ded se je razfuku

jst mam pa 5 let izpit :P
tešo je napisal/-a:no mene so pred pol leta ustavli, takrat sem imel 2,5 leta vozniški izpit, napihal sem na tanovem alkotesterju 0,22, pa mi je hotel neki pisat kao da sem mlad voiznik ker niamam 3 let vozniških izkušenj. jst sem kar mal povzdignu glas in začel, da takrat ko sem jst delal izpit je blo rečeno da si mlad voznik 2 leti in ne TRI! plus tega da tega do sedaj nisem vedel niti me ni noben obvestil. nato me vpraša kter letnik rojstva sem pač rečem 83, policist vzame kos papiraj ter svinčnik neki računa pogleda v neko knjižco pa mi reče, res je ja to za vas ne velja, in da kao naj se pomirim.
baje da tsiti ki sedaj nardijo vozniški izpit so 3 leta vozniki začetniki tako pri zavarovalnici kot pri policistih.
zdej ma na hvala bogu že več kot tri leta, in sem brez teh pofukanih omejitev.
tešo je napisal/-a:no mene so pred pol leta ustavli, takrat sem imel 2,5 leta vozniški izpit, napihal sem na tanovem alkotesterju 0,22, pa mi je hotel neki pisat kao da sem mlad voiznik ker niamam 3 let vozniških izkušenj. jst sem kar mal povzdignu glas in začel, da takrat ko sem jst delal izpit je blo rečeno da si mlad voznik 2 leti in ne TRI! plus tega da tega do sedaj nisem vedel niti me ni noben obvestil. nato me vpraša kter letnik rojstva sem pač rečem 83, policist vzame kos papiraj ter svinčnik neki računa pogleda v neko knjižco pa mi reče, res je ja to za vas ne velja, in da kao naj se pomirim.
baje da tsiti ki sedaj nardijo vozniški izpit so 3 leta vozniki začetniki tako pri zavarovalnici kot pri policistih.
zdej ma na hvala bogu že več kot tri leta, in sem brez teh pofukanih omejitev.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
B3NZ0 je napisal/-a:Kaj zdej, ko bom maja star 20 let, in imel 2 leti izpit, a lahko že napiham, al morm bit star 21 in imeti 2 leti izpit da bom lahko kaj spil?
darwin je napisal/-a:Samo, kaj ni tako, da zakoni za nazaj ne veljajo.
To pomeni, da če sem jaz naredil vozniški izpit še pred sprejetjem ZVCP-1 (izpit sem naredil spomladi 2004, ZVCP-1 velja od 1. 1. 2005), se me glede tega člena obravnava po zakonu, ki je veljal takrat, ko sem naredil izpit, torej ZVCP iz l. 1998 (19. člen: "59. voznik začetnik je vsak voznik ... v obdobju dveh let od pridobitve vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil ..."). Torej glede na zakon, ki je veljal takrat, ko sem naredil izpit od pomladi 2006 ne bom več mladi voznik.
Se mar motim? Zakaj me potem iz upravne enote niso pozvali, naj pridem popraviti VD, da mi spremenijo rok veljavnosti VD in napišejo opombo, da sem mladi voznik? Potemtakem bom moral spomladi 2007, ko bom imel VD 3 leta opraviti vožnjo odličnosti,vadbo varne vožnje in delavnico o psihosocialnih odnosih med udeleženci v CP? Sem kot državljan RS dolžan slediti spremembam zakonov oz. delov zakonov, ki so mi bili takrat, ko so bili zame aktualni jasni in ali je moja krivda, da je vlada kasneje sprejela drugačne zakone? Moram res plačevati okrog 30.000 SIT letno zato, da bom imel doma Uradni list RS (interneta nimam, članarine v knjižnici si zaradi šibkega finančnega stanja tudi ne morem privoščiti)?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost