BiMMER je napisal/-a:Pomoje so ti napisali naslednje kazni:
116/7, zveza 5čl.
Neupoštevanje tega prometnega znaka:
27/1
neuporaba smerne utripalke
37/3
Domnevam da si vozil cik-cak (torej ene parkrat z levega na desni pas in nazaj)
BiMMER je napisal/-a:37/3
Domnevam da si vozil cik-cak (torej ene parkrat z levega na desni pas in nazaj)
Daco je napisal/-a:Danes so me ustavili plavi in mi dali mandatno kazen 60.000 SIT in sicer za tri krsitve:
116. člen
(7) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju s petim odstavkom tega člena, razen tistega, ki ravna v nasprotju s prometnim znakom za omejitev hitrosti, s prometnim znakom, s katerim je urejena prednost vozil, s prometnim znakom za obvezno uporabo snežnih verig ali s prometnim znakom za omejitev skupne mase, osne obremenitve ali dimenzije.
(5) Udeleženci cestnega prometa morajo ravnati skladno z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Tako morajo ravnati tudi tedaj, ko je to v nasprotju s prometnimi pravili.
27. člen
(3) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
(1) Preden zapelje na drug prometni pas in pred vsako drugo spremembo smeri vožnje, premikom vozila ali vključevanjem v promet, se mora voznik prepričati, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa ali premoženje in svojo namero pravočasno in nedvoumno nakazati s smerno utripalko.
37. člen
(5) Z globo 40.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, drugim ali tretjim odstavkom tega člena.
(1) Voznik sme začeti prehitevati le, če ima na cesti dovolj prostora. S prehitevanjem ne sme ovirati udeleženca cestnega prometa, ki ga prehiteva.
(2) Pred prehitevanjem vozila, ki vozi pred njim po istem prometnem pasu, mora dati voznik predpisan znak, nato pa ga na primerni bočni razdalji prehiteti. Prehiteti mora brez oklevanja, po končanem prehitevanju pa se mora, razen na smernem vozišču z dvema ali več prometnimi pasovi, čimprej vrniti na prometni pas, po katerem je vozil pred prehitevanjem.
(3) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
NoFEAR je napisal/-a:Lahko! Ne glede na hitrost... Ampak glede na dejstvo da je tam polna črta, se teoretično niti ne smeš umaknit, ker s tem spet ne upoštevaš prometne signalizacije...
Policist je napisal/-a:BiMMER je napisal/-a:...Dejansko bi moral ostati po prehitevanju na levem pasu in ne bi smel nazaj.
Točno to sem mu jaz povedal.
Tomaz40 je napisal/-a:Policist je napisal/-a:BiMMER je napisal/-a:...Dejansko bi moral ostati po prehitevanju na levem pasu in ne bi smel nazaj.
Točno to sem mu jaz povedal.
Tko sam za info. Kolk časa pa potem ne smeš nazaj na desni pas? Kako je to določeno? A moraš prevozit kako križišče? Ker če se recimo pelje kolona po Trzinski dvopasovnici 50, kjer je omejitev 70 in se vozijo eni po levem drugi po desnem pasu, bi jih brez ogrožanja ali kršenja CCP lahko prehitel ampak bi spet cikcakal.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost