Mrcina je napisal/-a:Načelo videno kupljeno pri km ne velja... Pa lhko stokrat piše vsepovsod... Gre za skrito napako, t.j. napako, ki jo nisi mogel ugotoviti pri pregledu vozila pred nakupom. Lahko ga tožiš na razveljavitev pogodbe, torej ti njemu nazaj avto on tebi denar ali pa za odškodnino. Moral boš dokazati, da so kilometri prevrteni in DA JE PRODAJALEC TO VEDEL!!!! Ker ni on odgovoren, če ni vedel, da so kilometri prevrteni. Sicer lahko probaš, da bi on to moral vedeti (kot strokovnjak, ki se ukvarja z avtomobili) ampak to je bolj labavo...
Preberi si OZ (Obligacijski zakonik, člena ne vem na pamet, nekje med 200 in 400 se mi zdi), zakon o vratvu potrošnikov itd... POtem pa stisni prodajalca najprej na štiri oči in mahaj z zakonom in grozi z odvetnikom in mediji... POvej da boš na internetu objavil njegovo ime in mu povej kaj se je zgodilo s fredijem milerjem... Če to ne bo pomagalo ga greš lahko seveda tožit, samo preden boš ti tožbo dobil, boš imel že četrti avto, ali pa ne, ker ne boš imel denarja zanjga, ker boš vse zmetal odvetnikom (kar boš seveda dobil nazaj, ampak vseeno)... Tako nekako je...
LP Mrcina
levak1 je napisal/-a:lp
Jst sem se z njim zmenil za odškodnino, on bi vzel avto nazaj sam sem rekel da ga ne dam nazaj in da hočem odškodnino, ker pač kilometri niso realni, tako da je zdaj pripravljen plačati odškodnino vendar pa še vedno trdi da ni on vrtel kilometrov da je vrjetno prejšnja avtohiša vrtela nazaj kilometre. Hvala vsem za odgovore
Lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov