Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

eFFe
Nov uporabnik

Napihal 0.77 - kako naprej

Napisal/-a eFFe Ne feb 12, 2006 2:26 pm

Frend je napihal 0.77(zarad mene, ce mislite tut, da sem jest, ker bodo itak taka namigovanja...), pa me zanima kako je sedaj s tem.

Na alkotestu je bilo baje izpisano 0.77 in tako pise tudi na tistem porocilu. Po stari merski lestvici je to 1.54 in to pomeni - adijo izpit. Ampak kolikor poznam stvari, tu ni upostevana toleranca 0.10 oz. 0.05 in to pomeni, da je njegov koncni ''izkupicek'' 1.44 oziroma 0.72 in bo sicer placal kar nekaj $$$ in izpit ostane.

Ni mladi voznik, nima se nobene kazenske tocke, tako da je to malo plusa za sodnika za prekrske, ki bo povedal zadnjo besedo. Mene samo zanima ali je zgornje razmisljanje pravilno?

BLaZZeD
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a BLaZZeD Ne feb 12, 2006 2:56 pm

Na zapisniku sicer res piše 0.77 mg/l ampak v obdolžilnem predlogu se piše skupaj s toleranco vred, ki znaša 0.05 mg/l, se pravi da sodnik upošteva rezultat s toleranco.....
Kazen bo pa taka kot je predvideno v zakonu, plus stroški postopka..... odvisno pa je tudi od olajševalnih okoliščin.... kar pa vse odloča sodnik.....
"Before you can manipulate the fears of others you must first master your own."

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne feb 12, 2006 3:31 pm

130. člen, 4. odstavek pravi takole
d) če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru
izdihanega zraka, z najmanj 120.000 tolarjev. Vozniku motornega vozila se izreče najmanj 10
kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

(5) Vozniku, učitelju vožnje in spremljevalcu iz tretjega odstavka in vozniku iz četrtega odstavka tega
člena, ki ima več kot 1,50 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,71 miligrama alkohola v litru
izdihanega zraka, se poleg globe izreče tudi 18 kazenskih točk.

če je toleranca 0.05
0.77 - 0.05 =0.72
bye bye izpit in najmanj 120000
podpis

eFFe
Nov uporabnik

Napisal/-a eFFe Ne feb 12, 2006 4:49 pm

Ufff... potem je pa faktor malo vec kot 2, kakor vidim tukaj... :o

A ima kdo kaj izkusenj iz prakse - je moznost, da se kolega izmaze brez odvzema glede na to, da gre za 0.01 razlike? Saj vem, da je nekje treba potegniti mejo, ampak vseeno... :?

BLaZZeD
Nov uporabnik

Napisal/-a BLaZZeD Ne feb 12, 2006 6:48 pm

hja, ne vem..... težka bo...... to je vse odvisno od sodnika, kako bo on odloču..... :?

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K Ne feb 12, 2006 6:56 pm

Odvisno od sodnika :D jaz sem plačal malo :D pa sej po večini so tak prijazni

eFFe
Nov uporabnik

Napisal/-a eFFe Ne feb 12, 2006 8:54 pm

51M3K je napisal/-a:Odvisno od sodnika :D jaz sem plačal malo :D pa sej po večini so tak prijazni

Kolk si pa napihal?

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Ne feb 12, 2006 9:41 pm

51M3K je napisal/-a:Odvisno od sodnika :D jaz sem plačal malo :D pa sej po večini so tak prijazni

točn tko čist odvisn od sodnika.

moj brat napihal 1.77 pa ni plačal nič poplnoma nič pa še voznik začetnik je bil takrat.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
phixion
Nov uporabnik

Napisal/-a phixion Ne feb 12, 2006 9:46 pm

Ja ma kdaj je blo to? Še pod Titom? hehe

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne feb 12, 2006 9:46 pm

tešo je napisal/-a:

točn tko čist odvisn od sodnika.

moj brat napihal 1.77 pa ni plačal nič poplnoma nič pa še voznik začetnik je bil takrat.

čaki mau če sodnik nima izbere in ti more po zakonu odvzet izpit, kko te lahk spusti brez kazni??????
razumem da je od sodnika odvisn a ti bo dau najnižjo al najvišjo kazen sam tega pa ne
podpis

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Ne feb 12, 2006 9:53 pm

poznanstva ;)
Slika

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Ne feb 12, 2006 10:11 pm

Tist star sistem se še vedno uporablja kokr jst vem tko da prever enote (v tem je fora). Drgač se pa tvoj kolega lahko že kr v avtošoli vpiše.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po feb 13, 2006 8:34 am

Ja, po starem zakonu je blo nad 1.1 odvzem, za tega pa zdaj ne vem, sicer so ti pa lepo gori napisali.

Kazen (denarna) ziher ne bo mala ;)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Po feb 13, 2006 10:38 am

phixion je napisal/-a:Ja ma kdaj je blo to? Še pod Titom? hehe

amm to je blo Aprila leta 2004.

nobenih poznastev!!!

Sodnica je nasedla njegovi zgodbi nič drugega, je bil zlo prepričljiv. folk dans treba igrat če ne ga najebeš vsepovsod.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po feb 13, 2006 12:23 pm

You play hard, YOU PAY HARD!

janezek_85
Novinec

Napisal/-a janezek_85 Ne feb 19, 2006 11:40 pm

RKay je napisal/-a:Tist star sistem se še vedno uporablja kokr jst vem tko da prever enote (v tem je fora). Drgač se pa tvoj kolega lahko že kr v avtošoli vpiše.

Tut men ni jasn, kr sm pihnu in tut v poročilu podpisu, kjer piše d je alkotest pokazu 0,41 g na kg krvi v organizmu (in ne na liter izdihanega zraka kar množiš x2).
Zato nevem a ma to poročilo z mojim in podpisom policista kakšno pravno težo al bojo še zmer ta podatek šli množit x2 in napisal položnco?
U bistvu jst sm mirne duše podpisu, ker sm mislu d sm pod 0,5 kjer ni kazni!!!

Hvala vnaprej in se opravičujem če sm vletu sred teme. ;)

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Ne feb 19, 2006 11:45 pm

janezek_85 je napisal/-a:
RKay je napisal/-a:Tist star sistem se še vedno uporablja kokr jst vem tko da prever enote (v tem je fora). Drgač se pa tvoj kolega lahko že kr v avtošoli vpiše.

Tut men ni jasn, kr sm pihnu in tut v poročilu podpisu, kjer piše d je alkotest pokazu 0,41 g na kg krvi v organizmu (in ne na liter izdihanega zraka kar množiš x2).
Zato nevem a ma to poročilo z mojim in podpisom policista kakšno pravno težo al bojo še zmer ta podatek šli množit x2 in napisal položnco?

Ja to zna bit zaj****, sam zdj nimaš kej. Take stvari se splača takoj vprašat pr policistu. Drgač pa fantje če se le da vozite trezno(drgač pa taxi) :P

BLaZZeD
Nov uporabnik

Napisal/-a BLaZZeD Po feb 20, 2006 4:31 pm

Pol je verjetno uporabljal še star zapisnik, kjer je napisano g na kg krvi v organizmu..... bi moral to prečrtat pa napisat miligram alk. v litru izdihanega zraka.... se pravi da glede na zapisnik si ti pihnil 0.41 g/kg kar pa je pod določeno mejo...... seveda je odvisno spet kdaj je to bilo..... preden so spremenili merske enote v alkotestih al po tem...

janezek_85
Novinec

Napisal/-a janezek_85 Po feb 20, 2006 7:23 pm

BLaZZeD je napisal/-a:

Pol je verjetno uporabljal še star zapisnik, kjer je napisano g na kg krvi v organizmu..... bi moral to prečrtat pa napisat miligram alk. v litru izdihanega zraka.... se pravi da glede na zapisnik si ti pihnil 0.41 g/kg kar pa je pod določeno mejo...... seveda je odvisno spet kdaj je to bilo..... preden so spremenili merske enote v alkotestih al po tem...

To se je zgodilo pretekli teden.
Policist je tako najbrž uporabil star zapisnik, pri tem pa pozabil spremenit enote.
Jst sm ta zapisnik lepo podpisal brez ugovora.

Jst sm, če sm odrit pihnu dejansko 0,41x2, kar pomeni d je kazen in odvzem za 24ur
vendar v zapisniku lepo piše d je alkotest pokazu 0,41 g/kg krvi kar pomeni (če bereš v ZVCP) da sem pod mejo 0,5.

Tut glede odvzema izpita nism kompliciru in sm ga pršu drug dan iskat, danes sm pa oddal izjavo, kjer je kopija zapisnika in kjer trdim da me nebi smel kaznovat glede na zapisnik.
Praktično piše črno na belem z mojim podpisom na zapisniku, d sm mel manj kot 0,5g/kg krvi, kar pomeni d ne smem dobiti kazni.

Fora vsega je d je policist pozabu spremenit enote, za kar pa ne vem a bo sodnik upoštevu izjavo policista al zapisnik katerega podpisnika sva policist in jaz???

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM Po feb 20, 2006 10:19 pm

Upošteva se zapisnik (če je kaj logike na tem svetu)!
SlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov