Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Catch_me
Novinec

PROSIM ZA NASVET!!

Napisal/-a Catch_me Po avg 01, 2005 10:05 am

Po več urnem potovanju domov z dopusta sem zaspal med vožnjo in se zaletel. Krivdo sem seveda priznal, dal sem kuponček,mene zanima sam to kako je glede tega, če si voznik začetnik in kok bom kej moral plačati( eni procenti so baje)?? Policije nisva klicala, sva se lepo vse zmenila. sam glede tega me zanima ker sem voznik začetnik.

Hvala

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Re: PROSIM ZA NASVET!!

Napisal/-a tešo Po avg 01, 2005 10:08 am

Catch_me je napisal/-a:Po več urnem potovanju domov z dopusta sem zaspal med vožnjo in se zaletel. Krivdo sem seveda priznal, dal sem kuponček,mene zanima sam to kako je glede tega, če si voznik začetnik in kok bom kej moral plačati( eni procenti so baje)?? Policije nisva klicala, sva se lepo vse zmenila. sam glede tega me zanima ker sem voznik začetnik.

Hvala

če je bil avto zavarovan tako da je bla vplačana postavka, Vozilo bo vozilo Voznik začetnik. potem se nimaš kaj bati. če pa tega nisi imel vplačanga potem pa baje kriješ 1/3 škode na avtu oškodovancu.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po avg 01, 2005 10:10 am

V primeru da si bil zavarovan kot mladi voznik, torej da si doplačal ob zavarovanju tistih 20% za mladega voznika, potem ne boš doplačal nič... Če si takrat šparal, oziroma je šparal oče, mama, stric torej lastnik avta in tega nisi doplačal, boš sedaj moral zavarovalnici plačat 20% škode.... V tem primeru bi bilo bolje, da se z drugim udeležncem lepo zmenita in napišeta, da je vozil nekdo, ki ni bil mladi voznik... Če se seveda (še) da

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Catch_me
Novinec

Napisal/-a Catch_me Po avg 01, 2005 10:13 am

ne ni nč doplačan blo za mladega voznika, za voznika sem pa napisan jst tko da bo treba plačat 20% škode

Uporabniški avatar
Catch_me
Novinec

Napisal/-a Catch_me Po avg 01, 2005 10:20 am

zdej me pa zanima kaj spada v to 20 % škodo , a spada tle tut njegova odškodnina ki jo lahko dobi zarad poškodbe vratu al pa česa drugega. A lahko jst kej zahtevam kakšno odškodnino za poškodbe svoje ki sem jih utrpel? policije ni bilo, nobenega zapisnika takorekoč.

še enkrat hvala

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Po avg 01, 2005 10:35 am

mislim da je tako:
ti boš kril 20 % škode, ki si jo povzročil avtomobilu oz zavarovalnici, ostalo škodo pa lahko oškodovanec (kar ti nisi) od tebe dobi tako, da te toži na sodišču...samo, glede na to, da ni policije, zapisnika, mislim da nima kaj dosti možnosti za uspeh s tožbo...

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Po avg 01, 2005 5:04 pm

če ni blo policije, nima kaj tebe terjat za poškodbe. si ga gre lahk sam fafat.

ej kako plača 20% škode kaj ni blo rečeno da se v takem primeru plača 1/3 škode ? to je pa cca 33% škode.

men je rekla na zavarovalnci da plačam v takem primeru 1/3 škode ki je nastala na oškodovačnem vozilu... kaj zdej je to ponovem 20% ?
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Po avg 01, 2005 8:18 pm

tešo je napisal/-a:če ni blo policije, nima kaj tebe terjat za poškodbe. si ga gre lahk sam fafat.

ej kako plača 20% škode kaj ni blo rečeno da se v takem primeru plača 1/3 škode ? to je pa cca 33% škode.

men je rekla na zavarovalnci da plačam v takem primeru 1/3 škode ki je nastala na oškodovačnem vozilu... kaj zdej je to ponovem 20% ?

lahko terja vsak vsakega, samo če pa uspe, je pa drugo vprašanje... dejstvo je da je on priznal krivdo s tem da je oškodovancu dal kupončič od zavarovalnice, pa verjetno sta izpolnila evropsko poročilo o nesreči...

glede procentov pa nevem natančno, lahko da se motim glede 20%. bi pa blo bolš za njega, kajne?

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po avg 01, 2005 9:19 pm

če se zaleti voznik začetnik, avto pa ni zavarovan na voznika začetnika, potem plača 20% škode.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To avg 02, 2005 8:16 am

Je bla policija :?: če ne reči da je en drug zaletu pa je a ;) čene kot je blo že rečeno morš krit 20% škode :?

PS: te razumem da si zaspal.. sam drugič ustavi se in zaspi u avtu ;) jst k sm dosti na cesti sm ze nrdu to...

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Če avg 04, 2005 8:10 am

alexmazda je napisal/-a:mislim da je tako:
ti boš kril 20 % škode, ki si jo povzročil avtomobilu oz zavarovalnici, ostalo škodo pa lahko oškodovanec (kar ti nisi) od tebe dobi tako, da te toži na sodišču...samo, glede na to, da ni policije, zapisnika, mislim da nima kaj dosti možnosti za uspeh s tožbo...

ne ga strasit..

tebe oškodovanec ne more tozit za nobeno stvar , on je opravicen do tega da vzpostavi prvotno stanej, tudi odskodnina z aposkodbe. zavarovaknica mu bo izplacala odskodnino, tebi pa izstavila racun % celotnega zneska, ki je nastal.

'teso' pa dejte si enkrat zapomnit da pri AO tebe ne more tozit, edino ce si imel neregistrirn avto (?), kolo, rolerje,.... Tudi ce bi realno gledano vlozil tozbo proti TEBI , bi v primeru da je avto registriran avtomaticno na sodiscu v postopek tozbe stopila zavarovalnica, saj imas sklenjeno zavarovanje in odgovornost. Se pravi zavarovalnica odgovarja za skodo , ki si jo ti povzrocil (odskodninski vidik) edino kar lahko dobis je kaka kazenska ovadba (od policije-hujše telesne poskodbe,....) sam ne v tvojem primeru.

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda So avg 06, 2005 9:22 pm

[/quote]

ne ga strasit..

tebe oškodovanec ne more tozit za nobeno stvar , on je opravicen do tega da vzpostavi prvotno stanej, tudi odskodnina z aposkodbe. zavarovaknica mu bo izplacala odskodnino, tebi pa izstavila racun % celotnega zneska, ki je nastal.

'teso' pa dejte si enkrat zapomnit da pri AO tebe ne more tozit, edino ce si imel neregistrirn avto (?), kolo, rolerje,.... Tudi ce bi realno gledano vlozil tozbo proti TEBI , bi v primeru da je avto registriran avtomaticno na sodiscu v postopek tozbe stopila zavarovalnica, saj imas sklenjeno zavarovanje in odgovornost. Se pravi zavarovalnica odgovarja za skodo , ki si jo ti povzrocil (odskodninski vidik) edino kar lahko dobis je kaka kazenska ovadba (od policije-hujše telesne poskodbe,....) sam ne v tvojem primeru.[/quote]

ja saj... ti pa kriješ % zavarovalnice... a ni to isto... vseeno po neki strani pol plačaš... ampak upajmo na najboljše....

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Po avg 08, 2005 2:26 pm

alexmazda je napisal/-a:

ne ga strasit..

'teso' pa dejte si enkrat zapomnit da pri AO tebe ne more tozit, edino ce si imel neregistrirn avto (?), kolo, rolerje,.... Tudi ce bi realno gledano vlozil tozbo proti TEBI , bi v primeru da je avto registriran avtomaticno na sodiscu v postopek tozbe stopila zavarovalnica, saj imas sklenjeno zavarovanje in odgovornost. Se pravi zavarovalnica odgovarja za skodo , ki si jo ti povzrocil (odskodninski vidik) edino kar lahko dobis je kaka kazenska ovadba (od policije-hujše telesne poskodbe,....) sam ne v tvojem primeru.[/quote]

ja saj... ti pa kriješ % zavarovalnice... a ni to isto... vseeno po neki strani pol plačaš... ampak upajmo na najboljše....[/quote]

pla cas ze in to po dolocilu splosnih pogojev AO ne more te pa oskodovanec tozit.....
se enkrat preberi kaj si napisu...
Tako kot bi kriv del odskodnine ki bi presegal zavarovalno premijo....se pravi AO krije za nastalo materialno skodo do recimo 100 MIL...ti bi pa povzrocil skodo 130 MIL
SIT ...zavarovalnici bi moral placati razliko......vendar jo nebi v celoti ampak do 2MIL te lahko zava terja. Edini primer kjer bi placal celih 30 MIL je primer da bi skodo povzrocil namerno...to ti morajo pa dokazat.

Drugace pa:
Če je z zavarovalnimi pogoji za povečano nevarnost določena dodatna premija, pa ta ni bila plačana, ima zavarovalnica pravico uveljavljati povračilo izplačanih zneskov, skupaj z obrestmi in stroški od zavarovanca oziroma odgovorne osebe, v sorazmerju med plačano premijo in premijo, ki bi morala biti plačana zaradi povečane nevarnosti.
-Se pravi ce za ladega voznika predstavlja AO 20% doplacila , bo povzrocitel , ki je mladi voznik placal 20% izplacane odskodnine/poravnave (temu sledijo tudi obresti itd ce ne placas.).
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost