Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
levak1
Novinec

kilometri

Napisal/-a levak1 To mar 15, 2005 6:59 am

Lep pozdrav

Mene pa zanima kaj lahko narediš osebi ki ima s.p. in ti proda avto z prevrtenimi kilometri in imaš dokaz da so kilomteri vračani.

hvala

gigoxxx
Nov uporabnik

Napisal/-a gigoxxx To mar 15, 2005 8:05 am

Vzameš klavirsko ali kitarsko struno, namontiraš dva ročaja na vsakem koncu strune, prideš do njega - za htbtom seveda in ga Z A D A V I Š !!!!!!!!!

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi To mar 15, 2005 8:13 am

prjaviš ga na zavod za varstvo potrošnikov :)

Uros1
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Uros1 To mar 15, 2005 8:21 am

Caw! ;)

Verjetno, da si kupil avto po sistemu videno - kupljeno. S tem je odpravljena vsa pravna odgovornost prodajalca, torej kar nisi videl pred plačilom in sklenitvijo pogodbe, je v končni fazi tvoja napaka. :(
Morda, ampak to je velik morda bi z dobrim odvetnikom lahko dosegel, da vzame avto nazaj, ampak bi te pravni stroški najverjetneje stali veliko več kot pa sam avto. Tko da moj nasvet: probaj se s samim prodajalcem iz oči v oči zment, mu morda zagrozit, da ga boš dal v časopis ali kaj podobnega. Če ne bo pomagalo pomoje
bolje, da pozabiš na vse skupaj in si naslednjič bolj pazljiv pri nakupu.

Pa povej za katerega prodajalca se je šlo, da bomo ostali bolj pazili.

Upam, da sem ti kaj pomagal?
LP Uroš :hi

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To mar 15, 2005 8:56 am

Načelo videno kupljeno pri km ne velja... Pa lhko stokrat piše vsepovsod... Gre za skrito napako, t.j. napako, ki jo nisi mogel ugotoviti pri pregledu vozila pred nakupom. Lahko ga tožiš na razveljavitev pogodbe, torej ti njemu nazaj avto on tebi denar ali pa za odškodnino. Moral boš dokazati, da so kilometri prevrteni in DA JE PRODAJALEC TO VEDEL!!!! Ker ni on odgovoren, če ni vedel, da so kilometri prevrteni. Sicer lahko probaš, da bi on to moral vedeti (kot strokovnjak, ki se ukvarja z avtomobili) ampak to je bolj labavo...

Preberi si OZ (Obligacijski zakonik, člena ne vem na pamet, nekje med 200 in 400 se mi zdi), zakon o vratvu potrošnikov itd... POtem pa stisni prodajalca najprej na štiri oči in mahaj z zakonom in grozi z odvetnikom in mediji... POvej da boš na internetu objavil njegovo ime in mu povej kaj se je zgodilo s fredijem milerjem... Če to ne bo pomagalo ga greš lahko seveda tožit, samo preden boš ti tožbo dobil, boš imel že četrti avto, ali pa ne, ker ne boš imel denarja zanjga, ker boš vse zmetal odvetnikom (kar boš seveda dobil nazaj, ampak vseeno)... Tako nekako je...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor To mar 15, 2005 10:27 am

Mrcina je napisal/-a:Načelo videno kupljeno pri km ne velja... Pa lhko stokrat piše vsepovsod... Gre za skrito napako, t.j. napako, ki jo nisi mogel ugotoviti pri pregledu vozila pred nakupom. Lahko ga tožiš na razveljavitev pogodbe, torej ti njemu nazaj avto on tebi denar ali pa za odškodnino. Moral boš dokazati, da so kilometri prevrteni in DA JE PRODAJALEC TO VEDEL!!!! Ker ni on odgovoren, če ni vedel, da so kilometri prevrteni. Sicer lahko probaš, da bi on to moral vedeti (kot strokovnjak, ki se ukvarja z avtomobili) ampak to je bolj labavo...

Preberi si OZ (Obligacijski zakonik, člena ne vem na pamet, nekje med 200 in 400 se mi zdi), zakon o vratvu potrošnikov itd... POtem pa stisni prodajalca najprej na štiri oči in mahaj z zakonom in grozi z odvetnikom in mediji... POvej da boš na internetu objavil njegovo ime in mu povej kaj se je zgodilo s fredijem milerjem... Če to ne bo pomagalo ga greš lahko seveda tožit, samo preden boš ti tožbo dobil, boš imel že četrti avto, ali pa ne, ker ne boš imel denarja zanjga, ker boš vse zmetal odvetnikom (kar boš seveda dobil nazaj, ampak vseeno)... Tako nekako je...

LP Mrcina

dobro povedano.....kot te razumem am on prodajo s.p. al kaj drugega. Vsekakor prodajalec da vsakemu prodajalcu podpisat prevzemni list (tisti ki je pameten) na katerem prvotni prodajalec ki pripelje avto v komisijsko prodajo pove kaksen je avto, ali je bil zaleten , realni kilometri...itd. Tako da ce ga ze v osnovi nategne prvi prodajalec je on saj malo zasciten. In v tem primeru on ne odgovarja nic .....ce je pa sam vrtel je pa za to odgovoren. Sem mel pa primer ko sem delu v avto prodaji in je model prpelu avto v komisijsko prodajo (avto ni imel airbag-a) in ga je sodelavec prodal brez da bi za to povedal...po 3 mesecih je novi lastnik ugotovil vlozil tozbo in od firme dobil placilo za vgradnjo novih airbagov in se odskodnino.....

Uporabniški avatar
levak1
Novinec

Napisal/-a levak1 To mar 15, 2005 12:56 pm

lp

Jst sem se z njim zmenil za odškodnino, on bi vzel avto nazaj sam sem rekel da ga ne dam nazaj in da hočem odškodnino, ker pač kilometri niso realni, tako da je zdaj pripravljen plačati odškodnino vendar pa še vedno trdi da ni on vrtel kilometrov da je vrjetno prejšnja avtohiša vrtela nazaj kilometre. Hvala vsem za odgovore

Lp

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond To mar 15, 2005 1:02 pm

Enostavno pogodba je nična....

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To mar 15, 2005 1:29 pm

in kaj mu pomaga če je pogodba nična, dnar mu je dal...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To mar 15, 2005 2:18 pm

levak1 je napisal/-a:lp

Jst sem se z njim zmenil za odškodnino, on bi vzel avto nazaj sam sem rekel da ga ne dam nazaj in da hočem odškodnino, ker pač kilometri niso realni, tako da je zdaj pripravljen plačati odškodnino vendar pa še vedno trdi da ni on vrtel kilometrov da je vrjetno prejšnja avtohiša vrtela nazaj kilometre. Hvala vsem za odgovore

Lp

Dobro si se zmenil ;) ... Za koliko km te je pa ucuril???

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
levak1
Novinec

Napisal/-a levak1 To mar 15, 2005 7:18 pm

lp

Ni mi hotu povedat!!!!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov