kaWsk je napisal/-a:je to da sem napihal pred novim letom 0,45 majhen prekršek- namreč učeraj sm dobil od sodnice 25k kazni +15 neke povprečnine pa 2 pikisej zveseljem plačam, ker me je izučilo, sam če ni treba pol pa ne bom :P
pilgrim je napisal/-a:kaWsk je napisal/-a:je to da sem napihal pred novim letom 0,45 majhen prekršek- namreč učeraj sm dobil od sodnice 25k kazni +15 neke povprečnine pa 2 pikisej zveseljem plačam, ker me je izučilo, sam če ni treba pol pa ne bom :P
če se prav spomnim s šole, je: 0,45 < 0,5; zakaj je to prekršek
borut007 je napisal/-a:@runner: Od koga pa si dobil kazen? Verjetno od Redarstva MO Ljubljana ... ti prekrški se ne bodo brisali, oz. se ne morejo, ker če ne plačaš ali pa se ne pritožiš, pošlje MO Ljubljana zahteva za izterjavo in ti trgajo s tekočega računa, da sploh ne veš kdaj.![]()
Ti nič ne cincajo, postopek opravijo po hitrem postopku.
pilgrim je napisal/-a:kaWsk je napisal/-a:je to da sem napihal pred novim letom 0,45 majhen prekršek- namreč učeraj sm dobil od sodnice 25k kazni +15 neke povprečnine pa 2 pikisej zveseljem plačam, ker me je izučilo, sam če ni treba pol pa ne bom :P
če se prav spomnim s šole, je: 0,45 < 0,5; zakaj je to prekršek
runner je napisal/-a:borut007 je napisal/-a:@runner: Od koga pa si dobil kazen? Verjetno od Redarstva MO Ljubljana ... ti prekrški se ne bodo brisali, oz. se ne morejo, ker če ne plačaš ali pa se ne pritožiš, pošlje MO Ljubljana zahteva za izterjavo in ti trgajo s tekočega računa, da sploh ne veš kdaj.![]()
Ja od : MESTNA OBČINA LJUBLJANA
MESTNA UPRAVA
INŠPEKTORAT – Mestno redarstvo
p.p. 2878
1001 LJUBLJANA
Samo vseeno, v čem je pol finta izbrisa manjših prekrškov, kot so parkiranja (to je bilo namreč posebej poudarjeno v medijih, da se bodo napačna parkiranja brisala) itd., saj imajo kazni za napačna parkiranja tako ali tako prek samo mestna redarstva in ne policija, vsaj slišal še nisem od nikogar, da bi od policistov dobil kazen za parkiranje.
BiMMER je napisal/-a:Če si že plačal seveda denarja ne bodo vračali. V postopkih je okoli 170.000 odprtih prekrškov, aboliranih bo okoli 100.000. Torej vsi prekrški manjšega pomena, torej tisti, za katere je zagrožena samo denarna kazen ali prekršek družbi ni nevaren. Seveda pa bo na koncu organ odločil, katerega bodo abolirali. Splača se pritožit za vse prekrške, ki so bili storjeni pred 1.1.2005. Če se ne pritožiš pa lahko pride tudi do izterjave!
BiMMER je napisal/-a:Če si že plačal seveda denarja ne bodo vračali. V postopkih je okoli 170.000 odprtih prekrškov, aboliranih bo okoli 100.000. Torej vsi prekrški manjšega pomena, torej tisti, za katere je zagrožena samo denarna kazen ali prekršek družbi ni nevaren. Seveda pa bo na koncu organ odločil, katerega bodo abolirali. Splača se pritožit za vse prekrške, ki so bili storjeni pred 1.1.2005. Če se ne pritožiš pa lahko pride tudi do izterjave!
borut007 je napisal/-a:@runner: Od koga pa si dobil kazen? Verjetno od Redarstva MO Ljubljana ... ti prekrški se ne bodo brisali, oz. se ne morejo, ker če ne plačaš ali pa se ne pritožiš, pošlje MO Ljubljana zahteva za izterjavo in ti trgajo s tekočega računa, da sploh ne veš kdaj.![]()
polhi je napisal/-a:Sedaj iam pa še jaz eno vprašanje glede napačnega parkiranja. Foter je 4.9.04 napačno parkiral v Celju. Dobil je kazen 10.000 sit. Seveda sem ga pregovoril naj ne plača. Včeraj pa je dobil iz davčne dopis da mora plačati v 8 dneh drugače bo izterjava. Sedaj pa me nekaj zanima na tem dopisu piše pod zadeva da je to obvestilo. Ali se je možno na to pritožiti ali je boljše plačati?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov