Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To jul 12, 2005 1:36 pm

V Murski očitno obstajajo drugačni zakoni kot drugje po Sloveniji. :EE
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo To jul 12, 2005 5:40 pm

Bimmer: lepa reakcija ;) Jst bi že popizdu zarad teh paglavcev, k še izpita za kolo vrjetno nimajo :P

gigoxxx
Nov uporabnik

Napisal/-a gigoxxx Sr jul 13, 2005 12:07 am

BiMMER je napisal/-a:
gigoxxx je napisal/-a:.... Zato prosim g. policista, da se ob uradnih razlagah (če že razlaga oz. utemeljuje) ne sklicuje samo na "policistovo bibiljo ali ZVCP" ampak naj v celoti razloži možen potek in rešitev.

Nevem sicer na koga leti tole ampak če bi bolje pregledal forum bi lahko opazil moj članek PRITOŽBA ZOPER POLICIJO, kjer so lepo opisani vsi postopki pritožbe. Članek sem napisal ravno iz tega vzroka, da ne pišem istih podatkov v vsak post.

Če si pa mislil kaj drugega se pa opravičujem ampak res ne razumem najbolje kaj si hotu povedat!

@perko84: Nevem kako imajo zadevo urejeno v Izoli, ampak ponavadi ti lahko prekršek dokažejo s kakšnimi fotografijami, ki so opremljeni z datumom in uro. To, da pa na obali kaznujejo večinoma vozila z LJ tablicami (oz. z ne KP) je pa itak že splošno znano!

1. g.Bimmer moja navajanja so letela točno na Vas. Nevem zagaj bi drugače uporabljal funkcijo citiraj oz. quote. Če si niste nikoli prebrali SSJK v srednji potem Vam ne morem pomagati. ž
2. Lajična obrazložitev mojih besed.. za skoraj vsako kazen obstajajo "stranske poti" s katerimi lahko razveljavimo izrečene kazni v CCP.

Lep pozdrav

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Sr jul 13, 2005 1:06 am

gigoxxx je napisal/-a:1. g.Bimmer moja navajanja so letela točno na Vas. Nevem zagaj bi drugače uporabljal funkcijo citiraj oz. quote. Če si niste nikoli prebrali SSJK v srednji potem Vam ne morem pomagati. ž
2. Lajična obrazložitev mojih besed.. za skoraj vsako kazen obstajajo "stranske poti" s katerimi lahko razveljavimo izrečene kazni v CCP.

Lep pozdrav

Preden druge žališ da niso nikoli brali SSKJ, pometi pred svojim pragom:
zagaj ----> zakaj
SSJK ------> SSKJ
Lajična --> Laična (saj noben ne laja)

Drugače pa menim da BiMMER malo več ve o zakonih, kot ti in jaz in še marsikdo.
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Če jul 14, 2005 11:03 am

sam neki se kregate jst pa še zmeri nism dobil odgovora: kako mi lahko dokažejo prekršek če mi avta niso slikal :roll:
sm na prvem postu točn prepisu obrazec in piše da ni slikan avto, kaj mi pol dajejo listke če mi ne morejo stvari dokazat. Ah ta naša zakonodaja-vsi so podkupleni al pa mim :?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Če jul 14, 2005 11:05 am

@gigoxxx: Ja če "za skoraj vsako kazen obstajajo "stranske poti" s katerimi lahko razveljavimo izrečene kazni v CCP", nevem zakaj nas potem ne razsvetliš in napišeš en članek o tem, da bomo tudi drugi vedeli kako se to stori. Jst sem v svojem članku napisal pravne poti, kako se je možno pritožiti, če pa ti veš kaj novega bi te pa lepo prosil, da prispevaš svoje znanje. Če boš to napisal boš prispeval vsaj eno pametno objavo tukaj gor!

No, čakamo....
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Če jul 14, 2005 11:10 am

perko84 je napisal/-a:sam neki se kregate jst pa še zmeri nism dobil odgovora: kako mi lahko dokažejo prekršek če mi avta niso slikal :roll:
sm na prvem postu točn prepisu obrazec in piše da ni slikan avto, kaj mi pol dajejo listke če mi ne morejo stvari dokazat. Ah ta naša zakonodaja-vsi so podkupleni al pa mim :?

Glede dokazovanja tukaj bi znalo bit, da ti zadevo dokažejo. Občinski redar je uradna oseba, pooblaščena po ZVCP-1, za ugotavljanje prekrškov zoper mirujoči promet. To pomeni, da je vredna zaupanja in v kolikor bo s tvoje strani podan ugovor, bo redar, ki je obravnaval prekršek, najbrž klican za zaslišanje. Ker redar v postopku nima nobenih koristi se mu že po "defoultu" bolj zaupa kot tebi, ki si domnevni kršilec zakona. Če jim ti ne boš ponudil boljših dokazov boš pač spoznan za krivega povzročitve prekrška.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 Če jul 14, 2005 11:15 am

BiMMER je napisal/-a:
perko84 je napisal/-a:sam neki se kregate jst pa še zmeri nism dobil odgovora: kako mi lahko dokažejo prekršek če mi avta niso slikal :roll:

Glede dokazovanja tukaj bi znalo bit, da ti zadevo dokažejo. Občinski redar je uradna oseba, pooblaščena po ZVCP-1, za ugotavljanje prekrškov zoper mirujoči promet. To pomeni, da je vredna zaupanja in v kolikor bo s tvoje strani podan ugovor, bo redar, ki je obravnaval prekršek, najbrž klican za zaslišanje. Ker redar v postopku nima nobenih koristi se mu že po "defoultu" bolj zaupa kot tebi, ki si domnevni kršilec zakona. Če jim ti ne boš ponudil boljših dokazov boš pač spoznan za krivega povzročitve prekrška.

povej mi pol čist tko s tvoje strani tvoje osebno mnenje: se mi splača plačat 5000sit, al se naj nekaj matram pa pošiljam pritožbo, za katero ne vem če bo uspela pa pol plačam 10000sit. Čist tko mi povej (objektivno mnenje) ;)

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Če jul 14, 2005 11:27 am

Lej, glede na to, da je Občina Izola precej majhna, imaš veliko možnost da bodo tvojo pritožbo lahko obravnavali v zakonskem roku, sploh pa sedaj ko se je rok zvišal na 3 leta od prekrška. Jst mislim, da bo pritožba zavrnjena, ker dejansko nimaš res nobenih dokazov, da je bilo vozilo tam manj kot dve uri.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Če jul 14, 2005 11:34 am

Vi samo poslušajte Bimmerja :P obvlada :shock:

čeprav ko vidim 56. člen, 543 člen mi že gre nekam to na k. zakon je da ga kršimo :) in mislim, res bedno, da moraš samo na tisti strani parkirat v kateri smeri se pelješ mah, kdo si pa je to izmislil...

Počasi bo še prišlo do tega, da avta ne boš smel ustavit kaj šele parkirat! Ma so neki no...

v glavnem, položnico boš dobu, oz. tisti list pač in gor bo vse razloženo :)
jaz sem dobil 20k za prepovedano parkiranje na pločniku (čepav 15minut) torej polovično v 8 dneh10k. Sem pa slišal, da imajo v nekaterih mestih tudi drugačne cene, koliko pa je res v tem pa ne vem!

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če jul 14, 2005 4:55 pm

BiMMER je napisal/-a:Glede dokazovanja tukaj bi znalo bit, da ti zadevo dokažejo. Občinski redar je uradna oseba, pooblaščena po ZVCP-1, za ugotavljanje prekrškov zoper mirujoči promet. To pomeni, da je vredna zaupanja in v kolikor bo s tvoje strani podan ugovor, bo redar, ki je obravnaval prekršek, najbrž klican za zaslišanje. Ker redar v postopku nima nobenih koristi se mu že po "defoultu" bolj zaupa kot tebi, ki si domnevni kršilec zakona.

kar je seveda cista pi.zdarija, krsitev ustave in se cesa in stvar, ki jo bo treb acimprej ukinit. Naj lepo dokazejo (slike itd ...). Ze tako ali tako pri nas policisti in ostale uradne osebe vse preveckrat vede ali nevede krsijo predpisan postopek, pisejo neumnosti, citirajo napacne clene itd ... In namesto da bi jih zato sankcionirali (predstavljaj si, da bi doktor malo kisksal pri predpisovanju zdravil), je jim sciti hrbet, sploh zdaj, ko je prvostopenjski prekrskovni organ kar dolocen policist na postaji (ki je naredil snelkurs namesto potrebnega pravnega faksa) ...
Slika

gigoxxx
Nov uporabnik

Napisal/-a gigoxxx Če jul 14, 2005 11:07 pm

BiMMER je napisal/-a:@gigoxxx: Ja če "za skoraj vsako kazen obstajajo "stranske poti" s katerimi lahko razveljavimo izrečene kazni v CCP", nevem zakaj nas potem ne razsvetliš in napišeš en članek o tem, da bomo tudi drugi vedeli kako se to stori. Jst sem v svojem članku napisal pravne poti, kako se je možno pritožiti, če pa ti veš kaj novega bi te pa lepo prosil, da prispevaš svoje znanje. Če boš to napisal boš prispeval vsaj eno pametno objavo tukaj gor!

No, čakamo....

Nimam prav nobenega namena se prerekat z nobenim. Menim, da kakeršnokoli kritiko dobiš jo moraš sprejet kot pozitivno vodilo oz. opozorilo, ki ti bo v življenju prineslo drugačen pogled na stvari.. Glede svetovanja.... info. o mogoči rešitvi so bile posredovane g.perkotu v obliki zasebnega sporočila.. Kdo ima več, preveč in največ pravnega znanja pa bi zaenkrat raje opustil ker osebno menim, da se najde vedno nekdo z več znanja kot ti.

Lep pozdrav iz odvetniške pisarne

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Pe jul 15, 2005 7:02 am

OMG!

Zdej mamo že nepismene odvetnike?! Pa očitno tudi take, ki majo cajt viset na forumu. Tut sebe vidm, da nekam kuješ v zvezde, g. gigoxxx the odvetnik.

Ni bimmer nikol reku da je najbolj pameten. Poleg tega je pomagou marsikomuna forumu, ti pa s temi osmimi posti tukej serješ po forumu.

Lep pozdrav iz računalniškega servisa

LOL! :roll:

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Pe jul 15, 2005 7:04 am

Omelo je napisal/-a:Lep pozdrav iz računalniškega servisa

:cry

Poleg ze prej omenjenih zadev pa poznajo v tej odvetniski pisarni tudi CCP :P
[i]Weeeeeeee![/i]

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus Ne jul 17, 2005 1:25 am

Se mi zdi da bi bil tale kvazi "pravnik" čist zrel za ene brezplačne počitnice v BANovcih... :EE

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 Ne jul 17, 2005 12:48 pm

jst sm mislm da svoje zvedu, tud še par brezveznih stvari za povrhu, zahvaljijem se bimmerju, k pomoje še edini neki ve. Tko da se tole pomoje zaklene ker se sam kregajo ;) :roll:

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Ne jul 17, 2005 3:48 pm

Perko84, mislim da bo res najbolje da tole zaklenem.

@gigoxxx, glede na to da e preko foruma ne mislim z nobenim prerekat sem izbrisal tvojo zadnjo objavo, podelil sem ti tudi opozorilo zaradi kršitve 1.2 člena pravilnika, če ne bo miru pred tabo pa tudi veš kaj ti sledi!

LP!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost