Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Ne apr 16, 2006 9:30 am

sonček je napisal/-a:To je še ena tisti tako je avto je treba pred uporabo prebrat navodila. Avti s turbino jim moraš nuditi še posebno higieno treba je pred vžigom ter pred izklopm motorja počakati da se turibina vstavi v prvotnem stanju ter da mrzlega ne tiščimo to je bistvo ter je npretirano gajnanje agregata.
lp

ja ja, servisne knjige in navodil za uporabo pa itak nihče ne bere, ker vsi pa ja znajo avto vozit! moj ku*ac ga znajo! pol pa kličejo na servis kaj pa tista oranžna lučka pomeni tam na levi od rdeče lučke... :evil: :evil: :evil:
pa kdaj je prvi servis, pa kake gume morjo met, pa ktero gorivo je tapravo, pa še in še bi lahko našteval!!!! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne apr 16, 2006 12:05 pm

milankregar je napisal/-a:Največje in najgrše špranje, ki sem jih kdaj videl na katerem koli avtomobilu, so okoli prtljažnika nove Škode Octavia (limuzina). :roll:

Pri nas imamo fabio letnik 2000 in jih ima 50tkm in smo prvi lastniki pa ni nikjer nobenga lufta vse špranje so popolnoma enake, to se prav da je lahko tist avto k mam vmes špranje različne že lahko bil popravljen(enkart blo pri preverjanju)mi smo država k se da folka velik nategnt, če je bil avto uvožen iz nemčije sej ma lahko za seboj že 20.000 km v Sloveniji ga pa prodajao kot novga to znajo trgovci prekrit,.
Včasih pa se zgodi pri prevozu blaga tudi poškodbe na blagu v tem primeru gre lahko za iztirjanje vlaka(posamezni vagon), v glavnem razne poškodbe ki so nastale med transportom ter lahko tud pri nakladanju,razkladanju potem razni šleparji ki prevažajo avtomobile ter kjer koli dons je pomemben zaslužek trgovca s čim večjim dobičkom avte bodo BP prodal in se ne sekirajo če zgubijo eno nezadovolno stranko, v najlabšem primeru če se pa ne proda avtomobilov se jih pa ponovno izvozi v druge države(bosna,HR,Srbija itd. kot novi in ne rabljeni).
Slovenija je dežela kjer je prebivalstvo še v zelo socializmu, Nemčija je že popolnoma svobodna rabijo dobre delovce,dobre plače majo standart je visok tako da se da iz nemčije prepelet avtomobile nove ki pa so se v nemčiji že uporabljali in v Sloveniji......

Primer: Si trgovec z rabljenimi ter s novimi v salon boš dal avte čist brez napake tam v skladišču pa boš mel rabljen a prodajal ga boš kot novga(dobiček), danes se da prekrit marsikaj.....

Bojo še drugi kej povedal.

Če ste kupili avto s čudaškomi napakami ste krivi vi zato se obrnite na zvezo potrošnikov tam radi znajo pomagat(8 dni pol pa še 6 mesecov reklamacija)-ne vem točn

dare01
Novinec

Re: Slikce

Napisal/-a dare01 Ne apr 16, 2006 4:19 pm

BB99 je napisal/-a:Komentar?!?

kaj pa če je nekaj narobe z blatnikom? ima precej večjo režo kot vrata. pa če je blatnik malo ven in malo nižje pa se vse linije podrejo.

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne apr 16, 2006 6:49 pm

sonček je napisal/-a:
milankregar je napisal/-a:Največje in najgrše špranje, ki sem jih kdaj videl na katerem koli avtomobilu, so okoli prtljažnika nove Škode Octavia (limuzina). :roll:

Pri nas imamo fabio letnik 2000 in jih ima 50tkm in smo prvi lastniki pa ni nikjer nobenga lufta vse špranje so popolnoma enake, to se prav da je lahko tist avto k mam vmes špranje različne že lahko bil popravljen(enkart blo pri preverjanju)mi smo država k se da folka velik nategnt, če je bil avto uvožen iz nemčije sej ma lahko za seboj že 20.000 km v Sloveniji ga pa prodajao kot novga to znajo trgovci prekrit,.
Včasih pa se zgodi pri prevozu blaga tudi poškodbe na blagu v tem primeru gre lahko za iztirjanje vlaka(posamezni vagon), v glavnem razne poškodbe ki so nastale med transportom ter lahko tud pri nakladanju,razkladanju potem razni šleparji ki prevažajo avtomobile ter kjer koli dons je pomemben zaslužek trgovca s čim večjim dobičkom avte bodo BP prodal in se ne sekirajo če zgubijo eno nezadovolno stranko, v najlabšem primeru če se pa ne proda avtomobilov se jih pa ponovno izvozi v druge države(bosna,HR,Srbija itd. kot novi in ne rabljeni).
Slovenija je dežela kjer je prebivalstvo še v zelo socializmu, Nemčija je že popolnoma svobodna rabijo dobre delovce,dobre plače majo standart je visok tako da se da iz nemčije prepelet avtomobile nove ki pa so se v nemčiji že uporabljali in v Sloveniji......

Primer: Si trgovec z rabljenimi ter s novimi v salon boš dal avte čist brez napake tam v skladišču pa boš mel rabljen a prodajal ga boš kot novga(dobiček), danes se da prekrit marsikaj.....

Če ste kupili avto s čudaškomi napakami ste krivi vi zato se obrnite na zvezo potrošnikov tam radi znajo pomagat(8 dni pol pa še 6 mesecov reklamacija)-ne vem točn

In kakšno vezo ima vaša nekarambolirana Fabia z novo Škodo Octavio? :roll: Nova limuzinska Octavia ima okoli vrat prtljažnika za 1cm široke razmake.

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Ne apr 16, 2006 7:57 pm

Taka razlika v luftu je prevelika in je izven tolerance,zgleda kot da bi blo razbito.
Če so ga sestavljali kaki nepismeno pastirji v turčiji se pa ni za čudit.
Ti ljudje enostavno nimajo zavesti da je treba delo opravit kvalitetno in pravilno in potem prihajajo ven taki zmazki.
Če bi ga delali francozi sami sigurno ne bi bil tak.Ampak ker je profit na prvem mestu ga dajo pacat prej omenjenim pastirjem ki se za to niti najmanj ne sekirajo.

Daj jih jebat da ti zadevo popravijo,zamenjajo avto,vrnejo nekaj denarja ali karkoli drugega.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

changer
Novinec

Napisal/-a changer Ne apr 16, 2006 9:25 pm

evo, jst ga amm tut od decembra u garaži in morm rečt, da res ni neko čudo od kvalitetne izdelave. prvo opaziš, da štrli črna plastika pri sprednji levi(gledano od spredaj) meglenki, pol so ostri robovi pri odlagalnih odprtinah na zadnji klopi, poglej si, kako je lučka za predal pred sovoznikom narjena - tko grdo da je že žalostno. v amrmatui imam običajno črička, ki me enkrat na mesec na kaki dolgi vožnji spravi od živce, vendar skrivnostno utihne, če dam ventilacijo na nič, voznikov sedež je vztrajno škripal, dokler ga nisem eno popoldne konkretno razkopal in podmazal, vola je škrtal proti skrajnim legam - zamenjali - blo isto - zdaj malo bolše, zadnji paneli - ropota čim daš malo bolj na glas zvočnike.... ma ta avto se še najboljš od vsega vozi - VSAJ TO!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne apr 16, 2006 11:30 pm

Jao :) če nebi dobro pogledal bi mislil, da imamo spet kolektivno pljuvanje čez italjane :P
Za tiste lufte na cliotu, ki so bile slikce bi se verjetno dalo narest eno reklamacijo, ker tistle pa ni za nikamor.
Hočeš ali nočeš se bomo morali sprijazniti, da so avtomobili zmeraj večja serijska proizvodnja, ki se seli na trge s poceni delovno silo.posebaj so mišljeni razni clioti in ostali masovno proizvajani modeli.Denar je sveta vladar in te naši težko zasluženi a poceni vozovi so delani z minimalnimi stroški in je zmeraj večje sranje z njimi.Nove modele je treba čim hitreje šopat na trge potrošniške družbe, ki je obsedena z novitetami in zato prihaja do takih zmazkov.ne vem zakaj, ampak imam občutek, da japanci vseeno malo počasneje šopajo nove avtomobile in se jim tako slabo sestavljeni avtomobili redkeje dogajajo...
sicer so pa taki kozmetični lapsusi je najmanjša stvar, ki te lahko doleti kot lastnika avtomobila.prvih 100k km more avto delat kot urca.ob nekem kolikor toliko normalnem vzdrževanju seveda.drugo so pa slabo vzdrževani in brez vsakega občutka voženi avtomobili.tiste mejhne turbince na dci-jih ni noben problem uničit.in zato je pa vseeno kriva fabrka

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po apr 17, 2006 12:21 am

milankregar je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

In kakšno vezo ima vaša nekarambolirana Fabia z novo Škodo Octavio? :roll: Nova limuzinska Octavia ima okoli vrat prtljažnika za 1cm široke razmake.

heheheh k boste dodbra avto spoznal in ga hotl prodat kot nekarambliranga to bodo pršli kupci in bodo rekli da je avto bil popravljen že ter bodo šli,tako bo.......to je nenormalni in ne more bit odstopanja do 1 cm ma kje ste kupl ta avto mogoče kot novga a jih ma že 50 tkm za seboj...danes je v tem bedenem delu evrope vse možno,

Ker sem imel v popoldanskem času malo časa sem s prijatelji šel na ogled raznoraznih znamk po Ljubljani od salonov do avtohiš z rabljenimi avti ter avtosejmi, po pregledu sem ugotivil da imajo vsi novi modeli enake razmake med karoserija tud ko sem gledal avte kot clio imajo isto tud novga cliota l,06 je imel vse špranje enake,ogledal sem si vse avtohiše po lubljani tako da ni več debate o tem pač na vaših avtih je bilo že neki fušen,,,,,......
edino ljubljanski avtosejem je precej pester tam se pa še dodbra da ugotovt ker avto je bil ruknjen.....lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po apr 17, 2006 12:23 am

changer je napisal/-a:evo, jst ga amm tut od decembra u garaži in morm rečt, da res ni neko čudo od kvalitetne izdelave. prvo opaziš, da štrli črna plastika pri sprednji levi(gledano od spredaj) meglenki, pol so ostri robovi pri odlagalnih odprtinah na zadnji klopi, poglej si, kako je lučka za predal pred sovoznikom narjena - tko grdo da je že žalostno. v amrmatui imam običajno črička, ki me enkrat na mesec na kaki dolgi vožnji spravi od živce, vendar skrivnostno utihne, če dam ventilacijo na nič, voznikov sedež je vztrajno škripal, dokler ga nisem eno popoldne konkretno razkopal in podmazal, vola je škrtal proti skrajnim legam - zamenjali - blo isto - zdaj malo bolše, zadnji paneli - ropota čim daš malo bolj na glas zvočnike.... ma ta avto se še najboljš od vsega vozi - VSAJ TO!

The best car is golf 2 ker ga ni treba popravlet nč vozš se dolgo let brez popravila.
lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po apr 17, 2006 10:34 am

sonček je napisal/-a:
The best car is golf 2 ker ga ni treba popravlet nč vozš se dolgo let brez popravila.
lp

Se podpišem pod tole! Mi smo sicer pred leti imeli doma Golfa 1, 85 letnik, ko smo ga kupl je mel avto 200k km. Nardil smo jih v 3 treh letih še 200k, in ga prodali naprej z 400k enmu kmetu, ki ga je vozil do letos marca, ko ga je dokončno požrla rja. :cry: Predn je avto dal na odpad, je imel več kot 800k kilometrov! Verjeli ali ne, z prvim motorjem.
Mi nanjga nismo vložili nič, samo redni servisi, zadnji lastnik pa je zamenjal amortizerje pa neke male drobnarije.
Aja, pa avto je bil dizel. Zvok kot tank, ampak šel je pa tut kot tank! ;)
Se opravičujem za offtopic!

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Po apr 17, 2006 11:08 am

Ko je folk že dosadan s temi svojimi "moj avto je zakon". 100% drži, da so včasih delali veliko bolj kvalitetna vozila, kakor danes, sam ne mi tega opevat v vsaki temi. :huh:
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po apr 17, 2006 11:38 am

Se strinjam. Ce pa ze cutite potrebo po primerjavi, potem primerjajte avtomobile vsaj istega leta nastanka... Da pa ima ze vsaka druga tema notr golfa II kot najboljsi avto ever je pa resno ze malenkost motece. Pa naj bo to res ali ne.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po apr 17, 2006 11:57 am

jorgeus je napisal/-a:Se strinjam. Ce pa ze cutite potrebo po primerjavi, potem primerjajte avtomobile vsaj istega leta nastanka... Da pa ima ze vsaka druga tema notr golfa II kot najboljsi avto ever je pa resno ze malenkost motece. Pa naj bo to res ali ne.

lp

Časi ko so bili in so ostali le preteklost golf 2 je bil v prejšnjih letih dobr avto za ne tako zahtevene uporabnike, danes še zmeraj zlasti kmetje uporabljajo ta avto,ki ga ni nič škoda.
Časi so minili prav tako zvesti golf 2 lahko da je še kakšen drug model avtombila, tako da tehnologija je napredovala ter zbila starejše avtomobile iz trga,uporabniki so se odločili za boljši avto ki nudi precej boljša varnost,udobje a o kakovosti nimamo kaj veliko govort oz. bolje rečeno ljudje ne znajo uporabljat današnje avtombile ki jim moraš nudit boljšo higieno kot prejšnjim avtomobilom, je res da starejši avtomobili ne rabijo toliko vzdrževanja kot novi(logično če je nov kako naj ne bi treba nič delat prvih par 10tkm ),
Marsikaj se bi še dalo debatirat a iz teme ne bomo hodili ven tako da iščemo odg. kako je možno da je pri novem avtu tak razmik karoserija. Nemogoče!
Najbolje da prelimamo kakšne slike od avtomobilov ki nimajo razmaka ali pa ga imajo.
Naša fabia sem pogledov predkratkim nazaj in nima nobegea večjege razmika.....
lp

changer
Novinec

Napisal/-a changer Če apr 20, 2006 7:47 pm

in še danes odkrita napaka na mojem cliu 3: pri voznikovem pragu se ob robu lušći zgornji sloj barve, tko kakšnega pol cm širok pas vzdolž celotnega zunanjega roba praga, zaenkrat samo do samega roba praga, upam da tko ostane... ko sem že mislil, da me ne more več presenetiti šlamaparija na tem avtu...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe apr 21, 2006 5:37 pm

changer je napisal/-a:in še danes odkrita napaka na mojem cliu 3: pri voznikovem pragu se ob robu lušći zgornji sloj barve, tko kakšnega pol cm širok pas vzdolž celotnega zunanjega roba praga, zaenkrat samo do samega roba praga, upam da tko ostane... ko sem že mislil, da me ne more več presenetiti šlamaparija na tem avtu...

Pred kratkim sem bil v nekaj avtohišah in sem ugotovil da imajo v salonih rabljene razstavne avte, ki imajo kar nekaj kilometrov že prevoženih ter po naročilu,nove,moram povedati da so širin-razmaki na avtih enake samo zadnji del hvaba je za malenkost razlike,.medtem ko audi imajo vsi enako širino....lp

Najbolje da se posvetujte s avtoličarjem al pa si sposodite glasmeter(upam da sem prov napisal) in zmerte debelino laka ker pri novih se težko ugotovi, kje je bil štrihan ker je lahko že tovarniško bil slabo.....danes imajo računalnike ki točno naštimajo količine barve tako da .....

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Ne maj 07, 2006 2:58 pm

Problem rešen!

V avtohiši, kjer sem kupil avto so mi po krajšem prepričevanju da to ni nič takega, da je to normalno, pa da ker je plastika se ful krč pa šir.. bla bla bla na novo nastavili vrata in sedaj je res kot nov!! :D

Hvala za vaše informacije!
8)
LP
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost