Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Dell
Nov uporabnik

Kraj: Z Ljubljane

Kraja litih paltisc + asistenca

Napisal/-a Dell Po jul 11, 2005 5:31 pm

Upam da ne zamerite,post sem napisal tudi na drugem forumu,pa sem sem samo skopiral enako vsebino ker nebi se enkrat pisal.

SOBOTA:
Torej,zadeva je sledeča.

Vceraj ponoci so se odlocili sneti moje feltne z mojega vozila in ga obuti v nove (leseni klocni ).
Avto je komplet kasko,zavarvana so tudi dodatno nova naknadno kupljena lita platisca z gumami .
Mimogrede,a moram sedaj peljati avto na zavarovalnico v Pon. sedaj sem dal gor originalne gume,ki sem jih dobil ob nakupu vozila.

Glede Asistence pa,jo poklicem,povem kaksna je tezava,nakar mi rece tipson da ni problema,bo poslal.OK si recem in pocakam.Cez 5 minutk klice ta pogodbena avtovleka inpravi da mi lahko avto nalozi pač tako gor ,"da potegne na dilo".Si mislim tole pa nebo OK.Potem pa pravi da mi lahko dobi eno posebno dvigalo ampak ga moram plačati WTF imam potem asistenco .
Si recem ok pozabi in poskusim dobit kolega ob 3 al 4 AM da mi da moje feltne orig.Dobim feltne,spet klicem asistenco ce mi jih lahko zmontirajo...tip rece spet ni problema,nakar me spet klice ta pogodbeni njihov "ja za doplacat bo 5 tisoc,ker asistenca krije delo na terenu samo do 8 ali 10k".
Jebemu vraga,sej verjetno ni montaza feltn 15k
Na koncu sm jih poslau nekam in sam s kolegom zmontiral feltne ob priblizno pol 5h zjutri.

A: Kako opraviti zadevo na zavarovalnici v Ponedeljek (Policija ima zapisnik)
B: Na koga se spravit glede Asistence,ker to je pa visek.Ce jo placam,jo hocem tudi koristiti.

PONEDELJEK:
Torej nekaj smo resili (sicer blizu nič,ampak vseeno).

Glede Asistence,se sedaj neki direktor ukvarja s tem in me obvesti takoj ko dobi podatke iz asistenčnega centra,vendar mi je povedla da to kar se je zgodilo nikakor ni pravilno ravnanje.Tako da nekaj bo iz tega(bomo se vidli kaj).

Drugače je pa cenilec se spomnil da nemore določiti koliko so bile obrabljene gume .Nekaj v zvezi z amortizacijo,pa sem mu lepo povedal da sem kupil platisca preden sem sklenil kasko (zato tudi zamik med obveznim in kaskom,ker se nisem imel teh platisc+ gum).

Koliko je amortizacije za 1-2 meseca stare gume?Vrednost gum v trgovini je 52k/komad, sam sem jih sicer dobil s popustom ceneje.Katero ceno oni gledajo?Meni se gre najbolj zato da dobim nazaj te gume ki sem jih imel,tako da se mi negre za finančni profit.

Pa mimogrede,hudiči sploh ne krijejo kraje vijakov sicer niso strošek,ampak lahko bi krili, 20 vijakov le ni tako poceni .

Se mogoce splaca vmesati odvetnika vmes, če bodo kaj prevec komplicirali,ker jst zelim imeti avto tak kot sem ga imel,ne pa da me bodo nate.... XY casa?
Lep dan :P

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Sr jul 13, 2005 8:17 am

jebes Asistenco.....AMZS je zakon za te stvari...............

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Sr jul 13, 2005 10:38 am

A moras ob zavarovanju litih platisc + gum prilozit racun? Ker mam tut sam namen zavarovat (kasko imam ze). :idea: :?:

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr jul 13, 2005 10:55 am

Spet en dokaz, da so zavarovalnice največje PI*DE. Da ne govorim spet o osladnih in slinastih zavarovalnih agentih, ki ti vse živo obljubljajo, ko se morajo pa izprsit z izplačilom odškodnine, te pa gledajo v fris in je*bejo!

@Dell: žal mi je za tvojo smolo. Sam nimam izkušenj s tovrstnimi težavami, ampak kolikor lahko preberem poste drugih, so marsikateri zaplet, pa naj se je zdel še tako banalen, z odvetnikom neverjetno gladko rešili. Seveda v njihovo korist. Zato menim, da ne bi bilo slabo, če se obrneš na odvetnika.

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Pe jul 15, 2005 7:23 am

Clio_16V je napisal/-a:A moras ob zavarovanju litih platisc + gum prilozit racun? Ker mam tut sam namen zavarovat (kasko imam ze). :idea: :?:

ponavadi da....vendar se da zmenit tudi brez racuna in zavarovanja platisc tocno za doloceno vrednost. se pravi ce ti jih spizdijo dobis xxxx dinarckov kolikor je zp.
Sam v tem primeru je tu dzavarovanje mal drazje.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov