Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Kraj: DUPLEK

kupec ni plačal celote

Napisal/-a |jurcek| So okt 15, 2005 9:53 am

imam eno vprašanje. pred pol leta sem prodal svoj avto, ki ga je kupec peljal k svojemu mehaniku da pogleda zadevo in ta je rekel, da je avto vredu, mašina dela kot nova,...
pol naredima z dečkom prepis,..pa ker je študent in ker mi je en njegov kolega iz tega foruma zagotavljal, da je vredu človek,...sma se dogovorila za plačilo na 3 obroke. prvi in drugi obrok je plačal, pri zadnjem pa se je zadeva ustavila. vmes še mi je rekel, da so bla neka popravila, kar mu nisem verjel, ker sem na avto pazil in sem ga redno servisiral pri mehaniku,.. sem mu rekel, da naj mi da polovico zadnjega obroka in je zadeva rešena. od takrat dalje se mi ni javil na telefon, doma so se vsi skrivali ko sem prišel zvonit,...
po tem sem šel do kriminalista, ki je pristojen za kraje, goljufije,...in sma napisala ovadbo. ta teden sem dobil domov pismo iz policije, da je po zaključku preiskave bila podana kazenska obadba goljufije na pristojno sodišče.
ve kdo kako dolgo se ta zadeva lahko vleče? lahko zahtevam od kupca kakšne obresti,...?
Drive as fast as you can and be happy!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po okt 17, 2005 10:42 am

Če boš mel srečo bo v kakem letu ali dveh rešeno če ne pa ...
Slika

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Po okt 17, 2005 11:04 am

Pripadajo ti zakonsko določene zamudne obresti, ki so okoli 15% pazi to 'MESEČNO' tako da če zadeva traja kaki dve leti lahko dobiš večkratni znesek dolga. Je pa tako, kaj ma veze če je študent, rekel bi mu plačaj vse ali pa nič. Danes bi večina študentov same popuste in privilegije imela, češ nimamo denarja, naj gredo delat ali pa naj se z avtobusi vozijo.

LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po okt 17, 2005 11:27 am

Alfist je napisal/-a:Pripadajo ti zakonsko določene zamudne obresti, ki so okoli 15% pazi to 'MESEČNO' tako da če zadeva traja kaki dve leti lahko dobiš večkratni znesek dolga. Je pa tako, kaj ma veze če je študent, rekel bi mu plačaj vse ali pa nič. Danes bi večina študentov same popuste in privilegije imela, češ nimamo denarja, naj gredo delat ali pa naj se z avtobusi vozijo.

LP

Obresti so 15% letno, kar znese 1.1% na mesec. Ne nasedaj bedarijam - 15% na mesec je oderuštvo in če meni posodiš denar pod takimi pogoji, ti jst nakopljem na glavo sodišče in dobiš par mesecev zapora pa še vrnt mi ni treba vsega kar si mi posodil.
Old subarus never die, they just get faster!

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Po okt 17, 2005 11:34 am

15% letne obresti so v okviru plačila, čim so pa zamudne obresti, torej po datumu ko bi moral denar plačati so pa kar mesečno. To ni banka. Kako pa lahko znesek 100.000 SIT ki ni bil plačan v roku in je po 10 letih znašal dolg 1.000.000,00 SIT. Zdej si pa izračunaj kakšne so zamudne obresti. Tukaj ne smeš mešati navadnih obresti in zamudnih. Ker zamudne so prav res ODERUŠKE in država jih odobrava!!

LP

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| Po okt 17, 2005 9:20 pm

vem, da sem sam naredil napako, da sem rekel, da lahko naredima plačilo na obroke. ampak na napakah se učimo, in zdaj vem, da v življenju nebom nikoli česa več po obrokih prodal. razen kakemu kolegu, ki ga poznam od malih nog :)
torej lahko, ko bom zahteval od njega plačilo zahteval tudi zamudne obresti, ko se zadeva na sodišču reši?

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Dejan1 Po okt 17, 2005 10:00 pm

počakaš ga za vogalom pa poberš kar ma, pa fizične obresti mu daš da se te za vedno zapomne. Če nima dnarja za avto si nej kup kolo pa nej se okol prevaža. :)

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Po okt 17, 2005 10:04 pm

Dejan1 je napisal/-a:počakaš ga za vogalom pa poberš kar ma, pa fizične obresti mu daš da se te za vedno zapomne. Če nima dnarja za avto si nej kup kolo pa nej se okol prevaža. :)

fizične obresti nerešijo nikoli stvari,ubistvu tebe kot izvršitelja fizičnih obresti porinejo globoko v drek.Torej na koncu namesto da on tebi izplača vozilo moraš ti uzet kredit pa jemu poplačat fizične poškodbe,stroške sodišča in ko si črto potegneš bi si lahko šel kupit nov avto.
najboljša obramba ali napda je napad s črnilom in listom papirja. ;)
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Dejan1 Po okt 17, 2005 10:07 pm

darkdog24 je napisal/-a:
Dejan1 je napisal/-a:počakaš ga za vogalom pa poberš kar ma, pa fizične obresti mu daš da se te za vedno zapomne. Če nima dnarja za avto si nej kup kolo pa nej se okol prevaža. :)

fizične obresti nerešijo nikoli stvari,ubistvu tebe kot izvršitelja fizičnih obresti porinejo globoko v drek.Torej na koncu namesto da on tebi izplača vozilo moraš ti uzet kredit pa jemu poplačat fizične poškodbe,stroške sodišča in ko si črto potegneš bi si lahko šel kupit nov avto.
najboljša obramba ali napda je napad s črnilom in listom papirja. ;)

to se strinjam s tabo, sam ko je enkrat preveč je preveč....pač si delno tud sam kriv da si na obroke prodal avto.....vse se da zment....sam če ne gre zlepa gre zgrda...nekomu k ga ne poznam ne pustim niti tolarja...eni delamo cele dneve da neki mamo, pol pa da enmu tm pustim ker je "študent" in brez dnarja....jst glih tko študeram in delam kadar je mogoče....in če nimam ne bom nobenmu "kradu" kar ima.
LP

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| To okt 18, 2005 9:23 am

jaz sem tud študent pa delam vsak dan ko norc....pa vem kak je to. zato sem mislil, da so drugi tud fer......pa kot zgleda niso....

bom en dan ta teden šel na sodišče pa bom malo pojamral, da ni keša,...pa da če lahko pospešijo zadevo....včasih pomaga...samo je treba parkrat it tja...vsaj po mojih izkušnjah sodeče....

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 To okt 18, 2005 10:35 am

|jurcek| je napisal/-a:jaz sem tud študent pa delam vsak dan ko norc....pa vem kak je to. zato sem mislil, da so drugi tud fer......pa kot zgleda niso....

bom en dan ta teden šel na sodišče pa bom malo pojamral, da ni keša,...pa da če lahko pospešijo zadevo....včasih pomaga...samo je treba parkrat it tja...vsaj po mojih izkušnjah sodeče....

mislim da nemoreš kr na sodišče it pa rečt ja jz bi tega tožu itd...treba je it na policijo in dat kazensko ovadbo zoper tega tipa.Nato policaj napiše kar imaš za povedat in kriminalisti gredo do tega tipa ter se še z njim obavi razgovor.Pred tem te še policaj vpraša ali želiš sodno izterjavo zoper njega itd...in če bodo dokazi dovolj dobri in bo nekaj za tožbo potem policija pošlje vse skup na pristojno sodišče in oni oba povabijo na zaslišanje pa se potem tam zmenite.Če dokazov trdnih ni potem lahko gresta oba domu eden vesel,drugi ne.v tem primeru se pa ti sam zmeniš z njim nekje na samem na pijači ;)

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 To okt 18, 2005 10:36 am

Aja butl sej vidim da si že dal ovadbo.Ja potem je ok.Sorry :oops:

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| To okt 18, 2005 10:44 am

hvala za nasvet darkdog24!

nič ni narobe s tem kar si zapisal, predenj si prebral, da je ovadba že podana! bo mogoče koristilo komu, ki je v podobni situaciji in bo to prebral.

upam, da bom lahko zadevo malo pospešil....
mi je že enkrat podobno uspelo...bom videl, če gre tudi v drugo. je pa res, da če hoče človek nekaj malo pospešiti mora gnjavit, gnjavit pa še enkrat gnjavit pa težit,..da ko prideš not v sobo na sodišču, ki je pristojna za tvojo zadevo, one ženske z okami začnejo zavijati :)

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To okt 18, 2005 10:48 am

|jurcek| najprej moraš nekaj vedet. In sicer, ko si šel na policijo si podal KAZENSKO ovadbo zoper storilca, ki se preganja na predlog oškodovanca. Ta primer bo obravnavalo kazensko sodišče v kazenskem postopku. Če bo storilec spoznan za krivega mu grozi zapor ali denarna kazen.
V tvojem primeru, boš moral na civilno sodišče vložiti še tožbo zoper tega človeka, za povrnitev materialne škode oz. v tvojem primeru kupnine. Posvetuj se z odvetnikom glede tega, ker postopki na civilnih sodiščih znajo trajati mnogo dlje od kazenskih.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| To okt 18, 2005 10:51 am

hvala za info BiMMER

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma