davorkat je napisal/-a:Zanima me, ko te policaj zmeri na radar ti poleg hitrosti pokaže tudi oddaljenost, pa me zanima če policaji to oddaljenost vpišejo v poročilo ker je meni napisal na kazen samo hitrost jast pa se bom v pritožbi skliceval na oddaljenost???
Havala in LP
Davor
VET je napisal/-a:za neplačnike se ne sekirajo ... neplačano položnco pošljejo na davkarijo, ki se ti usede na plačo ... al pa pokličejo rubežnika ...
Nu-NRG je napisal/-a:VET je napisal/-a:za neplačnike se ne sekirajo ... neplačano položnco pošljejo na davkarijo, ki se ti usede na plačo ... al pa pokličejo rubežnika ...
Sicer naj bi bilo tako po starem zakonu, po novem ima neplacnike cez kar pravosodje? A ni tko?
VET je napisal/-a:policaj napiše samo kršen člen in naslov mesta kršitve + seveda tvoje podatke ... brez podatkov kolkšna je bla omejitev in prekoračitev ... kaj šele metre meritve
obvestilo o prekršku teh rubrik sploh nima! v katero rubriko je sploh vpisu hitrost?
za neplačnike se ne sekirajo ... neplačano položnco pošljejo na davkarijo, ki se ti usede na plačo ... al pa pokličejo rubežnika ...
PLAČAJ DOKLER JE ŠE POLOVIČNA CENA ... DRUGIČ PA BOLJ GLEJ KO TIŠČIŠ ... AL PA SPLOH NE TIŠČ
TiLeNkO je napisal/-a:a niso zdaj po novem ukinili polovične kazni
PureTNT je napisal/-a:V kaznih za prekoračitev hitrosti lahko po starem sistemu plačaš kazni, ki ne pribijajo pik (npr. do 10 km/h v mestu, do 30 km/h na AC, itd.), drugače pa avtomatsko v molznico.
Lp
VET je napisal/-a:TiLeNkO je napisal/-a:a niso zdaj po novem ukinili polovične kazni
nimam še letošnjih izkušenj ........ kolkor vem so še vedno polovičke ... najboljš je pa klic v sili ... če maš koga
PureTNT je napisal/-a:V kaznih za prekoračitev hitrosti lahko po starem sistemu plačaš kazni, ki ne pribijajo pik (npr. do 10 km/h v mestu, do 30 km/h na AC, itd.), drugače pa avtomatsko v molznico.
Lp
kakšno "molznico" ??? ... pike ti lahko daje že komandir PP brez sodnika
PureTNT je napisal/-a:Da, pribije komandir. Vseeno pa ne moreš plačati polovice v osmih dneh in plačaš tudi strošek postopka. Moja označba kar drži.
VET je napisal/-a:policaj napiše samo kršen člen in naslov mesta kršitve + seveda tvoje podatke ... brez podatkov kolkšna je bla omejitev in prekoračitev ... kaj šele metre meritve
obvestilo o prekršku teh rubrik sploh nima! v katero rubriko je sploh vpisu hitrost?
za neplačnike se ne sekirajo ... neplačano položnco pošljejo na davkarijo, ki se ti usede na plačo ... al pa pokličejo rubežnika ...
PLAČAJ DOKLER JE ŠE POLOVIČNA CENA ... DRUGIČ PA BOLJ GLEJ KO TIŠČIŠ ... AL PA SPLOH NE TIŠČ
VET je napisal/-a:PureTNT je napisal/-a:Da, pribije komandir. Vseeno pa ne moreš plačati polovice v osmih dneh in plačaš tudi strošek postopka. Moja označba kar drži.
če ti policaj na kraju prekrška vroči plačilni nalog je v osmih dneh tud po novem zakonu POLOVIČKA![]()
če se žališ in se primer zaključi z odločbo ali sodbo pa je polna cena + stroški ... v glavnem cca. 3x dražje ...
... prvič nisi dobil kazen, ampak vročeno odločbo, ki jo je na prvi stopnji izdal prekrškovni organ po hitrem postopku ... zato lahko vložiš zahtevo za sodno varstvo ... ne pa pritožbodavorkat je napisal/-a:VET je napisal/-a:policaj napiše samo kršen člen in naslov mesta kršitve + seveda tvoje podatke ... brez podatkov kolkšna je bla omejitev in prekoračitev ... kaj šele metre meritve
Sori, mapak ti si še 100 let pred leseno žlico, na kazen ti napiše izmerjeno hitrost, sploh pa nisem dobil kazni temveč obvestilo da mam 5 dni časa da pošljem pritožbo na PP, v kolikor tega ne storim oz. mi zavrnejo pritožbo bom dobil položnico.
Razlog zaradi katerega sem odpl to temo je ker se v pritožbi sklicujem na izmerjeno razdaljo, saj lahko (oz. sem že) dokažem da so me zmerli pred naseljem, zanimal me je če je to razdaljo kifelc tud v poročilo zapisal, drgač se lahk zgovarjajo. LP
Davor
PureTNT je napisal/-a:VET je napisal/-a:če ti policaj na kraju prekrška vroči plačilni nalog je v osmih dneh tud po novem zakonu POLOVIČKA![]()
če se žališ in se primer zaključi z odločbo ali sodbo pa je polna cena + stroški ... v glavnem cca. 3x dražje ...
Ti dam za primer prekoračitev v mestu. Do 10 km/h prekoračitve boš dobil plačilni nalog na mestu in ga boš lahko za polovično ceno poravnal v osmih dneh. Od 11 km/h naprej pa boš dobil nalog po pošti in te bo vsa zadeva prišla prek 40.000 SIT.
davorkat je napisal/-a:VET je napisal/-a:policaj napiše samo kršen člen in naslov mesta kršitve + seveda tvoje podatke ... brez podatkov kolkšna je bla omejitev in prekoračitev ... kaj šele metre meritve
Sori, mapak ti si še 100 let pred leseno žlico, na kazen ti napiše izmerjeno hitrost, sploh pa nisem dobil kazni temveč obvestilo da mam 5 dni časa da pošljem pritožbo na PP, v kolikor tega ne storim oz. mi zavrnejo pritožbo bom dobil položnico.
Razlog zaradi katerega sem odpl to temo je ker se v pritožbi sklicujem na izmerjeno razdaljo, saj lahko (oz. sem že) dokažem da so me zmerli pred naseljem, zanimal me je če je to razdaljo kifelc tud v poročilo zapisal, drgač se lahk zgovarjajo. LP
Davor
GOX je napisal/-a:Mene pa zanima a ti lahk iz hrvaške pošljejo sliko na dom, ker sm se dons pelu mim zagreba in to dost prehitr pa sm ga prepozn opazu je biu pa na odstavnem pasu črn golf3 pa sm mislu da me bojo kasnej ustavl pa ma niso, a zdej lahk kej pričakujem na dom al obstaja možnost da me ni ujeu
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov