Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Jinxy
Novinec

Radarska meritev v gosti megli - pritožba?

Napisal/-a Jinxy To okt 18, 2005 8:13 am

V nedeljo zjutraj ob 8.15 so me na koncu Celovške, v smeri proti Medvodam dobili na radar...73 km/h na 50 omejitve. Dobro, pač jebiga...v normalnih okoliščinah bi zadevo požrl in plačal kazen.

Zanima pa me, če imam kaj možnosti s pritožbo, kajti v času ko so me izmerili, je bila na tistem delu LJ (in tudi drugod) GOSTA megla in vlažnost praktično 100%. Ali je taka meritev lahko merodajna ali jo lahko izpodbijam? (podatki HMZ RS, ipd...) Kakor sem bral, naj bi bilo delovno območje merilca 60% vlažnost +-15%.

Enkrat sem že videl temo s podobnim primerom, pa je nikjer ne najdem :( Ima kdo kakršenkoli nastev, kako v mojem primeru?

tnx!

Uporabniški avatar
Mr007
Novinec

Napisal/-a Mr007 To okt 18, 2005 8:19 am

mene sam tko iz firbca zanima....

Kolk si pa dejansko pelu=?

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 To okt 18, 2005 8:28 am

Ja če je bila res gosta megla potem ti bo uspel, saj dejansko radarske meritve niso veljavne ob veliki vlažnosti, kar pa megla definitivno je, vprašanje je samo, ali ti bodo verjeli da je bila megla, saj oni lahko rečejo drugače, čeprov ob tej uri ponavadi je
Slika

Uporabniški avatar
Jinxy
Novinec

Napisal/-a Jinxy To okt 18, 2005 9:02 am

Po pravici povedano - pojma nimam,100% je bilo čez 50 km/h, 73 km/h pa res ne vem če je bilo. Sicer pa ni point v tem. Mene samo zanima, kako je z verodostojnostjo meritve v gosti megli pri 100% vlažnosti.

krt: Sem pogledal podatke od hidrometeorološkega zavoda in je bilo včeraj ob 8h v LJ res "močna megla" in 100% vlažnost. Če ne drugače,, grem lahko tja, da mi dajo uradni dokument s podatki.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To okt 18, 2005 9:09 am

A ni tako da pr 100% vlažnosti v bistvu že dežuje? A to pomen da če dežuje radarskih meritev ne morjo opravljat, ne s pištolam ne iz avtov?

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To okt 18, 2005 10:04 am

Lahko probaš s pritožbo,ampak razmisli še prej v drugi smeri-namreč če je bla res tako gosta megla da te ne bi mogli z laserjem ujet, pa si kljub temu peljal 23 čez omejitev, ti lahk naložijo še kako dodatno globo ker nisi hitrosti prilagodil razmeram na cesti (in ne le omejitvi hitrosti)...nikol ne veš... ;)

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET To okt 18, 2005 10:41 am

spodbijanje zarad vremenskih razmer je brez veze ker bo vsak vremenar reku da razmere v mestu varirajo

tehnično pa radarji delajo tud v dežju in megli .... laser pištole u pregosti megli al pa premočnem dežju ne opravjo meritve ampak samo izpiše error E11 (Incomplete measurement) al pa E12 (Unstable measurement) .... drugač pa so čist točne

plačaj da ne bo pol dražji 8)

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 To okt 18, 2005 11:12 am

raje placi ker res bi ti lahko se dal da si ogrozu pac vozila okol!
samo folk PA KVA JE Z VAMI NA CELOVSKI VOZT HITR!!????
pa tam pr semaforjih kako startate?!!?!?! pa to ni res ej
glej placi ker ce je blo 1'00% mokra cesta bi te lahko zanesl in ce je megla se nebi mogu tko hit zaustavit torej PLACAJ!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To okt 18, 2005 11:38 am

pravninasveti.press
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To okt 18, 2005 12:05 pm

tudi jaz sem nekaj slišal da po dežju ne sme merit (mislim da z tistim navadnim ko ga drži v roki) za meglo pa nevem. če pa pogledaš drugače, ravno v megli bi ti moral voziti počasneje.... :roll:
litr bencina, litr olja ;)

Štraus
Novinec

Napisal/-a Štraus To okt 18, 2005 12:31 pm

Jaz bi na tvojem mestu rajši plačal saj se s plavci ni zajebavat.Če pa misliš da boš s tožbo uspel pa veliko sreče.

Uporabniški avatar
Jinxy
Novinec

Napisal/-a Jinxy To okt 18, 2005 1:33 pm

No, da razjasnemo par stvari

Megla ni bila tako huda, da bi glede na razmere vozil prehitro, je bilo cca. 150-200 metrov vidljivosti. Poleg tega je bilo to povsem na koncu Celovške, 100 metrov pred tablo ki označuje konec Ljubljane (tam, ko so na desni industrijske hale), tako da ogrožal nisem nikogar!! Nisem eden tistih, ki na Celovški dirkajo od semaforja do semaforja, tako da prosim brez neumestnih pripomb :P

Hvala za vse odgovore, očitno bo treba res kar plačat :cry: (sicer sem pa sam kriv)

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC To okt 18, 2005 2:45 pm

Dejte ga nehat napizdevat k je vozu 73 po Celovški. Pa kaj je tm vozt 73. Če hočš prešaltat v tretjo morš že met not 73.
Gremo ga linčat k je prekoraču hitrost pa vsi dejmo bit angelčki. Pol pa pejmo na miting v BTC pa se gremo ničhudegaslutečemu narodu vret pred nogam pa jih strašit pa nevem kaj še. :roll:

Jinxy ti pa lepo plači to kazn ker te bo tko najcenej pršlo. Pa drugič boš vedu kje ne vozt 73 ;)

Ajde, mejtese

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
kor.
Nov uporabnik

Kraj: kor

Napisal/-a kor. To okt 18, 2005 9:13 pm

poglej si tole http://www.uradni-list.si/index.jsp?_se ... k+hitrosti želim ti vso srečo

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Sr okt 19, 2005 7:30 am

kor. je napisal/-a:poglej si tole http://www.uradni-list.si/index.jsp?_se ... k+hitrosti želim ti vso srečo

tuki so opisane minimalne zahteve , ki jih morajo merilniki izpolnjevat....ce je lasar umerjen in ima v kal.certifikatu napisano da deluje pri 100% vlažnosti in pri -50°C ga lahko tud takrat uporabljajo....
treba je pogledat v paper merilnika ce pa pise da se lahko uporablja v obmocju 20-80% vlažnosti pa je meritev izven tega območja neveljavna.

pejt na postajo pa rec nej ti paper pokazejo...sam v tvojem primeru kot je en omenu zgoraj ' da vremenske razmere v mestu varirajo' bi moral tisti trenutek poskrbeti za dokaz o rel. vlaznosti zraka..
ce bi bilo obmocje rel.vlaznosti izven dovoljenega obsega in bi imel dokaz točna meritev rel. vl. takrat....bi ti pritozba sigurno uspela tako pa....
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost