Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Pe sep 23, 2005 11:21 pm

v svici na socialnem nimas sans, da imas recimo 2 radia doma.a-a, to je samo v sloveniji...

daj povej, kak velik prekrsek pa je bil...sicer pa, ce dobivas socialno, idi zraven nekaj fusat, pa ti bo to dohodek, socialno pa si pac naj vzamejo...samo ne pozabit, da ti to placujejo vsi, ki grejo mimo tebe na ulici...
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny So sep 24, 2005 10:51 am

pod zadnje 4 komentarje se mpodpišem....pejdi delat...

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san So sep 24, 2005 11:11 am

Tomaz40 je napisal/-a:zlabon točno tko!!!!

Kar se mene tiče je čisto prav da so ti rubili in še prej bi ti mogli. Če si tolko mačota, da lahko delaš prometne prekrške, bodi še tolko deca da to plačaš. Ne me basat ej dost maš keša za kupit avto, za registracijo, bencin, servise,... za to da pa plačaš če si kršil zakon pa nimaš. Ma ne s***. Kar se mene tiče bi ti mogl trgat še več!!!

Nimaš ti kej kritizirat ''pravne'' države, če ti kršiš zakon in se potem pritožuješ ker si bil za to kaznovan.

Za to da se ti pa zdi normalno in super da se je človek znajdu in ne dela popolnoma nič in za to dobi denar, ki sem ga JAZ zaslužil in plačal davke, medtem ko nekateri delajo za 60 jurjev neto plače bi te pa poslal v sibirijo za 20-30 let. Tistga, ki to prakticira in tebe, ki ti je tak človek junak. Me zanima če bi bil še kdo s takimi idejami!!!

:clapclap :clapclap :clapclap

Yagi-san

Uporabniški avatar
jakaj
Nov uporabnik

Napisal/-a jakaj So sep 24, 2005 11:39 am

zlabon je napisal/-a:
jakaj je napisal/-a:
Alfist je napisal/-a:Minimalna dohodek kateri ti mora ostati je 88.000,00 SIT so ga ta mesec zvišali, prej je bil pa 84.000,00 SIT. Sam delam v banki, prej ko sem bil še na blagajni sem se vsakodnevno srečeval z pacienti, ki so bili dolžni nevemkoliko državi in na drugi strani vlekli velike socialne pomoči. Takemu nebi nič dal, naj gre delat. Kot od kolega bratranec raje je doma brezposeln in dobiva socialno pomoč 130.000sit, razlog dva otroka, vrtec ima zastonj....Če bi pa delal bi dobil tudi okol 130-140k sit s tem da bi moral plačevati vrtec itd. Tako pa pravi da raje doma živi na račun države.....sama barabija!!!!

Pravilno. Jest mu dam popolnoma prav.Pač tip se je znašel po svoje in zajebal državo.Saj se radi hvalijo v kapitalizmu vsak se mora znajdt po svoje.In ta tip se očitno je.Pameten dečko.Mislim,da si država dostikrat privošči veliko večje barabije,ki se sploh ne morejo kosati s bratrancem od tvojega kolega.Če lohka oni, zakaj ne bi še mi če obstaja možnost??

brez besed :roll:

vidiš kako se en delavec matra za minimalno slovensko plačo, ali pa malo več, dela 8 ur na dan (če hoče mogoče še otrokom kaj privoščit more nardit po3,4 nadure na dan) pa komi preživi, na drugi strani pa vidiš enga ki dobiva po suhem dnar od davkoplačevalcev in to ne malo, 130k SIT je za nekatere delavce zelo visoka vrednost. Poleg tega da tistemu z socialno ostane še cel delovni dan za 'fuš'.
[/quote]

Jest dobr vem kako se ti delavci matrajo,po pravici povedano se mi smilijo.Samo kdo je pa kriv za to,da je delavec,ki je bil nekoč povprečen soliden človek z dobro povprečno plačo in izobrazbo, padel na tako dno?? Mislim da je treba s prstom pokazat na tiste, ki delajo take neusmiljene in nehumane sankcije proti takim kot si omenil.Ja delavec se bo jeb... kako preživeti čez mesec in nafutrati družino,plačati davke in izdatke, medtem ko si bodo vrli kapitalisti izbirali nove jahte,avtomobile(seveda stara jahta ni več dobra) z izkoriščanjem( razmerja plač pa to,mislm a je 80 čukov plača??) in kratenjem pravic poštenih delavcev in ljudi, ki si še iščejo delo.Seveda država (sistem)jim bo pa to lepo omogočala,saj so današnji pogoji naravnost idealni za takšne podvige.

[/quote]
Ti pa praviš da je to popolnoma prav in namiguješ da bi morali še ostali tako delat, najbolš da vsi tko začnejo pa bo problem rešen ane? :evil:
fantje jaz bom pustu šolo in začel živet od socialne pomoči, itak se bl splača tko žvet kot pa delat. :x
[/quote]

Jest ne pravim tega,da bi morali še ostali to delat, sploh ne, jest sam pravim,da mu dam prou za izvirnost,in še to da se to že dolgo cajta dela tako,nažalost.Samo poglejte razne politike, gospodarstvenike,kako si bašejo pare u džep in ropajo vas poštene državljane.Pol boste pa govoril,da vas je ta revež ki nima šihta kej oškodoval.

l
Metal Thrashing Mad !!

Uporabniški avatar
jakaj
Nov uporabnik

Napisal/-a jakaj So sep 24, 2005 12:01 pm

anonimus je napisal/-a:Hja, taka je ta naša država in taki s(m)o njeni državljani... Ko je treba od države kej dobit, vzet or whatever, takrat bi bli radi vsi prvi v vrsti čakajočih in bi si želeli sevda iztržit maksimalno vsoto... Seveda bi hkrati čimbolj v svojo korist "priredili" podatke, zamolčali kakšnega otroka, bla, bla... Ko pride pa do situacije ko s(m)o državi kej dolžni, takrat je pa seveda nujno sistematično ignorirat vse pozive, odločbe, sklepe, ipd. ter se naredit najbolj ubogega nič hudega slutečega človečka, samo da ne bi blo treba iz denarnice potegnit tistih nekaj fičnikov...

Za moje pojme je seveda poteza banke narejena čist v pravo smer, upam da ti bo ta lekcija kej koristila v prihodnje...

Vidim,da si površno prebral moj post.Probaj še enkrat.
Metal Thrashing Mad !!

Uporabniški avatar
jakaj
Nov uporabnik

Napisal/-a jakaj So sep 24, 2005 12:23 pm

Tomaz40 je napisal/-a:zlabon točno tko!!!!

Kar se mene tiče je čisto prav da so ti rubili in še prej bi ti mogli. Če si tolko mačota, da lahko delaš prometne prekrške, bodi še tolko deca da to plačaš. Ne me basat ej dost maš keša za kupit avto, za registracijo, bencin, servise,... za to da pa plačaš če si kršil zakon pa nimaš. Ma ne s***. Kar se mene tiče bi ti mogl trgat še več!!!

Spoštujem tvoje mnenje,da je prav kar so mi naredil,no jaz pač drugače mislim.Ti tudi nisi pozorno prebral moj post,ker nekako nakazuješ,kot da nočem plačati kazni.Seveda jo hočem,samo trenutno je ne morem,ker tudi jaz rabim nekaj denarja za funkcioniranje za čez mesec.Ta denar ni namenjen, v celoti, plačevanju kazni,ki ga dobim jaz.Pol pol je moja formula ne pa vse.Naj še povem,da nimam avta niti stroškov,ki so povezani z njim pa tudi prekršek ni bil storjen z avtom.Chooper je bil v igri in to ne moj.

Tomaz40 je napisal/-a:Nimaš ti kej kritizirat ''pravne'' države, če ti kršiš zakon in se potem pritožuješ ker si bil za to kaznovan.

Jest se nč ne pritožujem,jest hočem samo dokazat,da niso ravnali prou s tem ko so mi vzeli denar.Tukaj sta krivca 2. jaz in oni,a mislim da oni v večji meri.Kazen bom plačal to je 100% ,a ne na tak način kot oni mislijo.

Tomaz40 je napisal/-a:Za to da se ti pa zdi normalno in super da se je človek znajdu in ne dela popolnoma nič in za to dobi denar, ki sem ga JAZ zaslužil in plačal davke, medtem ko nekateri delajo za 60 jurjev neto plače bi te pa poslal v sibirijo za 20-30 let. Tistga, ki to prakticira in tebe, ki ti je tak človek junak. Me zanima če bi bil še kdo s takimi idejami!!!

Ti bi tako ali tako plačeval davke pa če bi ta človek delal ali ne.
Ne se razburjat no,sam prašu sm za nasvet in podal svoje mnenje .
LP!
Metal Thrashing Mad !!

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So sep 24, 2005 2:50 pm

Se strinjam s Tomaz40, Damjan19, Yagi-san, Asterix.

Sami smo želeli kapitalizem. Sedaj ga imamo.
Jaz sem se tudi dogovoril, da odplačujem na obroke.

Država ima vedno "prav". Tudi, če nima.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So sep 24, 2005 4:08 pm

na zalost sem imel s tem dosti izkusenj...in kakorkolio obrnes, mors na koncu placat.
sem pricel v novi sluzbi in me iz racunovodstva klicejo, da je 205 k sit za placat in da bojo v dveh obrokih dali davcni. ja kaj te ces zdaj? nic, placat je treba. pa cez 2 meseca 354 k sit poloznica. in kaj? spet nic....
tak da je brezveze jamrat, kako pa kaj, ampak premislit, kako se bo placalo.
potem pa si podstresje spucat. amen.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost