Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Prometna signalizacija Podutik Brdo

Napisal/-a subi92 Po okt 17, 2005 10:36 am

Lepo pozdravljeni, imam eno vprašanje

V nedeljo zgodaj zjutraj sem se peljal iz smeri podutik Brdo in v eni od šikan z zadnjim delom vozila treščil v par obcestnih količkov in nadaljeval z vožnjo (nekaj prask na zadnjih desnih vratih). In nato me danes zjutraj kliče policist iz brda in prosi na najino srečanje in smo se tudi dobili in sem razložil situacijo.
V vsakem primeru dobim pobeg iz kraja nesreče in še zaradi neprilagojene hitrosti me bo predlagal sodniku (omejite vmed količki 40km/h). Sem že napisal 1 A4 format o tem da sem moral nujno v službo - ker sm dežurc in tud sprintu izpis iz špice itd... , in da je bla megla kar je bilo tudi res, itd... Pa me sedaj zanima kaj bi bilo fino še napisat ali omenit da bi se kar najbolje ognil kazni (predlagana za pobeg baje 120k sit + 4pike). Da o prehitri vožnji ne govorim - itak mi jo ne morjo dokazat ampak se ve da do tega nebi prišlo pri 40kmh

Hvala za odgovore - pa ne mi o čem podobnem da naj se dugič peljem počasneje :? :D
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Po okt 17, 2005 10:59 am

Kako pa ve zate, če se nisi ustavil, a so mogoče tam bili....

LP

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po okt 17, 2005 11:07 am

ja valda. pa ne mi rect da je tm kamera pa radar :shock:

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po okt 17, 2005 11:47 am

Nimajo radarja, ampak so tam bili komunalci in so si zapisal tablico.
Žal me zdej obravnavajo kot da bi povozu par ljudi, zbil kake avte itd...
Ravno zdej še skup sestavljam uno izjavo, ali ima kdo kaj za svetovat da napišem notr.

LP

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 Po okt 17, 2005 4:17 pm

Predlagam ti da TI napades njih ker so postavili plasticne ovire na tvoj vozni pas in tega niso primerno oznacili.

Za hitrost se sklicuj da si imel 40km/h oz. naj ti dokaze nasprotno.

V nobenem primeru ne pisi besed "mudilo se mi je" in podobno.Napisi da nisi med voznjo opazil poskodbe, ko si pa kasneje pogledal vozilo si pa opazil poskodbno vendar nisi vedel od cesa je.

Pa nikakor ne priznej nicesar,ker potem kar pozabi da bo zate kej dobrega.

Skratka napisi dopis na DARS , drugace pa mislim da je na www.mobisux.com s to tematiko ukvarja SJ1VT uporabnik , oz na tem forumu poznan kot Racman.

Posvetuj se z njim.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po okt 17, 2005 4:26 pm

lost1 je napisal/-a:Predlagam ti da TI napades njih ker so postavili plasticne ovire na tvoj vozni pas in tega niso primerno oznacili.

V nobenem primeru ne pisi besed "mudilo se mi je" in podobno.Napisi da nisi med voznjo opazil poskodbe, ko si pa kasneje pogledal vozilo si pa opazil poskodbno vendar nisi vedel od cesa je.

Skratka napisi dopis na DARS , drugace pa mislim da je na www.mobisux.com s to tematiko ukvarja SJ1VT uporabnik , oz na tem forumu poznan kot Racman.

Posvetuj se z njim.

Sklepam da delo na cesti bolj težko označiš drugače kot z znakom DELO NA CESTI, tablo 40 in tistimi črtkanimi tablami in lučkami na njih. :roll:
Kazni za preveliko hitrost itak ne more dobit...si pa morda že slišal za neprilagojeno hitrost? Tudi 40kmh se pri sodniku lahko smatra za neprilagojeno, če pri taki hitrosti ni bil zmožen "zaobiti" tistih stožcev...
Tudi jaz upam da bo subi tole čimbolj uspešno rešil, ampak če bo tresel takšne buče pri sodniku se mu pomoje ne piše najbolje :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 To okt 18, 2005 6:39 am

Slide je napisal/-a:
lost1 je napisal/-a:Predlagam ti da TI napades njih ker so postavili plasticne ovire na tvoj vozni pas in tega niso primerno oznacili.

Posvetuj se z njim.

Po zelji.Jst vem kaj sem sam navajal v pritozbah in koliko so bil uspesne.
Dejstvo je pa, da policija nemore dokazati neprilagojene hitrosti , ker on se bo skliceval na to da je bila tista plastika na njegovem voznem pasu.Torej tukaj ni on kriv in tudi te ovire na cesti ni moral pricakovati,tako da tudi neprilagojena hitrost tukaj nima vpliva ker hitrost je prilagodil.
Za dodatek naj se omeni da je (v primeru da je on vozil po levem pasu) bil na njegovem desnem pasu šlepar ki je vozil po svojem pasu , tako da se nisi moral umakniti nikamor.

Meni je itak vseeno kaj bo naredil,vem pa da se komot zmaže vn.

Sklepam da delo na cesti bolj težko označiš drugače kot z znakom DELO NA CESTI, tablo 40 in tistimi črtkanimi tablami in lučkami na njih. :roll:
Kazni za preveliko hitrost itak ne more dobit...si pa morda že slišal za neprilagojeno hitrost? Tudi 40kmh se pri sodniku lahko smatra za neprilagojeno, če pri taki hitrosti ni bil zmožen "zaobiti" tistih stožcev...
Tudi jaz upam da bo subi tole čimbolj uspešno rešil, ampak če bo tresel takšne buče pri sodniku se mu pomoje ne piše najbolje :?

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 To okt 18, 2005 7:31 am

Hvala, včeraj sem že oddal izjavo, en kup dokazil da sm dežurc k so me vrgl iz postle in bi ble lohk miljonske izgube itd... Nisem pa omenju kakih tovornjakov ali stožcev po mojem cestišču, zgovarju pa sm se na signalizacijo, vsakodnevno premikanje tistih smeri itd...(saj se spomnite koliko je mislim da prejšnjo soboto pokal ko so šikane razvrstili v drugo smer).
Bomo videli, enkrat sm že pisu ugovor na postajo Brdo ko so mi obesli da nisem bil pripet z varnostnim pasom (ampak sm biu in nism podpisu itd...) - pa je zadeva zapadla.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To okt 18, 2005 10:11 am

lost1 je napisal/-a:Po zelji.Jst vem kaj sem sam navajal v pritozbah in koliko so bil uspesne.
Dejstvo je pa, da policija nemore dokazati neprilagojene hitrosti , ker on se bo skliceval na to da je bila tista plastika na njegovem voznem pasu.Torej tukaj ni on kriv in tudi te ovire na cesti ni moral pricakovati,tako da tudi neprilagojena hitrost tukaj nima vpliva ker hitrost je prilagodil.
Za dodatek naj se omeni da je (v primeru da je on vozil po levem pasu) bil na njegovem desnem pasu šlepar ki je vozil po svojem pasu , tako da se nisi moral umakniti nikamor.

Meni je itak vseeno kaj bo naredil,vem pa da se komot zmaže vn.

prevelika ni enako neprilagojena hitrost...
In če so en kilometer prej table delo na cesti in razvrstilne table, kako je spremenjen režim, potem valda lahko pričakujež stožce in ovire...
Table so pa dost prej postavljene, da moraš al šleperja prehitet, ali pa bremzat da lahko potem noter prideš...ti dejansko praviš da lahko v primeru dela na cesti(ko zaprejo recimo prehitevalni pas), lepo paraš po levi in prehitevaš avtomobile, ko pa pred zožitvijo ne znese, pač podreš tiste znake in zvališ krivdo na dars, ker tisto ni melo tam kaj delati in nisi mogel pričakovati...pa ja...to ni srna sredi avtoceste

subi92 sori za smetenje teme...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 To okt 18, 2005 11:02 am

Slide je napisal/-a: ko pa pred zožitvijo ne znese, pač podreš tiste znake in zvališ krivdo na dars, ker tisto ni melo tam kaj delati in nisi mogel pričakovati...pa ja...to ni srna sredi avtoceste
subi92 sori za smetenje teme...

Jah ni panike, pač ni zneslo.
Mene pa sedaj zanima kaj nej lapam pri sodniku itd...ker ga bom baje mogu obiskat v roku 1-6 mesecev.

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 To okt 18, 2005 10:47 pm

Slide brat se bo potrebno naucit.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Sr okt 19, 2005 7:36 am

Lost1 tole kar si napisal bi prej zate veljalo, Slide je dal namreč čist pametn odgovor, česar zate ne morm trdit. Če premalo poznaš kako potekajo zadeve, se raje ne vmešuj v take debate, ker ljudem delaš kvečjemu škodo kot korist...

Subi če boš mel (upam sicer da ne) naslednjič tak primer, lahko tud na PM kej povprašaš predn kamorkoli karkoli pošiljaš - s tisto izjavo si namreč že posredno priznal da si bil tam in si odpeljal s kraja nesreče, ves ostali balast ki si ga dodal v tekstu, pri sodniku ne bo prav veliko spremenil ... :roll:
Slika

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 Če okt 20, 2005 6:44 am

noFEAR dosedaj sem placal samo 4 ali 5 placilnih nalogov in sicer tistih ki so bili poceni, torej 2x parkiranje se mi zdi, pa kaksn mobitel.
Ostalih prekrskov ki jih na zalost ni bilo ravno malo mi ni bilo potrebno placati,na vsakega sem se lepo utemeljeno pritozil in zadeva je bila zavrzena zaradi pomanjkanja dokazov, nekaj jih je pa tudi zastaralo zaradi abolicije.

Brez skrbi,vem kaj govorim,vem kako poteka ta zadeva in tudi vem kako se izmuznit kazni.

Tole ni nobeno hvaljenje ali podobno,samo mogoce se zdi zgodbica tebi smesna,vendar to je njegova uradna izjava in jo mora uradni organ tudi upostevati pri odlocitvi.

Cene nej pa napise " sodnik,pa sej mi ni treba dat kazni no,dejte jo komu drugmu" pa je.

odeQ
Nov uporabnik

Kraj: Sanje

Napisal/-a odeQ Če okt 20, 2005 11:01 am

A to je blo preducerisnm? :D To sm pa slisu ja k jih je en podiru :D pa se parkrat pol cviljenje bremz za tem ;)
let's not start sucking each others dicks quite yet

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Če okt 20, 2005 12:02 pm

odeQ je napisal/-a:A to je blo preducerisnm? :D To sm pa slisu ja k jih je en podiru :D pa se parkrat pol cviljenje bremz za tem ;)

Kakšno cviljenje gum, morda samo en burn out proti šihtu :twisted: ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost