Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak To jun 07, 2005 12:46 am

Jony zakon u upravnem postopku je jasen. Lahko si preberes, ker je spolosno dosegliv vsem - gre nekako tko:

Za manse prekrske kjer ti polcaj izroci kazen, ti ne podpisujes tega a se strinjas s kaznijo al ne al kaj jst vem kaj - s podpisom samo potrdis prejem poloznice, da ti jo je polcaj res dal. Ce ti poloznico placas, to pomeni da se strinjas s kaznijo, priznas prekrsek in si svoje odsluzu. Ce ne placas v dolocenem roku, dobis izterjavo.

Ce nrdis vecji prekrsek, oz. ce se pritozis na zgoraj napisano, dobis sodnika, kjer se za dan pravnomocnosti steje datum dviga poloznice (s poloznico je druga jeba, ker ti jo lahko po nekem casu dvigne ze ozji druzinski clan, kmalu pa kdor koli, ki te bo o tem obvestil, ce si odsoten za dalj casa). To je ze koncna odlocitev, kjer se lahko spet pritozis v roku osmih dni. Ce se v roku 8 dni ne pritozis, se smatra d ti je ql in se caka tvoje placilo. Ce ne placas je potem tuki izterjava.

Tako nekako. Zdj pa ne glumi glive - nc nisi dubu za podpisat, ker ti ni blo treba nc podpisat. Dubu bos vrjetn odlocbo o skrajsanem postopku, 120.000,00 in 5 kazenskih tock. Pa upam d te bo spametval. Mene je ;).
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak To jun 07, 2005 12:51 am

Aja, glede tega, da bi polcaj lahko s parkplaca tvoje podatke pobral - glede na to d je uradna oseba, si tega ne bo dovolu, ker je to le njegov siht. Lih tko si more zapisat kje je tkrt stal, kok casa je meru, na radarju pa dobi izpisek z datumom in uro, da se vidi d je tkrt res meru in ta ura se more ujemat s tisto iz porocila.

Lahko si se pa kksnmu res fejst zameru, pa je nameru koga druzga pa tvoje podatke poturil naprej. V tem primeru pa ne vem kaj bi blo. Ampak dvomim d bi polcaj kej tazga naredu. Itaq bi ga vrjetn poznou, bi vedu kdo je pa kaj z en je, ce si se mu zameru, ce je pa sam zleht pa to kr tko mal dela kr mu recimo zelen polo ni vsec, bi pa itaq hmal ratal komu sumliv, k je ful prevec enga lih pr njemu tezil d ga ob tisti uri sploh ni blo v avtu ampak je bil avto doma v garazi in je clovek spal :)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi To jun 07, 2005 7:34 am

@Yugo

Kot prvo ne paničari brez potrebe. Se je pobliskalo?
Če si peljal slabih 80km/h, si lahko peljal tudi 5-7 km/h manj, ker stevci lažejo (vedno kažejo več).
Na radrjih imajo nastavljene tolerance. V primeru večkrat opevanega Focusa imajo v naselju (primer Črna vas), večkrat nastavljeno na 72km/h, v primeru tunela pred Grosupljem, ko je bil delo na cesti (60km/h), so imeli nastavljeno na 107 km/h...

Tako, da če se je pobliskalo, potem veš kaj te čaka...
Koliko si šel dejansko čez, boš pa zvedel v roku meseca (dvomim, da si šel 20 čez omejitev), kar v primeru izven naselja (tabla ni imela roba), še ne prinaša kazenskih pik in posledično velja 50% skonto, če plačaš v 8 dneh. To se pa nekako še da preživet.
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

Uporabniški avatar
avto freak
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a avto freak So jun 18, 2005 1:42 am

LP

Imam sledečo težavo..Včeraj sem po zaloški vozil 83kmh..Omejitev je bila 40kmh(izmerjena po radarju)..BIla je prazna cesta, policaj je meril na roko... Sedaj me pa zanima kakšna sankcija mi sledi...Policaj je rekel najmanj 150.000 sit in pa najmanj 5 kazenskih pik..Zanima me pa predvsem sledeče..Ali je možno da mi ne vzamejo izpita..In pa če mi ga ali mi ga za trajno ali za koliko časa?
peš honda je ta naj ta bol

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy So jun 18, 2005 8:11 am

ja ce ste nardil prekršek je najlažje plačat pa vas ne obtožujem k sem tud sam marca prletu v radar v naselju 80km/h sem plačov pa mam rešen vsaka šola nekej stane sam moram pa rečt da me je pošteno izočilo 8)

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So jun 18, 2005 10:42 pm

Zanimivo kako vas vse "izuči". Vsaj do naslednjič... Na odseku Zaloške, kjer je omejitev 40 je hitrost 80 km/h res malce pretirana, vendar za moje pojme niti slučajno ne opravičuje tako visokih kazni. Tudi ni 90 km/h v naselju obvezno divjanje. Primer je Dolenjska cesta v Ljubljani ob večernih urah, razni vstopi v naselja (kjer je tabla 200 metrov pred dejanskim začetkom naselja), itd. Lepo sicer, da človeka nihče ni nahrulil, da je divjak, vendar izjave v stilu "plačaj, pa te bo izučilo" niso povsem na mestu. Glede na to, da se država iz teh kazni financira, bi bilo potrebno za vsak primer, kjer je to le mogoče, napisati pritožbo. Morda bi na ta način na udeležence v prometu nehala gledat kot na potujoče vreče z denarjem in dejansko naredila nekaj za njihovo varnost (največjo nevarnost trenutno predstavljajo gospodinje v velikih in težkih vozilih, ki hkrati debatirajo po telefonu, se gledajo v ogledalu in mimogrede menjajo pas brez kakršnegakoli opozorila. Isto velja za neprižiganje luči. Nisem pa še nikoli videl, da bi bili ti ljudje s strani policije zaustavljeni in kaznovani.

Lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost