Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Nesreča -nič kriv- Kako sedaj?

Napisal/-a OG_Blaz Ne apr 09, 2006 8:53 pm

Zivjo!
No danes se mi je pripetil ta dogodek.Jaz sem se peljal iz Domžal. čez Dob v Želodnik.No v Želodniku dam smerokaz za levo(zavijak do kolega) in čakam nasproti vozeca vozila da grejo da lahko zavijem.Za mano se ustavi corsa in caka mene.Nakar pa prileti ibiza in se zabije v rit corsi, jaz sem pa ravnokar zavijal levo, in me popraska po boku(udrta vrata, blatnik, upam da ni kaj z litko pa roko ker je tja prbil, ker sem imel pac obrnjena kolesa).
No corsa in ibiza nevozni, moj pa to kar sem napisal.Potem poklicemo policijo in cakamo.Ko koncno pridejo popisejo najprej voznika corse potem mene.Povem podatke in pogovarjam o homologaciji, in rece da sem pac koncal.Ok in smo sli v celje :) ne z mojim avtom :( .
No in stvar je taka da je kriv(ibiza) tujec.Zdej me pa zanima kok se bo kej tole zavleklo, a naj grem najprej na servis ocenit skodo pa potem do cenilca...mal postopek da me ne bojo najeb*l.Na izgled je samo mal blatnik pa vrata mal bolj pa mal je prag pocil.
Aja a mi morajo za prag tud dat, je homologiran.
No prosil bi mal za postopek kot sem ze napisal da ne bom nategnjen, pa rad bi cimprej dobil, ker sam nimam za popravilo-dijak.
Hvala in Lp, Blaž
Neki je, dobr je, nč ni!!1

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Ne apr 09, 2006 9:27 pm

Najprej na zavarovalnico prijavit škodo; tam ti bodo povedal kako naprej;
se pa zna zavlečt, če je kaka eksotična zavarovalnica iz tujine...
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Ne apr 09, 2006 9:38 pm

Glede praga se mi zdi da ga ne krijejo, ce ni original na avtu, ali ce nimas te plastike posebej zavarovane.. Ampak to so nepreverjene info, tako da se glede tega raje pozanimaj na zavarovalnici ko ga bos peljal ocenit.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Napisal/-a OG_Blaz Po apr 10, 2006 6:13 am

Damn sej tega sem se bal, grem po soli na zavarovalnico pa bom vidu kako pa kaj.
Hvala in Lp, Blaž

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po apr 10, 2006 11:08 am

Zavarovalnica ti po avto odgovornosti krije vso skodo, ki ti jo je njihov zavarovanec povzrocil, tako materialno kot nematerialno (torej tudi prag). Praga ti ne bi krili, ce bi uveljavljal svojo kasko polico, po kateri dodatna oprema ne bi bila dodatno zavarovana.

DrMac
Nov uporabnik

Kraj: Tolmin

Napisal/-a DrMac Po apr 10, 2006 6:49 pm

zelena ibiza...kaj vem poljske tablice ?

Lp
---Avtodeli rabljeni in novi za vse znamke vozil !---

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po apr 10, 2006 7:22 pm

tako kot je rekel rjuhar... mislim, da neke 500 sit več stane, al celo manj... pa samo takrat, ko je kasko... medtem ko druga zavarovalnica ti časti vse, ker je homologirano... če nebi blo, bi bla druga pesem.
Slika

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Napisal/-a OG_Blaz Po apr 10, 2006 8:44 pm

Prvo ibiza je bila rdeca, lastnik oz. voznik pa Slovak.
No najprej na zavarovalnico, potem Brdo po podatke, nisem jih na kraju vzel ker nisem razumel slovasko ne nemsko kar je on.Tako da sem zdej vse uredil, guzva je bla, na presenecenje pa z cenilcem ni blo problemov.Prideva ven, reče z nasmeskom kaj si pa delu, poslika, prasa za prag ce je dodatno in mu odgovorim dodatno homologirano 8) pa je bil sam tiho.Potem je se rekel za gumo-litko ker je od gume se pozna da bo treba se to postimat pa narest optiko prvo.Skratka bil je prijazen do mene ni se blo treba nic kregat.Cakat bo treba 2 tedna, vsaj tko je rekel da nazaj pridem pa upam da bo pocas.
Evo zraven sem pomoje dolzan dat se slike ;)
Slika
Slika
Slika
Lp pa hvala
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov