Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

AndrejD
Stalni uporabnik

Pritožba zoper sodnika ?

Napisal/-a AndrejD Če mar 02, 2006 12:58 am

Vem da se je možno pritožit na "nekorektno ravnanje" policista pa me zanima če se da pritožit tudi zoper "nekorektno ravnanje" sodnice ?
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če mar 02, 2006 1:17 am

Kaj je zate sploh nekorektno ravnanje sodnice?

Na odnos (osornost, pikrost) sodnika ni možna "pritožba" vkolikor ti niso bile kršene pravice, če pa je izid postopka po tvojem mnenju krivičen, se načeloma s pritožbo zadeva presedla na sodišče 2. stopnje (npr. z okrajnega na okrožno), če tudi tu ne dosežeš pravice pa je tu še sodišče 3. stopnje, vsaj kar se tiče rednih pravnih sredstev, potem so pa tu še izredna pravna sredstva (če je krivica res huda) npr. ustavni spor...

Če so ti je bila kršena kakšna od ustavnih pravic (do pravičnega in nepristranskega procesa, sojenja v razumnem roku, telesne nedotakljivosti, nedotakljivosti osebne lastnine...) se lahko obrneš na ustavno sodišče, če se gre za vprašanje človekovih pravic ti bo v pomoč tudi varuh človekovih pravic...

Opozoril bi pa te na eno zelo pomembno stvar:
Če je to le nepomena bedarija, jo požri in živi svoje življenje naprej, ker so stroški pravdanja astronomski, prav tako pa to traja in traja. Če je sodnica ravnala v skladu z zakonodajo se lahko obrišeš pod nosom, če pa te je sodnica razžalila ozr. zmerjala (kar je kaznivo dejanje) je to druga stvar.
Pa tudi v nekih primerih uživajo sodniki imuniteto, ne spomnim se-je že pozno, tako da mislim, da je najbolje da napišeš konkretno situacijo, ker na splošno lahko pišem do pojutrišnjem ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če mar 02, 2006 1:56 pm

Hvala za odgovor.

Zanima me kaj lahko narediš če zamudiš 8 dnevni rok za pritožbe.

Ker mene je zelo težko prepričat da pijanec brez rok na volanu skozi ovinek po hribu navzdol vozi bolše avto kot trezen človek z obema rokama na volanu. :)
Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če mar 02, 2006 8:54 pm

AndrejD je napisal/-a:Hvala za odgovor.

Zanima me kaj lahko narediš če zamudiš 8 dnevni rok za pritožbe.

Ker mene je zelo težko prepričat da pijanec brez rok na volanu skozi ovinek po hribu navzdol vozi bolše avto kot trezen človek z obema rokama na volanu. :)

meni tukaj res nič ni jasno kaj ima sodnica z tem?
samo ne mi rečt da ti je hotela vtupit to glede vožnje...

če si pa zamudil rok pa itak nima veze z sodnico in si sam kriv...saj zato je določen rok v katerem se lahko pritožiš ne pa kdaj se ti dvigne in se greš pritožit....
litr bencina, litr olja ;)

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če mar 02, 2006 11:01 pm

ja vem da sem si sam kriv da se nisem šel pritožit samo sem do prejema pisma mislil da gre vse po pravici, nisem si mislil da bodo to prometno name napretili...

in je bil precejšen šok ko sem to pismo odprl nažalost nisem prebral celotnega pač pa samo del kjer so me spoznali za krivega... od mene sploh niso vzeli izjave ampak so si jo kar zmislili poleg tega je not napisanih tolko neumnosti da študiram če ma keri od njih osnovno šolo narejeno, najbol zanimivo pa je to da so z vsem skozi prišli...

Vem da sem zajebal da se nisem pritožil ampak če nebo dobene druge pravne pomoči pa grem oko za oko.
Slika

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Če mar 02, 2006 11:20 pm

Dej mal bolj podrobno napiši kaj točno naj bi se zgodilo....

Kulkr se da iz tega razbrat, tebe moti dejstvo da je bil soudeleženec pijan, ti pa ne, krivdo za nesrečo pa so naprtili tebi??

Če je to tko, potem te morm razočarat in ti povedat da to JE mogoče... "Pijanec" bo sicer odgovarjal zarad tega ker je vozil pijan, ampak stanje pijanosti ne pomeni da je človek avtomatsko kriv za prometno nesrečo, ne glede na to kaj je počel drugi udeleženec v nesreči...
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe mar 03, 2006 11:20 am

Mene moti dejstvo da je on povzročil nesrečo kriv sem pa jaz
policija je dokaze prirejala v njegovo korist (veze) mene sploh doben ni vprašal kaj se je zgodilo, mojo izjavo so si enostavno zmislili tako da je kazala v njegovo korist. Priče niso niti ene navedli čeprav jih je blo precej. itd...

Sem pač zamudil 8 dnevni pritožbeni rok ker sem moral poiskat zdravniško pomoč ko sem dobil odločbo sodišča...
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe mar 03, 2006 12:22 pm

Glede na naše sodstvo kaj takega po mojem mnenju ni nič čudnega...bivša tožilka se zaradi šoka recimo ni zavedala da odklanja alkotest in posledic le-tega :roll: Če bi bil to kdo drug, bi mu verjetno naložili na hrbet še kaj zraven poleg te odklonitve. Vsi se pa potem pizdijo čez polcijo da ne lovijo težkih barab...lovijo že lovijo, pa kaj jim nuca, če so pol oproščeni :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Pe mar 03, 2006 6:29 pm

Slide je napisal/-a:Glede na naše sodstvo kaj takega po mojem mnenju ni nič čudnega...bivša tožilka se zaradi šoka recimo ni zavedala da odklanja alkotest in posledic le-tega :roll: Če bi bil to kdo drug, bi mu verjetno naložili na hrbet še kaj zraven poleg te odklonitve. Vsi se pa potem pizdijo čez polcijo da ne lovijo težkih barab...lovijo že lovijo, pa kaj jim nuca, če so pol oproščeni :roll:

Najami odvetnika in sproži pregon zoper policiste in sodnico. Po potrebi vso stvar spravi še v medije.

Lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So mar 04, 2006 1:20 am

AndrejD je napisal/-a:Mene moti dejstvo da je on povzročil nesrečo kriv sem pa jaz
policija je dokaze prirejala v njegovo korist (veze) mene sploh doben ni vprašal kaj se je zgodilo, mojo izjavo so si enostavno zmislili tako da je kazala v njegovo korist. Priče niso niti ene navedli čeprav jih je blo precej. itd...

Sem pač zamudil 8 dnevni pritožbeni rok ker sem moral poiskat zdravniško pomoč ko sem dobil odločbo sodišča...

Če te je infarkt- potem imaš dokaz da si bil na urgenci in to bi sodišče moralo sprejeti. ;)
Se pa strinjam s TNT-jem. Pozanimaj se tudi o imenih policajev, ki so delali na primeru in bodi neprizanesljiv. Raztrgaj jih. Sploh nisi dal izjave!!!!!!!!!!!!!!! Hijene proklete.
Definitivno pa do odvetnika.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov