Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr avg 24, 2005 9:37 am

Raptor je napisal/-a:
jakaracman je napisal/-a:
anonimus je napisal/-a:Lej, zakon ima jasno določilo, kjer je lepo nedvoumno zapisano da se tisti ki stori premik z vozilom, mora prej prepričat če lahko to varno stori... (pa ne mi zdej rečt da se je una ženska tud premikala, ker tistemu se že lahko reče vožnja, temu da nekdo spelje s parkirišča, se pa reče premik z vozilom... ;) )

Naući se zakone brat ...
Prvič: poremik z vozilom je vseko spreminjanje smeri med premikanjem vozila. Tudi med vožnjo, če recimo menjaš pas - premik z voziolm ne pomeni samo lezenja po prkirišču in podobno.
Drugič: velja tudi načelo zaupanja - torej imaš pravico pričakovat, da se bodo drugi udeleženci po nabasanem parkirišču vozili po omejitvi (ne vem, če je v danem primeru bila) in razmeram prierno (kaj pa če bi otrok izmed parkiranih avtov priletel?) ...
Skratka, pri sodniku za prekrške se lahko v tem primeru marsikaj zgodi ...

to kaj bi se lahko zgodilo in se ni (otrok) ne more noben sodnik upostevat ce bi se , bi pa lahko.
po eni strani gre za odvzem prednosti, sam ni mi jasno kako na parkiriscu zadeva bi bila jasna da bi spelala iz parkirisca na cesto in bi se ji nekdo zaletu v 'ritko' k bi se pelu 50/60km/h. sam na parkiriscu ...
nacelo zaupanja velja pa za obe strani tko da tud una k se je zaletela je pricakovala da ne bo noben voznik zapeljal pred njo iz boksa.

kaj bo bo pa odlocil sodnik....zapisnik PP bo mel, izjave bo dobil in na koncu odlocil.

Tisto o otroku je builo mjišljeno v smislu prilagojene hitrosti. Če je una baba kaj dosti več kot 20, 30 na uro peljala po nabasanem parkirišču, je to lahko že neprilagoijena hitrost (in bi ji jo pri sodniku pripisali, če bi recimo zgazila otroka).
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So avg 27, 2005 12:59 pm

Na Mercatorjevem parkirišču je v alejah med boksi že 20 km/h neprilagojena hitrost. V oči me bode dejstvo, da je punca že zapeljala iz boksa in je stala obrnjena v smeri vožnje, ko se je vanjo od zadaj zaletela druga voznica. Žal vozniki vse prepogosto gledajo naokoli ter iščejo možne parkirne prostore, namesto, da bi bili pozorni na dogajanje pred vozilom.

Lp

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx So avg 27, 2005 1:07 pm

sej to je bistvo vsega..da je bil avto od moje punce ze nekaj casa na cesti ko se je ona zaletela vanjga..pa ne gre se tu da bi bila za sve kriva tista ki se je zaletala, bolj me zanima kaksne so moznosti za deljeno krivdo...pa neprilagojena hitrost je vsekakor bila zraven, pa ne vem kak na parkingu ne mores pricakovati da bo kdo zlezel ven iz boxa?, sej zato pa je omejitev 20, ker ti lahko vsak trenutek kdo zleze iz boxa ali karkoli..pa pazit mora tudi tisti ki se vozi po cesti, ne samo un k leze ven...ce samo en pazi se konča kot se je v tem primeru, ce bi tudi zenska gledala kje vozi se sigurno ne bi zaletela

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 So avg 27, 2005 2:12 pm

S stranske na glavno cesto ni dovoljeno rikverc zapeljati, kljub vsem štirim žmigovcem and stuff. Ne vem pa kako je s parkiriščem. Če velja isto pravilo, je možno parkirati v boks vzvratno (po načelu z glavne na stransko), ven iz boksa pa dejansko ne smeš vzvratno. Še enkrat pa nisem 100% če to velja tudi na parkirišču, samo drugače pa velja 100% ;) matr sem zakompliceru...

LP

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So avg 27, 2005 2:57 pm

B3NZ0 je napisal/-a:S stranske na glavno cesto ni dovoljeno rikverc zapeljati, kljub vsem štirim žmigovcem and stuff. Ne vem pa kako je s parkiriščem. Če velja isto pravilo, je možno parkirati v boks vzvratno (po načelu z glavne na stransko), ven iz boksa pa dejansko ne smeš vzvratno. Še enkrat pa nisem 100% če to velja tudi na parkirišču, samo drugače pa velja 100% ;) matr sem zakompliceru...

LP

Kje si pa ti to prebral? Zakaj pa ne bi smel iz boksa rikverc? :roll:
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 So avg 27, 2005 3:24 pm

pol bi ja lahk cel dan čaku enga da bi vn šel, on pa tebe, avta pa obrnjena z sprednjimi deli drug proti drugem...pa še celo noč...pa še en dan :P :P :P :P :P

vse 4 pa grem iz parkinga...konec...

B3NZ0
Novinec

Napisal/-a B3NZ0 So avg 27, 2005 3:34 pm

sh3b0 a ti ne znaš brat al kaj??? osnovnošolc en. reku sm trikrat da to velja če zapeljuješ iz stranske ulice na glavno oz. s stranske ceste na glavno, za parkirišče pa glede tega pravila nisem 100%, samo če velja to pravilo, lahko v box zapelješ vzratno z vsemi 4 žmigovci, ven iz boxa pa vzratno pa ne smeš. Posledično ne smeš naravnost v box zapeljat oz. zapelješ lahko vendar po pravilih ne bi smel ven potem zapeljati :!:

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 So avg 27, 2005 3:46 pm

sej to je vse jasn kaj si mislu...sam to pravil ni UPORABNO, ker bi, kot sm že gor napisu, čaku cel dan, seveda če bi pravila upoštevali :-P :-P

B3NZ0
Novinec

Napisal/-a B3NZ0 So avg 27, 2005 3:59 pm

Ne sam na živce mi gre k neki poveš pol gre pa en neki pametovat kaj in kako... Pa tut nič nism reku glede uporabnosti, sevede je neuporabno pa ni praktično, povedu sm samo kakšno je pravilo. Pa še reku sem pač da to velja v razmerju glavna-stranska cesta (oziroma prednostna-neprednostna), da za na parkirišču pa nisem 100% če to pravilo velja. Samo ker so na začetku eni govorili o teh boxih kot stranska oz. neprednostna cesta. Ok, dost bo... ;)

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 So avg 27, 2005 4:40 pm

sej iz moje strani je tut vse kul :-P :-P

Uporabniški avatar
matichek
Nov uporabnik

Napisal/-a matichek So avg 27, 2005 5:03 pm

Kakor jst razumem, je slika nekako takšna: tvoja punca je ŽE zapeljala iz boksa ker je bila obrnjena v smeri vožnje (tako je razvidno iz enega prejšnjih postov, popravite me če ni res...), neka druga voznica pa je pripeljala za tvojo punco in se ji zaletela v rit...TOREJ je to nekaj takšnega kot: jst se ustavim na parkirišču ker zagledam prazen parkirni prostor, v tem času pa se mi zato nekdo ki ni gledal okoli sebe zaleti v rit... in sem jaz kriv? Ni mi raun logično... če je stala že v smeri vožnje in se je pripravljala da spelje je to enako kot da počiš v nekoga ki naprimer stoji na parkirišču... ČE pa je vozila vzratno da bi se postavila v položaj da lahko spelje, pa se pridružujem postom nad mano, ker menim da če lezeš iz parkinga moraš vsekakor biti prepričan da lahko to storiš varno, in da s tem nikogar ne oviraš... to je moje mnenje...

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 So avg 27, 2005 5:42 pm

amapak, če je že stala na pasu...pa je ona druga koklja šla direkt v njo...pol ni kriva ničesar, prej ona druga neprilagojene vožnje

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx So avg 27, 2005 5:52 pm

ja bom poskuso vam dat slike od avta pa bote vidli kak zgledajo, bote boljse lahko ocenli, ker avto je zaleten tocno tako, kot bi se ji en na semaforju v rit zaletel ali kaj podobnega...

Uporabniški avatar
matichek
Nov uporabnik

Napisal/-a matichek So avg 27, 2005 8:08 pm

No dj, tko bomo še najlažje razumel kk je blo vse skp... Še enkrt, če je ona že zapeljala ven, in bla postavljena v smeri vožnje, ona pa se ji je zaletela v rito, je kriva tista ki se ji je zaletela... Če ne bi se lahko zaletaval drug drugemu v rit, kasirali bi pa tisti ki se zaletavamo...tisit ki pa bi nič hudega stoječ stali pa bi bili krivi... ni logično...

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Ne avg 28, 2005 9:37 am

ma po parkirišču naj bi se itak vozilo nekak..počasi? torej če se je že ona zaletela v njo, naj se nebi nevem kolk poznal -> teh cca. 5-10 km/h ?

če je tvoja punca že stala obrnjena v smeri vožnje, to pomeni da je šla že prej ven, ko je bila ženska, ki se je v njo zaletela še razmeroma daleč?

verjetno bi tudi tvoja punca morala vključiti vse 4 smerokaze da stoji, gre u rikverc itd..samo nikakor se mi ne zdi da bi mogla bit samo ona kriva, ampak se mi vse bolj zdi da je kriva ta, ki jo je od zadaj :?

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne avg 28, 2005 12:16 pm

accim: po novem zakomu se vključi vse 4 smerokaze samo pri vožnji vzvratno samo, ko se ne zavija, drugače se vklopi samo tisti smernik kamor se zavija ;)

vsaj po novem zakonu je tako.

torej če je ona že zavila ven in se je hotela vključit v prometin s tem že dala iz rikverca, ona pa tresk v njo, je definitivno kriva tazadnja :D
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost