Speedfighter je napisal/-a:Courage™ je napisal/-a:povej ti meni kolko krat na leto ti vidiš na avtocesti povožene medvede, kako veliko kamenje, in povej mi še ali si slep ko se voziš po AC pa ne vidiš vsaj kilometer naprej da je nekaj na cesti ?
Po tejle logiki pa tud jst spadam očitno med slepe, ker vsacga kamna ipd manjših predmetov, ki bi znali bit na cesti, pa res ne vidim na 1kilometer!!! Pa tud rahlo dvomim o tvojih sposobnostih, da vidiš cca.10 cm velik predmet(ki zna bit pri 200+ prav tako usodna ovira kot "medved na cesti") na 1kilometer-ali pač??

S tem bi se mogu kr strinjat... Sploh pa nikol ne veš kakšna navlaka je na naših cestah.
Recimo zadnjič je bila na voznem pasu 1.5L steklenica/plastenka in lahko rečem, da sem porabil kar pecej časa z njo. Vozil pa sem po omejitvi. Bilo pa je zjutraj in še pozimi, tko da je bila še 1/3 noč in je bila vidljivost malenkost slabša kot podnevi. Najprej sem nekaj opazil, potem sem ugotovil kaj to je, ocenil kako bi se bilo tega najboljše ogniti, temeljito pregledal vse pasove kam se lahko umaknem... in potem sem se mimo odpeljal 1/2 na prehitevalnem in 1/2 na voznem pasu... ko sem šel mimo sem v špeglu vidu, da jo je odpihnilo na odstavni pas k ograji (vsaj nekaj).
Potem pa se lahko vprašamo, zakaj se pa nisem umaknil kar na odstavni pas , bi bilo bolj enostavno in varneje. Ja... Mogoče je blo pa treba prehitro reagirat in nisem mogel vsega dodobra premisliti. Nekateri bi ravnali bolje, nekateri enako, spet drugi slabše. In pri višjih hitrostih se vse to potencira.
Če ti pripičiš recimo 180 km/h in je avtocesta precej polna imaš preklemano malo časa, da se odločiš, kam se boš umaknil... Če pa na silo nekaj bremzaš, je pa tu spet dodatna nevarnost... lahko te zanese, lahko te kdo od zadaj nabije če ni pozoren, .......
Če celotno temo dobro premislim 210km/h sploh ni veliko za nek nemški neobremenjen autobahn, za naše uboge ceste in cestno kulturo pa je že 160km/h veliko...
Spet sem zabluzil.