Napisal/-a xopy Sr jan 18, 2006 10:37 pm
Ker je že vprašanje, ki je malo podobno situaciji, kjer sem sam bil nekaj dni nazaj bom kar tukaj vprašal.
Gre se zato, da sem normalno zapeljal v krožno križišče in ker sem na drugem izhodu izhajal ven (krožno je kar veliko in ima dva pasa) sem ostan na zunanjem, da bom normalno izstopil iz krožnega. Ravno ko sem že skoraj na prehodu za pešče (navadno je na izhodu krožnega tudi prehod za pešče) mi uleti en hyper velik jeep in se vrine pred mano in glej ga zlomka avto pred menoj se je pa ravnokar vstavljal ker je bil en pešec in ta z jeepom se meni vrine pred avto in bremza na polno. Meni nič jasno in zavijem proti pločniku (desno), da se mu izognem in šlo je na centimetre, da nisva se oplazila.
Kako je v tem primeru, jaz bi reku, da je fant izsiljeval prednost, ker tukaj moja varnostna razdalja je pred onim, ki je bil pred mano, ki se je za pešča ustavljal in mano je blo johoho prostora, ampak ta mojster pa kar vmes in kako deluje kaj varnostna razdalja v teh primerih? Aja glede smerokazov, nisem ga vključil, ko sem v krožno peljal (nisem na naslednjem izstopal), sem pa ko sem šel mimo prvega takoj vključu smerokaz, da zapuščam krožni promet, tako da nisem prav nič narobe naredu).
Jaz bi tukej z bejzbol palico mlatu, če mi kdo varnostno razdaljo omeni!
kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...