Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER So apr 08, 2006 8:28 am

Lej če go boš peljal na nek teren z prikolico in se tam vozil je to še nekako sprejemljivo,...če pa se boš vozil tudi po cestah 100X dobro prej premisli,... Ker avto ni zavarovan veš kaj ti sledi ob kakšni prometni nesreči. Vse stroške boš kril iz svojega žepa. Zdaj pa si predstavljaj, da je v nesreči nekdo poškodovan. Nevem če se splača zaradi enega avta celo življenje plačevati nekomu odškodnino?

Samo toliko v razmislek!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR So apr 08, 2006 10:25 am

O tem sem že premišljeval in me kar malo zmrazi. :?

Zato sem tudi spraševal o morebitnem zavarovanju brez tehničnega pregleda?

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So apr 08, 2006 11:46 am

SlaYeR je napisal/-a:O tem sem že premišljeval in me kar malo zmrazi. :?

za zavarovanje potrebuješ tehničnega...

noben ti nebo zavaroval neispraven avto ;)

najbolje je če ga ne mislš registrerat da ga prodaš.....

ker konc koncev če se odločiš za zavarovanje pa še tisth 20 000 stisn pa dej za cestnino itd... pa boš mern eno leto

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So apr 08, 2006 11:54 am

SlaYeR je napisal/-a:O tem sem že premišljeval in me kar malo zmrazi. :?

Resnično uredi vse potreben papirje kaj bo če boš npr. kakšna kolesrja zbil in lahko ta ostane celo življenje na vozičku raje ne premišljuj, kaj pa če s udeležen v prometni in ena oseba umre, kaj pa če si ti v prometni kriv in se zaletiš v avto vreden 10 milijonov kaj bo, jest o tem nebi razmišljal in ker vem kakšno je tveganje in ker folk ne zna vost, bi enostavno resno vse papirje zrihtal.

Upam da boš to storil !!!!

Aja no probi se pozanimat na zavarovalnici, sam ko sem jest reg. avto sem šel najprej na zavarovalnico in uredil papirje kot so zavarovanje in pol šele šel na tehničnega, pomoje bi se dalo zavarovat sam boš pač brez prometnega, probaj !!!!!!!

lp

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 So apr 08, 2006 12:10 pm

Jaz poznam tipa ki se ze 20 let vozi brez izpita in z neregistriranim avtom pa so ga ustavli 2 al 3 krat vse skupaj.....tak da ti pomojem ce bos samo off road vozo lahko do smrti brez skrbi vozis,ce pa koga povozis na offroadu pa itak oni na lastno odgovornost tam stojijo kolko jaz vem hehe

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So apr 08, 2006 11:54 pm

106 je napisal/-a:Jaz poznam tipa ki se ze 20 let vozi brez izpita in z neregistriranim avtom pa so ga ustavli 2 al 3 krat vse skupaj.....tak da ti pomojem ce bos samo off road vozo lahko do smrti brez skrbi vozis,ce pa koga povozis na offroadu pa itak oni na lastno odgovornost tam stojijo kolko jaz vem hehe

Pač je mel tip srečo da so ga samo 2-3 krat ustavl. Mene v dveh letih niso še ustavl, pa sem že vse živo delov po cest, kazni niem nikoli dobil,napačno parkiranje tud ne, tk da mam srečo.
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So apr 08, 2006 11:55 pm

106 je napisal/-a:Jaz poznam tipa ki se ze 20 let vozi brez izpita in z neregistriranim avtom pa so ga ustavli 2 al 3 krat vse skupaj.....tak da ti pomojem ce bos samo off road vozo lahko do smrti brez skrbi vozis,ce pa koga povozis na offroadu pa itak oni na lastno odgovornost tam stojijo kolko jaz vem hehe

No tud jest poznam tipa k so mu pr 20 letih vzel izpit in se brez voz, če ga pa ustavjo mu pa nič ne morejo,tud kazni mu ne morejo napisat.
lp

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne apr 09, 2006 12:23 am

sonček je napisal/-a:

No tud jest poznam tipa k so mu pr 20 letih vzel izpit in se brez voz, če ga pa ustavjo mu pa nič ne morejo,tud kazni mu ne morejo napisat.
lp

Tale tip ko praviš pojma nima:

138. člen
(1) Motorno oziroma motorno in priklopno vozilo sme voziti oseba, ki:
– je telesno in duševno zmožna voziti vozilo;
– je dopolnila predpisano starost za vožnjo vozil;
– ima veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo vozil tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi in ne vozi vozila ali skupine vozil v nasprotju z omejitvijo, vpisano v njenem vozniškem dovoljenju; – ji v času, ko vozi vozilo, vozniško dovoljenje ni odvzeto ali se ji ne izvršuje sankcija prepovedi vožnje motornega vozila določene vrste ali kategorije;
– ji ni izrečen varnostni ukrep odvzema vozniškega dovoljenja ali ji ni izrečena sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja;
– uporablja pripomočke za vožnjo, ki so vpisani v njenem vozniškem dovoljenju.
(2) V cestnem prometu se ne sme uporabljati vozniškega dovoljenja, namesto katerega je izdan dvojnik.
(3) Z globo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki vozi z vozniškim dovoljenjem, katerega veljavnost je potekla, pa predložitev veljavnega zdravstvenega spričevala ni pogoj za podaljšanje njegove veljavnosti.
(4) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvo, drugo ali šesto alineo prvega odstavka tega člena.
(5) Z globo 120.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s peto alineo prvega odstavka ali z drugim odstavkom tega člena.
(6) Z globo najmanj 120.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjo ali četrto alineo prvega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 8 kazenskih točk. (7) Z globo 50.000 tolarjev se kaznuje za prekršek oseba, ki da motorno vozilo v uporabo osebi, ki ne sme voziti takega vozila.

Kar pomeni da samo kazenskih točk mu ne morejo dat, oglobijo pač lahko.

Kaj so eni pametni :bonk
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Ne apr 09, 2006 12:49 am

Tale tip ko praviš pojma nima

Ma ma pojma al pa ga nima je itak vseeno on se vedno vozi ;)

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Ne apr 09, 2006 12:07 pm

Sej je dosti takih. Jst mam saj dva prjatla ki vozita brez izpita (alko).
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov