Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

RETI
Nov uporabnik

Težave pri prodaji avtomobila

Napisal/-a RETI Po jul 18, 2005 2:28 pm

Pozdravljeni!

Moj problem je sledeč:
Ponudila se mi je ugodna možnost za nakup avtomobila, zato sem starega prodal, kljub temu, da sem samo nekaj dni prej podaljšal registracijo. Zadeva je bila urejena s komisijsko prodajo(+ overjeno na UE). Da lahko dobim nazaj zavarovalnino in da prenesem popust pri zavarovalnini na novi avto, rabim svojo staro zavarovalno polico in kopijo kupčeve nove zavarovalne police. Te kopije pa sedaj ne dobim. Zgleda, da kupec nima namena takoj zavarovati avta. Novi avto že imam in ne morem narediti prepisa, tisti od katerega sem avto kupil pa tudi že ima nov avto in dokler jaz ne uredim prepisa ga tudi on ne more. Mi že malo teži zaradi tega. Je imel kdo isti problem? Kaj lahko storim?
Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po jul 18, 2005 2:58 pm

Upam da mu nisi pustil kupončkov na svoj stari polici.
No sej nove itak še nimaš :P

Sem mel podoben problem, ki to niti ni bil.
Jaz sem prodajal avto in sem istočasno kupil drugega. Novega sem zavaroval na novo.
Ko sem prvega prodal sem prenesel popust, čeprav je tudi kar trajalo da je kupec naredil prepis ker je nekaj prenašal popuste iz Anglije, prodal sem ga Angležu.
Samo pri meni se je šlo za 5% oz okoli 7K SIT razlike med prenešeno in novo registracijo.
Razliko od prvega sem itak dobil nazaj.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

RETI
Nov uporabnik

Napisal/-a RETI Po jul 18, 2005 3:59 pm

Staro zavarovalno polico sem obdržal.

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Po jul 18, 2005 4:11 pm

prvo kot prvo rabiš samo kopijo njegove zavarovalne police in svoj original, zdej če je on avto zavaroval in registriral potem naredi tako da pokličeš na zavarovalnice ki so blizu njegovemu domu, vprašaš če je ta pa ta zavaroval zadnjih nekaj dni pr njih ta pa ta avto, če je jih prosi če ti lahko pošljejo kopijo njegove police in je stvar urejena, preverjen postopek sm mel isti problem :D
če pa avta ni zavaroval potem bo pa to problem vse skupi uštimat

RETI
Nov uporabnik

Napisal/-a RETI Po jul 18, 2005 9:37 pm

Danes popoldne sem izvedel,da vseeno ne bo tak problem. Sem še enkrat govoril z zavarovalnim agentom in je rekel,da bo upošteval popust (30%) s stare zavarovalne police. Tako,da kopijo police od kupca rabim samo zaradi vrnitve denarja. Bom pač moral shajati brez tistih 80k SIT dokler kupec ne sklene zavarovanja. Ne vem pa ali vedno priznajo popust brez kopije nove police, ali pa mi bo malo skozi prste pogledal, ker se osebno poznava. V vsakem primeru bom pri naslednji prodaji malo bolj previden.

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Kraj: Monaco

Napisal/-a perimund Po jul 18, 2005 10:00 pm

popust nima veze z novo polico kupca. tisto je samo za povracilo denarja.

popust je odvisen samo od starih kuponov (ce jih ne delis okrog vsako leto - k kam pocis)
l.p.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Po jul 18, 2005 10:10 pm

Se lahko tu uštulim? Ok :lol:

Avto je bil na novo zavarovan in registriran pred mesecem dni. Zdaj gre v prodajo.
Imel sem v mislih avto odjavit, dobit nazaj zavarovalnino. Ali je boljse po zgoraj opisanem postopku?
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To jul 19, 2005 8:19 am

RETI je napisal/-a:Danes popoldne sem izvedel,da vseeno ne bo tak problem. Sem še enkrat govoril z zavarovalnim agentom in je rekel,da bo upošteval popust (30%) s stare zavarovalne police. Tako,da kopijo police od kupca rabim samo zaradi vrnitve denarja. Bom pač moral shajati brez tistih 80k SIT dokler kupec ne sklene zavarovanja. Ne vem pa ali vedno priznajo popust brez kopije nove police, ali pa mi bo malo skozi prste pogledal, ker se osebno poznava. V vsakem primeru bom pri naslednji prodaji malo bolj previden.

Glej, mi smo imeli isti problem, kupec nam ni hotel poslati kopije zavarovanja... Po nekaj tečnarjenja na zavarovalnici so oni preverili na UE in ugotovili, da je avto že registriran ter so nam vrnili zavarovanje brez nove police. Samo jih pa moraš malce stisnt...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

RETI
Nov uporabnik

Napisal/-a RETI To jul 19, 2005 7:35 pm

Prepis za novi avto sem uredil, še vedno pa nisem dobil kopije police. Čim kasneje dobim kopijo, manj denarja mi bodo pri zavarovalnici vrnili. Je malo čudno, da ne upoštevajo datum, ko je bil avto prodan, ampak datum, ko je sklenjeno novo zavarovanje. Mislim, da je temu, ki sem mu prodal avto zmanjkalo denarja za zavarovanje in čaka na plačo :) Lahko pa tudi,da ga misli takoj prodati naprej. :(

Če bi še enkrat prodajal avto, bi od kupca zahteva,da takoj sklene novo zavarovanje (preden mu dam avto).

Mislim,da če avto odjaviš, mora kupec na novo opraviti tehnični pregled in plačati cestno takso. V tem primeru verjetno malo težje prodaš avto.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost