Pred kratkim sem imel dokaj neprijetno izkušnjo z policisti. Že več let imam svoj avto, Ford Focusa in sicer neko malenkost bolj posebno oz. "okičeno" verzijo. Avto ima ORIGINALNO (tovarniško) montirane manjše pragove, spojler, malenkost drugačno sprednjo masko in (se mi zdi) malenkost trše (nižje) podvozje. Poudarjam, da je vse to originalno in tak avto sem kot nov tudi kupil (Summit motors)!
No, pa me ustavi "pametni" policaj in začne "težit" z homologacijo

. Vse mu lepo razložim (približno na ta način kot zgoraj), pokažem kartonček (kjer je le oznaka opreme avta in ne vsak del posebej naveden), on pa zatrjuje, da avto ni vozen oz "tehnično izpraven"

in mi pobere tablice, napiše kazen, avto pa na (izredni) tehnični pregled. Seveda sem naročil avto vleko, jo "mastno" plačal in avto odpeljal na teh. pregled. No in tukaj se začne moje vprašanje:
Tehnični sem z veljavnimi dokumenti seveda brez težav napravil (kot vsako leto), tam zaposleni se je ob moji pripovedki le držal za glavo

S tem potrdilom sem nato odšel na PP, kjer so mi vrnili tablice in "umaknili" kazen. No, pa sem zahteval komandirja PP, da mi razloži, kako je s povrnitvijo stroškov tehničnega pregleda in seveda tudi avtovleke!? No in ravno takrat g. komandirja nisem mogel dobiti, mi je pa njegov namestnik (??) razložil, da se da to "dogovoriti" in pokazal jasno nelagodje ob ravnanju svojih podrejenih policistov prometnikov (češ, "niso vedeli, da je to original montirano na vašem avtu")...
Mene sedaj zanima, kako je s temi stroški in ali bo gospod "pametni" policist kaj odgovarjal za svoje početje ali vsaj dobil kakšen "grd" pogled od svojih nadrejenih (občutek sem imel da bo

).
Hvala za odgovor(e) in se opravičujem za dolgo zgodbico