Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

dare_kr
Nov uporabnik

Odvzem tablic in izr. teh. pregled

Napisal/-a dare_kr To feb 07, 2006 8:15 am

Pred kratkim sem imel dokaj neprijetno izkušnjo z policisti. Že več let imam svoj avto, Ford Focusa in sicer neko malenkost bolj posebno oz. "okičeno" verzijo. Avto ima ORIGINALNO (tovarniško) montirane manjše pragove, spojler, malenkost drugačno sprednjo masko in (se mi zdi) malenkost trše (nižje) podvozje. Poudarjam, da je vse to originalno in tak avto sem kot nov tudi kupil (Summit motors)!
No, pa me ustavi "pametni" policaj in začne "težit" z homologacijo :roll: . Vse mu lepo razložim (približno na ta način kot zgoraj), pokažem kartonček (kjer je le oznaka opreme avta in ne vsak del posebej naveden), on pa zatrjuje, da avto ni vozen oz "tehnično izpraven" :bonk in mi pobere tablice, napiše kazen, avto pa na (izredni) tehnični pregled. Seveda sem naročil avto vleko, jo "mastno" plačal in avto odpeljal na teh. pregled. No in tukaj se začne moje vprašanje:
Tehnični sem z veljavnimi dokumenti seveda brez težav napravil (kot vsako leto), tam zaposleni se je ob moji pripovedki le držal za glavo :roll: S tem potrdilom sem nato odšel na PP, kjer so mi vrnili tablice in "umaknili" kazen. No, pa sem zahteval komandirja PP, da mi razloži, kako je s povrnitvijo stroškov tehničnega pregleda in seveda tudi avtovleke!? No in ravno takrat g. komandirja nisem mogel dobiti, mi je pa njegov namestnik (??) razložil, da se da to "dogovoriti" in pokazal jasno nelagodje ob ravnanju svojih podrejenih policistov prometnikov (češ, "niso vedeli, da je to original montirano na vašem avtu")...
Mene sedaj zanima, kako je s temi stroški in ali bo gospod "pametni" policist kaj odgovarjal za svoje početje ali vsaj dobil kakšen "grd" pogled od svojih nadrejenih (občutek sem imel da bo :twisted: ).

Hvala za odgovor(e) in se opravičujem za dolgo zgodbico
:? :?

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo To feb 07, 2006 9:06 am

Lepo si to rešu. :lol: :lol: upam da dobiš povrjene stroške!

drgač pa temu poliscistu privoščim da naj on plača iz lastnega žepa tvoje stroške, seveda do tega ne bo prišlo.

kam se zapikujejo pa sej to ne moreš verjet.

hej kakšno kazen ti je napisal ... zanima me višina zneska?
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ To feb 07, 2006 9:14 am

Upam da se bojo še dolgo žrli zaradi te napake! Kar naj začnejo zbirati denar za sje neumno pečetje. K sm pa tole prebral sem dobil nasmeh na obraz in če bi videl tega policista bi se mu začel režati :lol: Maš mogoče kakšno fotografijo tvojega avta da vidim kako zgleda? Sploh zato ker je serijska styling oprema.

chino
Nov uporabnik

Napisal/-a chino To feb 07, 2006 9:32 am

:lol: :lol:
Zelo zanimiva zgodbica! In ne boste verjeli: tudi mojemu kolegu na Primorskem se je zgodilo zelo podobno. "Vrli" policaj mu je pobral tablice in ga napotil na izredni tehnični, ki ga je model seveda opravil :rofl In mi je potem razlagal: "da bi ti videl obraz policista, ko sem z papirji od opravljenega tehničnega prišel na postajo po svoje tablice in mu pod nos pomolil kazen, ki mi jo je prej izdal" :P "Ko je zatem k nama pristopil še njegov šef (verjetno komandir) pa je bil (pred mano!!) ta policaj deležen ne ravno prijaznega pogleda s strani svojega nadrejenega" :wiihuu
Seveda je on potem "osvobojen" odšel, s policajem se je pa njegov šef verjetno vsaj dobro pogovoril, predvidevam??
P.S. Jaz bi mu trgal od plače, ker očitno nekateri res nimajo pametnejšega dela (tudi na cestah, ja), kot težit zaradi malih malenkosti (recimo brezveznih mini spojlerčkov ali litih platišč na avtu :bonk )
Ajd!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To feb 07, 2006 9:35 am

Te stroške moraš obvezno dobiti povrnjene :!:
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
karel
Novinec

Kraj: zg. Savinjska dolina

Napisal/-a karel To feb 07, 2006 9:39 am

Avtovleka pa še tehnični to ravni ni poceni zadeva in to zgolj
zaradi nevednosti nekega državnega uslužbenca.
Izkoristil bi priložnost za eno vprašanje.
Ali policija preverja samo novejše avte ali tudi starejše?
Namreč jaz nimam homologacijskega kartona.
Think. Feel. Drive.
LP Karel

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To feb 07, 2006 10:14 am

ne razumem zakaj zaj tu na forumu sprasujes ce bo polcist dobo kaki grdi pogled kaj smo tukaj sami jasnovidci al kaj ?

mislim še malo pa bojo se odpirale teme na forumu v smislu čuješ kaj mislite kdaj bo meni kuplunga šla zaj mam komaj 71 000 prevoženih jaz mislim tam neki konc maja kaj pa vi ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback To feb 07, 2006 10:23 am

glede na to da je v kotičku pravni nasveti si verjetno mislil vprašat, če boš dobil povrnjeno nazaj vleko in ostale stroške....osebno bi se obrnil na odvetnika, saj tu res nimaš kaj izgubit!
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

chino
Nov uporabnik

Napisal/-a chino To feb 07, 2006 10:23 am

Courage™ je napisal/-a:ne razumem zakaj zaj tu na forumu sprasujes ce bo polcist dobo kaki grdi pogled kaj smo tukaj sami jasnovidci al kaj ?

mislim še malo pa bojo se odpirale teme na forumu v smislu čuješ kaj mislite kdaj bo meni kuplunga šla zaj mam komaj 71 000 prevoženih jaz mislim tam neki konc maja kaj pa vi ?

Si mogoče pomislil na to, da ta forum berejo (in v njem sodelujejo) tudi policisti (če se ne motim - "Bimmer", "Policist", pa verjetno še kdo) in bi nam oni lahko odgovorili na vprašanje, kaj "se zgodi" policistu, ki naredi tako napako, naredi stroške državnemu proračunu (vračilo denarja, plačilo stroškov, ustavitev postopka - kazni...) in po krivici obtoži nekega voznika, da vozi neizpraven in celo nevaren :shock: avto??

Tudi glede "kuplunge" ti bo verjetno dober mehanik znal za določen tip in starost avta vsaj do neke mere svetovati, do kdaj bo zdržala oz. bi morala zdržati, se ti ne zdi?? :twisted:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So feb 11, 2006 12:23 am

Kaj za en zelenec ti je pa te tablice vzel. Imbecilus maximus.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo So feb 11, 2006 8:13 am

hehe pomoje najbol se kr na enga dobrga odvetnika obrnt ;)
....

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So feb 11, 2006 9:04 am

Neyo-Neyo je napisal/-a:hehe pomoje najbol se kr na enga dobrga odvetnika obrnt ;)

Itak itak... kaj se nisi upal vozit kakšen dan zaradi tega :?: kolk časa ti je to vzelo :?: jst bi zahtevu da ti kr policaj te stroške vrne :lol: joke

Pomoje je res najboljše da vprašaš kakšnega odvetnika... alpa kadr greš na policijo ga samo omeniš in je :lol: pomoje se bojo kr ustrašli...

LP
PS:mojstr :lol: :lol: :lol:

DJ Dry Visage
Novinec

Napisal/-a DJ Dry Visage So feb 11, 2006 9:16 am

Je bilo samo vprašanje časa kdaj se bo to zgodilo. Men na srečo se še ni (še čakam na to) :lol:

Me pa zanima kakšno odškodnino bi lahko dobil za to. Normalno je da povrnejo stroške za avtovleko, pot do policijske postaje... Kaj pa stroški, ker si izgubil čas za takšne neumnosti in kaj je z doškodnino ker ti je preveč arogantna uradna oseba vzela vse dostojanstvo in te obravnavala kot prekrškarja čeprav si popolnoma pošten državljan?

Bi znala bit zanimiva debata na sodišču :lol:

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO So feb 11, 2006 11:38 am

karel je napisal/-a:Avtovleka pa še tehnični to ravni ni poceni zadeva in to zgolj
zaradi nevednosti nekega državnega uslužbenca.
Izkoristil bi priložnost za eno vprašanje.
Ali policija preverja samo novejše avte ali tudi starejše?
Namreč jaz nimam homologacijskega kartona.

homol. kartoni so od 1.5.1998 naprej (gleda se prva registracija, ne datum izdelave vozila) oz. če si kaj predeloval in si naknadno dobil h. kartonček...
torej - nimaš ga, ne rabiš ga,...
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor So feb 11, 2006 11:46 am

Homo kartoni so od l93 naprej. Od 1.5.98 ( prva registracija po tem datumu ) pa naj bi se zahtevali tudi na vsakem tehničnem.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So feb 11, 2006 2:26 pm

DJ Dry Visage je napisal/-a:Me pa zanima kakšno odškodnino bi lahko dobil za to. Normalno je da povrnejo stroške za avtovleko, pot do policijske postaje... Kaj pa stroški, ker si izgubil čas za takšne neumnosti in kaj je z doškodnino ker ti je preveč arogantna uradna oseba vzela vse dostojanstvo in te obravnavala kot prekrškarja čeprav si popolnoma pošten državljan?
A ti, ko te ustavi in ti pol ure gleda po prvi pomoči in meri profil na gumah, tudi pripada odškodnina za izgubo časa, pa za izgubo dostojanstva, ker meni da si hud prekrškar ker manjka ena "knoflca" v prvi pomoči...kake mate eni ej :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So feb 11, 2006 3:00 pm

Slide je napisal/-a:
DJ Dry Visage je napisal/-a:Me pa zanima kakšno odškodnino bi lahko dobil za to. Normalno je da povrnejo stroške za avtovleko, pot do policijske postaje... Kaj pa stroški, ker si izgubil čas za takšne neumnosti in kaj je z doškodnino ker ti je preveč arogantna uradna oseba vzela vse dostojanstvo in te obravnavala kot prekrškarja čeprav si popolnoma pošten državljan?
A ti, ko te ustavi in ti pol ure gleda po prvi pomoči in meri profil na gumah, tudi pripada odškodnina za izgubo časa, pa za izgubo dostojanstva, ker meni da si hud prekrškar ker manjka ena "knoflca" v prvi pomoči...kake mate eni ej :roll:

Čaki ma če si neki dni brez avta zarad njega imaš stroške in še sitnosti brezveze...
za tiste pol ure itak da ni nč... saj nimaš avto za se vozit sam do trgovine..
In če bo ta napaka stala nekaj policista, bo drugič 2x premislu prej ku bo komu odvzel tablice...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So feb 11, 2006 3:24 pm

Doc206 je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:

Čaki ma če si neki dni brez avta zarad njega imaš stroške in še sitnosti brezveze...
za tiste pol ure itak da ni nč... saj nimaš avto za se vozit sam do trgovine..
In če bo ta napaka stala nekaj policista, bo drugič 2x premislu prej ku bo komu odvzel tablice...

Sicer sem se bolj obregnil v izjavo o izgubi dostojanstva...ker je res ubijalska...:lol:
Glede časa, tudi pol ure lahko recimo podjetniku uniči ohoho vreden posel...tako da čas je relativen. Neki penzionist bo lažje 2 dni brez avta, kot pa naprimer podjetnik eno uro...tisto o času je bilo res čist mimogrede rečeno, ker se problema zavedam. Recimo tudi meni že v osnovi ni jasno, kako je lahko takoj pokasiral kazen, saj policist ni pristojen za ugotavljanje ali so na avtomobilu vgrajeni "prepovedani" deli, ampak zato odredi tehnični pregled. Šele ko se tam s strani "strokovnjakov" ugotovi da ni vse OK, bi moral ukrepati z odvzemom tablic, izločitvijo iz prometa in pisanjem kazni. O tem pa ni dvoma. A očitno sem bil v zmotnem prepričanju, da se avto napoti na takojšen teh.pregled ter šele nato odvzame tablice. Bimmer bi komentiral glede tega mogoče?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Ne feb 12, 2006 3:31 pm

Bor je napisal/-a:Homo kartoni so od l93 naprej. Od 1.5.98 ( prva registracija po tem datumu ) pa naj bi se zahtevali tudi na vsakem tehničnem.

Naj napisem bolj jasno. Od l.93 naprej obstajajo homologacijski kartoncki pri nas, ampak ni bilo nujno, da ga je prodajalec dal zraven novega avta. Od 1.5.98 je obvezno, da je prodajalec pri novem avtu dal zraven homologacijski kartoncek. Torej, ce imas avto prvic registriran pred 1.5.98, potem homolomo kartoncka ne rabis, ce nimas predelanega avta. Problem se pojavi, ce imas avto ze original z boljso opremo, litimi feltnami in to, pa se policaj spravi nate, da niso original feltne, kako mu bos dokazal da so.. Bedno, ampak tako je.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov