere tut 30... sj mu itak ne morjo VD vzet... ker ga pac nima. Men se tole zlo nelogicn zdi... :?

Maš prav. Sem pri pisanju spregledal eno alinejo. V primeru, da ne poseduješ veljavnega vozniškega dovoljenja oziroma se ti izvaja ukrep prenehanja veljavnosti je kazen min 120.000,00 SIT in brez KT. (ZVCP-1 čl. 138/6-1/5).

filipo, preber vse poste....
podpis

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne feb 27, 2005 1:13 am

:shock: tole je pa blo neky.kok je pa mulc star(14-16 al 16-18).ja kaj bo sodnik reku ne vem,čeprov če je že mel kakšne obiske pri sodniku kazen definitivno ne bo majhna.sicer osebno nebi bil presenečen če bi dobil kakšen pripor za mladoletne.ker obesit se mu da verjetno še marsikej drugega kot prekrške.npr. kaznivo dejanje povzročanja splošne nevarnosti...
jao žao kaj bi men fotr naredu :shock:
sicer pa kri ni voda tko da ne verjamem da ti je čisto vseeno ;)

Ps'ter
Nov uporabnik

Re: Koliko bo znašala kazen (približno)?

Napisal/-a Ps'ter Po feb 28, 2005 12:32 am

filipo je napisal/-a:
Policist je napisal/-a:
pirpiksna je napisal/-a:-Torej imamo vožnjo z brez vozniškega dovolenja (mladoletna oseba)

-Vožnja z neregistriranim vozilom

-Sposojene tablice (sicer z drugega vozila znotraj istega gospodinjstva) (a se to sploh kako kaznuje?)

-Vožnja pod vplivom alkohola (0,2°%)-ni začetnik, ker niti izpita nima

-Poskus pobega

1. Vožnja brez VD min. 120.000,00 SIT + 8KT (ZVCP-1 čl. 138/6-1/3)

2. Vožnja z neregistriranim vozilom pride 120.000,00 SIT (ZVCP-1 čl. 190/7-1/1)

3. Ta prekršek je narejen v steku z prekrškom pod drugo točko in se zaradi tega ne kaznuje kazen bi pa znašala 120.000,00 SIT (ZVCP-1 čl. 190/7-1/2)

4. Ne glede na to, da nima VD se po novem ZVCP-1 obravnava kot voznik, kateri mora imeti v organizmu 0,00‰. Kazen pa 30.000,00 SIT + 3KT (ZVCP-1 čl. 130/3A-1/9)

5. Če ne zaustavi na znake pol. vozila (modraluč in kratek zvočni signal) kazen min. 120.000,00 SIT (ZVCP-1 čl. 126/11-3/2)

Vse skupaj znese min. 390.000,00 SIT + 11KT. Poleg tega pa bo treba plačati še škodo na policijskih vozilih. To bo v začetku res krila zavarovalnica, ampak bo le ta potem s tožbo od vas zahtevala povrnitev stroškov.

Glede kazni, pa je odvisno kako pa kaj, ker je mladoleten in nima prihodkov, tako da zna bit precej nižja. Odvisna pa bo od sodnikal.

kako se dajejo te kazenske točke, če človek sploh nima izpita?
:cry :cry :cry :rofl :mrgreen:
Dila počež pa les pokon'c

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Po feb 28, 2005 12:52 am

WTF? kdaj so pa film nehali snemat, ker tole je scenarij enga white criminals in LA filma. f*** ej nebi si mislu da to mulci tud pri nas delajo, policaji so pa itak bli vsi posrani od straha.Me glih zanima kake obraze so meli ko so suto ustavli?Verjetno so mislili da bodo našli pravo orožarno v autu na koncu pa 4 mulčki vn priležejo :D :D dođi sine tata da liziko.

Škoda res za tvoje starše pa za tebe, da mate takega debila doma.Dobr da nit voj auto uzel ker bi ga vmes stolku.

Upam da se bo vse vredu isteklo.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Eddy-k2
Nov uporabnik

Napisal/-a Eddy-k2 Po feb 28, 2005 1:32 am

Imel sem sam primere mladoletne vožnje brez ispita,šel sem tudi sodniku za prekrške skupaj z mamo,ki je potrdila da ji to nikakor ni bilo v vednosti da se vozim brez ispita(enkrat celo z fotrovim avtom) in sem fasal ukor,pa nekaj je omenjala prepoved delanja ispita 2leti,vendar ko sem napolnil 18 sem ga šel delat BP...
Naredil sem tudi en rahel karambol z službenim vozilom s kateim smo šli na malico-zaletel sem se v rit starejšemu gospodu v golfa 4,nismo klicali policije,smo pa izpolnili evropsko poročilo o prometni nezgodi,vanj sem napisal svoje resnične podatke,pa ni nikoli prišlo nič domov(hvala bogu),uglavnem stari sistem je bil zakon za mladoletnike,imel sem dosti sošolcev ki so se v šolo vozili brez ispita pa ni bilo nikoli psih z policaji...

odkar imam pa vozniško si pa želim da je čim manj takih kot sem bil včasih sam,nekako zdaj vidim kako neumni smo včasih bili......
SlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov