Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

glasb7
Nov uporabnik

Kraj: črnomelj

NE DVIGOVANJE PRIPOROČENEGA PISMA

Napisal/-a glasb7 Ne feb 19, 2006 11:00 pm

HELO!
POLICIST MI JE DEJAL, DA MI BO POSLAL OSEBNO PRIPOROČENO KAZEN. POŠTAR JO JE PRINESEL, A JE ŠE NISEM DVIGNIL. LISTEK IMAM A NE GREM NA POŠTO. ZANIMA ME KAJ TO POMENI ČE NE DVIGNEM TE POŠTE? A ME POIŠČEJO DA DVIGNEM ALI SI S TEM KAJ ZAMAKNEM ROK PLAČILA?

HVALA!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne feb 19, 2006 11:28 pm

Če si zaposlen se ti bojo pol vrjetno vsedli na osebni prihodek drugače pa priporočam,da plačaš kazen,ker nevem a tle pol tut lahk zamudne obrestit tečejo al kako
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

glasb7
Nov uporabnik

Kraj: črnomelj

Napisal/-a glasb7 Ne feb 19, 2006 11:32 pm

da. samo kako se mi bodo vsedli na račun, če nisem dvignu pošte in nisem imel predočen prekršek?

Uporabniški avatar
Xsara vts
Novinec

Kraj: ob Savinji

Re: NE DVIGOVANJE PRIPOROČENEGA PISMA

Napisal/-a Xsara vts Ne feb 19, 2006 11:44 pm

glasb7 je napisal/-a:HELO!
POLICIST MI JE DEJAL, DA MI BO POSLAL OSEBNO PRIPOROČENO KAZEN. POŠTAR JO JE PRINESEL, A JE ŠE NISEM DVIGNIL. LISTEK IMAM A NE GREM NA POŠTO. ZANIMA ME KAJ TO POMENI ČE NE DVIGNEM TE POŠTE? A ME POIŠČEJO DA DVIGNEM ALI SI S TEM KAJ ZAMAKNEM ROK PLAČILA?

HVALA!

Ne !
Če ne boš dvignil v roku, ki je naveden na obvestilu, ti po preteku tega roka pismo vržejo v tvoj nabiralnik kot navadno pismo !
Datum prejema takega pisma pa je potem datum obvestila ?!
Rok plačila s tem ne boš nič zamaknil.
JVC = Jaz Vozim Citroen-a

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne feb 19, 2006 11:44 pm

Če jo sam ne dvigneš na pošti, ti bo poštar po določenih dneh vrgel v kaslc in označil kot vročeno.

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 Ne feb 19, 2006 11:45 pm

Dobil boš na dom, brez skrbi. Če ne dvigneš pošte, se ti po tistem roku (15 dni) na dom prinese pošta in vrže v nabiralnik. Za nekatere pošiljke to velja, ne vem točno če isto za sodišče samo mislim pa da.

LP

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Ne feb 19, 2006 11:48 pm

S takimi stvarmi se jst nebi špilu, plači pa je problem rešen.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne feb 19, 2006 11:57 pm

Zanima me ali tle tut začnejo pol teči zamudne obresti al kako a kj kdo ve o tem
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Po feb 20, 2006 12:15 am

Priporočenega pisma iz sodišča ti poštar NE SME vreč v kaselc brez podpisa... Gre le za uradno pismo in OSEBNO VROČENO kar ti dokazuješ z podpisom. Pismo ti po preteku čakanja na pošti, kdaj dostavijo tudi policisti osebno.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Po feb 20, 2006 6:45 am

Po preteku 15 dni na pošti, se pismo jemlje kot vročeno in to na datum ko je pismo prišlo na pošto. Če pa ga dvigneš sam, katerikoli dan v tistih 15 dneh, pa se pisme jemlje kot vročeno na dan podpisa. Če te ni doma ali pa si v tujini je tvoj problem, ker nisi javil pošti da te ni doma ali pa da si na drugem naslovu, v tujini, ... to da javiš pošti je tvoja dolžnost, saj v primeru sodnih pisem potegneš kratko. Zamakneš lahko plačilo samo tako, da dvigneš pismo zadnji dan na pošti pa se ti šteje ta datum prejema, potem pa imaš še 8 dni. Vsa uradna pisma, odločbe, sodna pisma, spadajo v ta način dostave ... obstajajo pa tudi izjeme. Vročitev odločb s prekrški sigurno ne spadajo v izjeme.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 20, 2006 7:09 am

Tole je citirano iz Zakona o splošnem upravnem postopku (Uradni list RS, št. 22/05)

Osebno vročanje
87. člen

(1) Odločbe in sklepi ter drugi dokumenti, od katerih vročitve začne teči rok, se morajo vročiti osebno tistemu, kateremu so namenjeni, pri čemer se za osebno vročitev šteje tudi vročitev v skladu s 86. členom tega zakona. Drugi dokumenti se vročajo v skladu z zakonom, ki ureja poštne storitve.
(2) O vročitvi je treba obvestiti organ, ki je vročitev odredil, z vročilnico.
(3) Če se vročitev ne da opraviti tako, kot je določeno v prvem odstavku tega člena, pusti vročevalec v poštnem predalčniku, na vratih stanovanja, poslovnega prostora ali delavnice oziroma na drugem primernem mestu pisno sporočilo, v katerem navede, kje se dokument nahaja in da ga mora naslovnik prevzeti v 15 dneh. Na sporočilu in na samem dokumentu, ki bi ga bil moral vročiti, navede vročevalec vzrok take vročitve in dan, ko je sporočilo nalepil na vrata oziroma pustil na drugem primernem mestu, ter se podpiše.
(4) Vročitev po prejšnjem odstavku tega člena velja za opravljeno z dnem, ko naslovnik prevzame dokument. Če dokumenta ne prevzame v 15 dneh, velja vročitev za opravljeno z dnem preteka tega roka. Po preteku tega roka vročevalec pusti dokument iz prvega odstavka tega člena v hišnem oziroma izpostavljenem predalčniku naslovnika. Kolikor stranka nima predalčnika ali je ta neuporaben, vročevalec vrne pošiljko pošiljatelju. Naslovnik mora biti s pisnim sporočilom iz prejšnjega odstavka obveščen o posledicah takega vročanja.
(5) Stranka lahko dokazuje odsotnost iz tretjega odstavka tega člena. Če odsotnost dokaže, lahko uveljavlja pravico do vrnitve v prejšnje stanje.

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Po feb 20, 2006 8:51 am

Nevem enemu prijatelju so pismo vročili policisti, ker par krat ni dvignil na pošti. Je pa res da je že dve leti od tega mogoče.

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Po feb 20, 2006 9:10 am

Najbolj da nabiralnik snameš pa ti nebojo mogli dostavit pošte. :lol:
Vozi hitro in reskiraj

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po feb 20, 2006 12:16 pm

Nekaj me zanima, pa da ne bom odpiral nove teme.
Na koga je naslovljeno to pismo, ki pride od policije.Ali je na lastnika avtomobila tudi, če je storil prekršek kdo drug.Npr mene v fotrovem avtu poje***o.Kdo bo dobil položnico?
lp vsem nesrečnikom :P

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Po feb 20, 2006 12:58 pm

Vuso je napisal/-a:Nekaj me zanima, pa da ne bom odpiral nove teme.
Na koga je naslovljeno to pismo, ki pride od policije.Ali je na lastnika avtomobila tudi, če je storil prekršek kdo drug.Npr mene v fotrovem avtu poje***o.Kdo bo dobil položnico?
lp vsem nesrečnikom :P

Če so te policisti identificirali (torej ustavili) na kraju zločina, potem dobiš ti.
Če pa te je slikal stacinarni radar, oziroma si storil kakšno sranje in pobegnil s kraja, potem pa se seveda policisti najprej obrnejo na lastnika vozila, če se ne javi dejanski krivec, pa lastnik tudi odgovarja.

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Po feb 20, 2006 1:30 pm

Slej ko prej boš mogu plačat- kje si še vidu da bo država pozabla vzet? Dajo itak nič. :evil:
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po feb 20, 2006 4:26 pm

ne se bat da ti bodo pozabili vzet :roll:
če si "priden" dobiš tudi obisk policista...v službo najraje, ker vejo da tam se ne moreš izmikat...
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov