Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

chino
Nov uporabnik

"Posredovanje" zahteve za sodno varstvo

Napisal/-a chino Sr mar 08, 2006 10:31 am

Za pravnike ali policiste imam eno vprašanje: Po izdaji plačilnega naloga (policija, redarstvo...) se vloži zahteva za sodno varstvo naslovljena na prekrškovni organ. Ta prekrškovni organ potem odloča, ali zahtevi ugodi (umakne plačilni nalog - se dogaja verjetno zeloo poredko :lol: ) ali ga posreduje naprej - mislim da na okrajno sodišče (?). Sedaj me zanima sledeče: ali vlagatelj zahteve za s.v. dobi obvezno domov obvestilo, kaj je z njegovo zahtevo (ali ji je bilo ugodeno ali pa je bila posredovana naprej - sodišču) ali to ni potrebno?? Ali pa po določenem času samo dobi domov odločbo s sodišča??
btw: To sprašujem zato, ker se včasih zgodi, (ne samo meni :wink: da s policije dobim pošto (ne priporočeno), kjer samo piše, da je obdolžilni predlog in moja zahteva za s.v. posredovana okrajnemu sodišču, v nekaj primerih pa po moji vložitvi zahteve ni bilo ne duha ne sluha o tem, kaj se z njo dogaja (primer predvsem pri "redarjih").

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Sr mar 08, 2006 5:18 pm

Prekrškovni organ, ki je izdal plačilni nalog, ob prejemu zahteve za sodno varstvo, v vsakem primeru odstopi pristojnem organu. (zahteva za sodno varstvo po novem je enako kot ugovor po starem)
SlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost