Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če maj 19, 2005 4:06 pm

D.J. je napisal/-a:Svaka čast našemu kazenskemu zakoniku :roll:

:nae :nae :nae

To je citat iz Zakona o varnosti v cestnem prometu. Potem je še tu zakon o prekrških ki ureja stvari še proceduralno.

Kazenski zakonik bi citirali če bi naredil prometko in koga vsaj huje telesno poškodoval...

V KZ so KAZNIVA DEJANJA tukaj pa imamo opravek s PREKRŠKOM. To dvoje je BIG DIFFERENCE! :roll:
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe maj 20, 2005 7:11 am

audi racing je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:ma zakaj se sploh ubadate s takimi izjavami ?

tu gor itak vsi vozijo 130 po avtocesti.

a si 100procentn???
moj fotr ko gremo na morje ucasih zapele cez 220km/h stem da vozi (ne)VARNO!
no ko vozi cez 200 se jest tak za vrarata drzim da ... :P .
enkrat so ag dobil k je vozu 190km/h pa je placu pa nc druzga! :!:

ne me jebat!!!! :shock: :shock: :shock: :roll: :roll:

aja pa btw., ce se skeglas pri 200 na uro, kaj ti pomaga da se za vrata drzis ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Ne maj 22, 2005 8:52 am

Courage™ je napisal/-a:
audi racing je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:ma zakaj se sploh ubadate s takimi izjavami ?

a si 100procentn???
moj fotr ko gremo na morje ucasih zapele cez 220km/h stem da vozi (ne)VARNO!
no ko vozi cez 200 se jest tak za vrarata drzim da ... :P .
enkrat so ag dobil k je vozu 190km/h pa je placu pa nc druzga! :!:

ne me jebat!!!! :shock: :shock: :shock: :roll: :roll:

aja pa btw., ce se skeglas pri 200 na uro, kaj ti pomaga da se za vrata drzis ?

:? :bere bom tiho :)

kolkr vidim mnoge moti da grejo eni lahko 180+ , 200+ in pol..ampk jebiga..zmer je blo tko. tud sam se vozim 200+ (po števcu saj), samo paziš pač..predvidiš kaj se lahko zgodi, zmanjšaš, pol spet prazno, pospešiš. nevem če bi šu 130 pa 1 km prazno pred mano bi pomojem umes posesou avto, očistu šipe, pregledou celo okolico in podvozje avtomobila itd.

Uporabniški avatar
Grega24
Nov uporabnik

Kraj: BLED

tempomat 200 kmh+

Napisal/-a Grega24 Ne maj 22, 2005 9:42 am

Men je samo zal da ne morem tempomata naštimat nad 200 kmh... ;)

lp

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne maj 22, 2005 2:40 pm

Vse je odvisno od tega, kje takšno hitrost dosežeš. Ob gostem prometu je karkoli nad 160 km/h nevarno tako za voznika kot za ostale udeležence, ki so morda manj spretni in pozorni (kar jih sicer niti slučajno ne opravičuje). Je pa druga zgodba ob skorajda prazni avtocesti, kjer preseganje takšnih hitrosti ni nevarno in je hkrati manj utrudljivo, ker ne rabiš pogosto paziti na ostala vozila (ponoči sem se peljal od morja v Ljubljano, pa sem pri konstantni hitrosti nad 200 km/h prehitel samo okoli 20 vozil).

Lp

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Ne maj 22, 2005 3:41 pm

Nek sm vidu k je biv radar tist k ti napiše kok se peleš pol pa spodi ena tabla pa napisane Hitrosti pa podpisi zravn :lol: no sm to sm na netu vidu sm huda fora so poderal rekorde ;)
....

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Ne maj 22, 2005 3:44 pm

accim je napisal/-a: :? :bere bom tiho :)
kolkr vidim mnoge moti da grejo eni lahko 180+ , 200+ in pol..ampk jebiga..zmer je blo tko. tud sam se vozim 200+ (po števcu saj), samo paziš pač..predvidiš kaj se lahko zgodi, zmanjšaš, pol spet prazno, pospešiš. nevem če bi šu 130 pa 1 km prazno pred mano bi pomojem umes posesou avto, očistu šipe, pregledou celo okolico in podvozje avtomobila itd.

se strinjam ja jaz ne morem na eni veliki ravnini pa nobenga nikjer pa se vozt 130 :lol:
....

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne maj 22, 2005 4:22 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:
accim je napisal/-a: :? :bere bom tiho :)

se strinjam ja jaz ne morem na eni veliki ravnini pa nobenga nikjer pa se vozt 130 :lol:

lahko, lahko fantje, enga kul J.J. Cale-a si dajte gor pa krusajte.
lp pilgrim

m_a_r_k_y
Nov uporabnik

Kraj: dol pri hrastniku

Napisal/-a m_a_r_k_y Ne maj 22, 2005 4:32 pm

:rofl :woohoo :rofl :bonk
svasta picka rodi samo para nece :):):)

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Ne maj 22, 2005 4:44 pm

Sam včasih pa res sede cruisat 130 ob dobri muski... :D

Mah, jst sm zdej že čist zgubu veselje po avtocesti do max terat-nimam pa nič proti tistim, ki imate še zmeri veselje do tega-zakaj pa ne! :D Samo po pameti, pa na prazni cesti-pa zaboga, ne nestrpno ablendat pa trobit tistemu, ki pri 150 na uro(ali mogoče tudi manj)prehiteva počasnejše-v končni fazi ne dela nobenega prekrška, če se po levem pasu pelje vsaj 130! :-P

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Ne maj 22, 2005 4:50 pm

Joj, 210 km/h je šel po AC.

Slika

Sami angelčki povsod
Velika razlika je (tega ni nikogar zanimalo), če je to počel na prazni avtocesti ali pa v gužvi. V gužvi je to že več ali manj neizvedljivo pa tud butasto.
Pač človeka je zanimalo, kakšna bo kazen, ni ga treba zdaj tu linčat. To je delo sodnika :lol: Če se je odločil tvegat da ga dobi provida, je pa to njegov problem.
Nazadnje ko sem "šparal bencin" sem prevozil 80km s hitrostjo 115-120km/h - poslušal sem radio, se spuščal v poglobljene debate, si ogledoval pokrajino in se dolgočasil... meni se to zdi bolj nevarno, kot vožnja s 150km/h, ki je za nekatere že norenje.
Zadnjič je nek gospod imel s svojo sopotnico neko burno debato in se je vlekel pred mano kot nek polž. Ko smo prišli na AC sem končno dobil priložnost, da ga lahko v miru prehitim, ampak seveda je imel s svojo polžjo 100km/h vožnjo in vrtenjem gobca toliko za opraviti, da ga je med vijuganjem levo/desno ko sem ga prehiteval začelo zanašati na moj pas krepko čez črto in sem se mimo njega odpeljal z roko na trobenti, da me pametnjakovič ne bi izrinil v ograjo...

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Ne maj 22, 2005 5:01 pm

Sej pravim, če je AC prazna pa da s svojo vožnjo ne moreš ogrožat drugih udeležencev v prometu, pol mi je vseen če greš 300na uro, pa magari po odstavnem pasu! :D
Se pa tud strinjam, da so tisti, ki grejo po AC pod 100na uro še večja nevarnost! Sploh kaka ženska(ne leti to na vse, pač pa na večino :D ), ki se cjazi 100 na uro, v eni roki čik, v drugi mobilec...da ne omenjam prehitevanja tovornjakov takšnih oseb brez smernika, ob enakomerni (počasni) hitrosti, ko ji tudi na kraj pameti ne pade, da bi se prej pogledalo malce v vzvratno ogledalo, če je frej... :roll:

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Ne maj 22, 2005 5:05 pm

Speedfighter je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Čaki mal. Če en normalno voz po avtocesti in ti 'prpizdš' 250 nimaš kej čivkat.

Včeri sm tut jst šou po avtocesti 160 pa me je en Kangoo dohitu in se mi je prlimov na rit k en pedr. Sm šou pa mem kolone ki se je peljala ene 120. in kaj naj zdej ? Bremzam in se vrivam v kolono al še bl stopm po gasu ? Ko ga je.be !! Že jst sm šou čez omejitev in kaj mu pol ni jasno ??

Se strinjam s tole izjavo! :D

OK, jaz tudi ne razumem ljudi, ki na silo tiščijo, če vidijo, da enostavno nikamor ne blo šlo - spredaj so avtomobili, desno pa kolona.
Če si predstavljam 3 avtomobile eden za drugim na prehitevalnem pasu pri hitrosti 150km/h, varnostna pa mogoče 10 metrov.... če gre kaj narobe je itak konec vsega. Nevem kaj jim ni jasno?! :evil: :/:o:/
Zadnjič smo se furali po prehitevalnem nekje 140-150 km/h, isto je bila kolona na desni in ker sem pač vidu, da ne bo šlo nikamor sem lepo držal primerno varnostno razdaljo... ampak nekomu na desnem pasu se je ta varnostna zdela prevelika in se je odločil, da se bo vštulil vmes. :roll: :/:o:/

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Ne maj 22, 2005 5:29 pm

Speedfighter je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:povej ti meni kolko krat na leto ti vidiš na avtocesti povožene medvede, kako veliko kamenje, in povej mi še ali si slep ko se voziš po AC pa ne vidiš vsaj kilometer naprej da je nekaj na cesti ?

Po tejle logiki pa tud jst spadam očitno med slepe, ker vsacga kamna ipd manjših predmetov, ki bi znali bit na cesti, pa res ne vidim na 1kilometer!!! Pa tud rahlo dvomim o tvojih sposobnostih, da vidiš cca.10 cm velik predmet(ki zna bit pri 200+ prav tako usodna ovira kot "medved na cesti") na 1kilometer-ali pač?? :?

S tem bi se mogu kr strinjat... Sploh pa nikol ne veš kakšna navlaka je na naših cestah.
Recimo zadnjič je bila na voznem pasu 1.5L steklenica/plastenka in lahko rečem, da sem porabil kar pecej časa z njo. Vozil pa sem po omejitvi. Bilo pa je zjutraj in še pozimi, tko da je bila še 1/3 noč in je bila vidljivost malenkost slabša kot podnevi. Najprej sem nekaj opazil, potem sem ugotovil kaj to je, ocenil kako bi se bilo tega najboljše ogniti, temeljito pregledal vse pasove kam se lahko umaknem... in potem sem se mimo odpeljal 1/2 na prehitevalnem in 1/2 na voznem pasu... ko sem šel mimo sem v špeglu vidu, da jo je odpihnilo na odstavni pas k ograji (vsaj nekaj).
Potem pa se lahko vprašamo, zakaj se pa nisem umaknil kar na odstavni pas , bi bilo bolj enostavno in varneje. Ja... Mogoče je blo pa treba prehitro reagirat in nisem mogel vsega dodobra premisliti. Nekateri bi ravnali bolje, nekateri enako, spet drugi slabše. In pri višjih hitrostih se vse to potencira.
Če ti pripičiš recimo 180 km/h in je avtocesta precej polna imaš preklemano malo časa, da se odločiš, kam se boš umaknil... Če pa na silo nekaj bremzaš, je pa tu spet dodatna nevarnost... lahko te zanese, lahko te kdo od zadaj nabije če ni pozoren, .......

Če celotno temo dobro premislim 210km/h sploh ni veliko za nek nemški neobremenjen autobahn, za naše uboge ceste in cestno kulturo pa je že 160km/h veliko...

Spet sem zabluzil.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Ne maj 22, 2005 6:23 pm

Zzooommm je napisal/-a:Zadnjič smo se furali po prehitevalnem nekje 140-150 km/h, isto je bila kolona na desni in ker sem pač vidu, da ne bo šlo nikamor sem lepo držal primerno varnostno razdaljo... ampak nekomu na desnem pasu se je ta varnostna zdela prevelika in se je odločil, da se bo vštulil vmes. :roll: :/:o:/

Jah, to je pa spet druga situacija-ko si folk enostavno ne more vbit v glavo, da držiš ti varnostno razdaljo zaradi varnosti in ne zato, da se lahko oni notr vrinejo!!! :/:o:/

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Po maj 23, 2005 2:08 pm

In na koncu ste prišli ponovno do zaključka da ljudje pri nas vozijo kot pijane krave :P .

Uporabniški avatar
Timex
Novinec

Napisal/-a Timex Po maj 23, 2005 2:37 pm

a je že konc? :-P
itak je zdej treba že za dva vozt k eni očitn sanjajo k vozjo al pa terajo do konca ne da bi pomisll d mogoče se pa ne konča zmer vse dobr.
pol pa še kkšne take norce najdš k dans na AC k je po desnem pasu šou en kamion 70 pa sta se ga dva kamiona lotila prehtevat s tem d so od enga sami kamni letel (še dobr d je večino pobral un pred mano - sm jih pa tut jst par dubu u haubo) in se en model z audijem sprav po odstavnem prehtevat k pa prehti unga pa po 50 metrih na izvoz zapele (k d ni mogu počakat tistih par metrov pa mal upočasnit!) in pol k se kamiona umakneta en zadi glih prleti in začne blendat k prfuknen ker pač midva z unim nisva še mela 180 not k sta se unadva umaknila!pol pa rečte d je normaln folk no!nevem a tak folk nima niti ene sive celice d bi mal pomislu predn te grdo gleda ker je mogu na polno žlajfat ker se nisva mogla z unim umaknt pod kamion!!!
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
SlikaNi le avto, ampak Hyundai. Več kot avto!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost