Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Dr_S
Novinec

Pijan povzročil prometno nesrečo

Napisal/-a Dr_S Sr mar 16, 2005 12:08 pm

No mene pa neki zanima.

Kolega je pijan vozil in naredu materialno škodo na 3 avtomobilih.
Ker je bil pod vplivom alkohola je zbežal s kraja nesreče.
Zdej me pa zanima, kdo plača škodo na avtomobilih? Zavarovalnica al model?

Pa še nekaj. Če imaš 2 avtomobila nase napisana, pa se z enim naredi prometna nesreča. A se izgubi bonus zavarovanja na obeh avtomobilih ali samo na tistem, ki je bil vpleten v nesrečo?

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr mar 16, 2005 12:17 pm

Mislim da zavarovalnica ne krije stroške u primeru vinjenosti,tako da bo verjetno tale model kr pošteno segel v denarnico, kako je z zavarovanjem dveh ne vem,samo mislim da zgubi boniteto samo na tistem s katerim se je poču,

pa kaj je šel pijan vozit,pol pa še s***** :/:o:/

sej razumem da kolegu pomagaš,sam nej ga vseen tole orenk izuči in plača za svoje napake, pa verjetno mu grozi oduzem izpita,ker je pobegnil s kraja nesreče,nisem pa sigurn
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr mar 16, 2005 12:23 pm

Sicer je tole samo moje mnenje, ampak mislim, da zavarovalnica krije skodo, ki jo je njen zavarovanec povzrocil do visine zavarovalne vsote cetudi je bil zavarovanec pod vplivom. Mislim, da je alko klavzula samo v primeru kaska.

Tudi ni logicno, ker ce se je en pijancek v mene razbil nisem jaz za to nic kriv in ce je on pijan se toliko manj.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr mar 16, 2005 12:29 pm

Rjuhar , sej may be maš pa prav, tud jest nisem prepričan,sam vseen bo kazen velika :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr mar 16, 2005 12:37 pm

Zavarovalnica bo krila škodo. Kazen za pobeg in kazenske pike pa grejo na storilca.

Če ima človek nase napisana 2 avta ima bonus samo na enem. Zavarovalna premija zaletenega vozila se v vsakem primeru poveča, tud če nima bonusa. Se pravi od onega ki nima bonusa bo potem 115% ...
Slika

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr mar 16, 2005 12:39 pm

škodo krije zavarovalnica, potem pa denar izterja od povzročitelja.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Sr mar 16, 2005 12:43 pm

Pomojem pa pobeg niti ni bil tako slaba varianta, saj je, če ga niso takoj dobil in se je potem sam javil, lahko alkohol v njegovi krvi že padel na nulo... Spet je ovisno, koliko časa je minilo od povzročitve do priznanja...
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr mar 16, 2005 2:12 pm

Ma iz obveznega ga niti ne regresirajo pomoje. V najslabsem primeru pa, ce bi ga regresirali, bi ga stozili za 2 miliona. Samo mislim, da bo samo kazen placal, da se mu bo zvrtelo in naslednje leto 15 % vec obveznega zavarovanja

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr mar 16, 2005 3:24 pm

Tako je kot je vepar napisu...Zavarovalnica povrne škodo oškodovancu, potem pa terja povzročitelja, saj je prekršil pogoje določene s pogodbo.
A so kolega potem še na cesti dobil, al kako vejo da je bil pijan?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Sr mar 16, 2005 4:07 pm

Pugi je napisal/-a:Če ima človek nase napisana 2 avta ima bonus samo na enem. Zavarovalna premija zaletenega vozila se v vsakem primeru poveča, tud če nima bonusa. Se pravi od onega ki nima bonusa bo potem 115% ...

Če ima človek nase pisana dva avtomobila ima bonus na obeh, vendar ločeno. Vsakemu raste in pada bonus ločeno.
Pa še to, če nima bonusa pade iz premijskega razreda 14 v 17(tri razrede višje), kar pa pomeni +35%, ne pa +15% (odvisno od tega v katerem razredu je)

No pa še en koristen link

http://www.mobisux.com/tabla/showflat.p ... &fpart=all

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr mar 16, 2005 4:57 pm

XTR je napisal/-a:
Pugi je napisal/-a:Če ima človek nase napisana 2 avta ima bonus samo na enem. Zavarovalna premija zaletenega vozila se v vsakem primeru poveča, tud če nima bonusa. Se pravi od onega ki nima bonusa bo potem 115% ...

Če ima človek nase pisana dva avtomobila ima bonus na obeh, vendar ločeno. Vsakemu raste in pada bonus ločeno.
Pa še to, če nima bonusa pade iz premijskega razreda 14 v 17(tri razrede višje), kar pa pomeni +35%, ne pa +15% (odvisno od tega v katerem razredu je)

No pa še en koristen link

Tnx, mene je zmedl, k sm mislu, da so razredi po 5%, tolk k gre na leto gor...
Pri nas je tko, da ma fotr nase napisane 3 avte, pa gre samo enmu bonus gor pa dol, kljub temu, da je že 50%
Slika

XTR
Novinec

Napisal/-a XTR Sr mar 16, 2005 5:06 pm

Pugi je napisal/-a:
XTR je napisal/-a:
Pugi je napisal/-a:
Tnx, mene je zmedl, k sm mislu, da so razredi po 5%, tolk k gre na leto gor...

Ja,gre po tri razrede, če imaš že bonus gre res za 15%, če nimaš pa nič te pa oberejo :(

RAZVRSTITEV ZAVAROVANCEV GLEDE NA ŠKODNA DOGAJANJA
V BONUS ( - %) ALI MALUS ( +%)

PR 20 (osnovna premija + 100%)
PR 19 (osnovna premija + 70%)
PR 18 (osnovna premija + 50%)
PR 17 (osnovna premija + 35%)
PR 16 (osnovna premija + 20%)
PR 15 (osnovna premija + 10%)

PR 14 (osnovna premija)

PR 13 (osnovna premija - 5%)
PR 12 (osnovna premija - 10%)
PR 11 (osnovna premija - 15%)
PR 10 (osnovna premija - 20%)
PR 9 (osnovna premija - 25%)
PR 8 (osnovna premija - 30%)
PR 7 (osnovna premija - 35%)
PR 6 (osnovna premija - 40%)
PR 5 (osnovna premija - 45%)
PR 4 (osnovna premija - 50%)

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr mar 16, 2005 5:24 pm

Zaaaanimivo, tole je pa neki novga zame. Se prav če maš 50% bonus greš pol na 65, če maš pa 0 greš pa pol na -35%. Zakon :?
Slika

XTR
Novinec

Napisal/-a XTR Sr mar 16, 2005 5:35 pm

Pugi je napisal/-a:Zaaaanimivo, tole je pa neki novga zame. Se prav če maš 50% bonus greš pol na 65, če maš pa 0 greš pa pol na -35%. Zakon :?

Ja, tako pravijo

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Sr mar 16, 2005 6:13 pm

To da za 3 razrede padeš na bonusu to vem.

Se pravi bo moral plačat škodo povzročeno na drugih avtomobilih, potem ko ga bo zavarovalnica tožila.

A ni tko da se samo pri kasku gleda če si alkoholoizian, in če si potem ne dobiš povrnjene svoje škode. Pri navadni bi pa moglo, po moji logiki pač do tiste vsote, ki jo zavarovalnica krije, to izplača oškodovancem. Povzročitelj pa dobi kazen, za alkoholiziranost, pač v tem primeru še pobeg ter seveda sam plača nastalo škoodo na svojem avtomobilu.

V nasprotnem primeruse mi zdi brez veze sploh pol met avto zavarovan.

Dobil so ga pa tko lepo, ker škoda ni totalka na avtomobilih, ampak obdrgnjenje in valda si je kšn zapisal tablico. V roku 5 min so bli policaji doma in je pol tm pihal.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr mar 16, 2005 6:37 pm

Lej, ti dam čisto banalen primer, ti in jaz se zaletiva, jaz sem pijan in oba imava le osnovno zavarovanje. Noben nima kasko. Jaz ti dam kupon, ti si prase, kličeš vseeno policaje, oni pridejo in nama dajo pihat. Jaz napiham več kot 0,5 se to zapiše v zapisnik, ki ga pošljejo zavarovalnici, ta to z veseljem prebere, saj sem pred recimo 3 meseci s podpisom pogodbe podpisal tudi da se strinjam s pogoji, ki jih zavarovalnica postavlja. V pogojih je med drugim tudi to da ne smeš biti vinjen, če si potem si v pizdi in zavarovalnica te bo tožila za povzročeno škodo. Imaš v pogodbi vse zapisano, kdaj in kako krije zavarovalnica škodo! Enako je vsaj do nedavna veljalo v primeru vožnje brez izpita, tudi takrat je zavarovalnica od povzročitelja terjala denar nazaj. Oškodovanec pa dobi vse od zavarovalnice, ne pa od povzročitelja.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Če mar 17, 2005 1:20 pm

Sem potem prebral tole in videl da je oz bo naj**:

Kdaj zavarovalnica lahko odkloni izplačilo dela ali vse povzročene škode, oziroma jo regresira (povrne) od povzročitelja.

- vožnja brez ustreznega vozniškega dovoljenja,
- vožnja pod vplivom alkohola, mamil in drugih narkotikov,
- kadar prepusti vozilo v upravljanje osebi z lastnostmi, za katere se zahteva plačilo
višje premije, (mladi vozniki)
- pobeg s kraja nesreče,
- če ni posebej dogovorjeno in ni plačana dogovorjena premija:
a) za mobilizacije vozila,
b) za dirke, rally tekmovanja, treninge, ipd.,

Kadar ni bil doplačan povečan riziko:
- za taksi službo,
- med testiranjem,
- med moto-skiringom,
- pri prevozu nevarnih snovi,
- pri prevozu drugega poškodovanega vozila.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Če mar 17, 2005 1:56 pm

Iz prve roke: bil sem zlo zlo pijan. Zbežu s kraja nesreče. So me najdl policaji drugi dan (že treznega). Potem od policije dobu kazen za pobeg (brez omembe alkota), pa ker nisem dal oškodovancu podatkov. Potem sem oškovancu dal kupon. Zadeva je bila tako rešena.
Vsaj v tistem trenutku. Čez 17 mesecev me pa zav. terja za $$$$. Povrniti sem moral ves €, ki ga je zav. dala od kupona. Sem pač prekršil pogodbo, kjer sem podpisal, da ne bom pri nesreči spizdu. Zavarovalnica je imela policijski zapisnik o pobegu.
Analogija: Zdej se kačiš z dvema: polcijo in zavarovalnico. Pa zavarovalnica je še bol pasja.
če te je policija zapela boš plaču njihovo kazen: pobeg..., če pihal tudi to.
Zavarovalnica: bo ves dinar dobila nazaj (od tebe po civilni poti iztožila) z zamudnimi obrestmi vred. Si pač prekršil podpisano pogodbo.
Upam, da se boš kako zmuznil.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če mar 17, 2005 1:57 pm

Kdaj so ga potem dobli, ali se je šel sam javit?
no, mene so dobli potem, ko sem napihal pa se odpeljal, je bilo alkohol pa rest, pa povzročanje splošne nevarnosti (ob treh zjutraj izven naselja :bonk ) pa pobeg točno 228 k sit.
Tak da ni nič profitiral, ker je spizdil, ker bo kazen za to tudi dobil. Razen če je bil koma pijan, potem pa je.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov