guardy je napisal/-a:Obvestilo kršitelju, da se izjavi o dejstvih in okoliščinah prekrška
5.5. ob malo manj kot 22ti uri so mi namerili 69 pri okoli 250m razdalje. Na obvestilo niso zabeležili nobene hitrosti niti razdalje, le da sem prekoračil hitrost. Bilo je na brodu, pod mostom, kjer se cesta precej spušča, oni so stali na avtobusni postaji v kontra smeri.
Kaj napisat v zagovor, ki ga lahko pošljem v 5ih dneh? Policaj je namignil, da če zadnje 2 leti nisi bil kaznovan za hitrost, da ne bom dobil kazni?
Kaj priporočate napisati v olajševalne okoliščine?
Hvala!
BiMMER je napisal/-a:@PureTNT: Slovenski pravni red priznava vse merilnike hitrosti, ki so v uporabi v slovenski policiji in so a-testirani kot verodostojen dokaz za očitanje prekrška. Jaz osebno sicer še nisem videl primera, ko bi stoječi, nepremikajoči objekt kazal znake premikanja ampak če si ti to videl ti ne bom oporekal, si pač to videl... Sam trdim da tvoje navedbe niso točne in nekatere sploh ne morejo držati ampak ni važno.
Dejstvo pa je da ni pomembno kaj misliva mi2. Pomembno je dejstvo, da bo kršitelj, ki mu je predočena določena hitrost, izmerjena z ustreznim merilnikom hitrosti moral odgovarjat za kršitev. Tako pač je, pravo je pravo...
Pred uradno uvedbo takega merilnika more proizvajalec dokazati, da zadeva deluje pravilno na dovolj velikem odstotku vzorčnih primerov s tem da obstaja dovolj velika verjetnost, da so vse meritve dovolj točne. Ko to dokaže proizvajalec to potrdijo tudi ustrezni inštituti, ki se ukvarjajo z meroslovnimi zahtevami. Zdej pa tko, al se moti cela statistika in poleg vsega tudi strokovnjaki z meroslovnega področja ali pa ti? meni je odgovor jasen...
BiMMER je napisal/-a:@PureTNT: Slovenski pravni red priznava vse merilnike hitrosti, ki so v uporabi v slovenski policiji in so a-testirani kot verodostojen dokaz za očitanje prekrška. Jaz osebno sicer še nisem videl primera, ko bi stoječi, nepremikajoči objekt kazal znake premikanja ampak če si ti to videl ti ne bom oporekal, si pač to videl... Sam trdim da tvoje navedbe niso točne in nekatere sploh ne morejo držati ampak ni važno.
Dejstvo pa je da ni pomembno kaj misliva mi2. Pomembno je dejstvo, da bo kršitelj, ki mu je predočena določena hitrost, izmerjena z ustreznim merilnikom hitrosti moral odgovarjat za kršitev. Tako pač je, pravo je pravo...
Pred uradno uvedbo takega merilnika more proizvajalec dokazati, da zadeva deluje pravilno na dovolj velikem odstotku vzorčnih primerov s tem da obstaja dovolj velika verjetnost, da so vse meritve dovolj točne. Ko to dokaže proizvajalec to potrdijo tudi ustrezni inštituti, ki se ukvarjajo z meroslovnimi zahtevami. Zdej pa tko, al se moti cela statistika in poleg vsega tudi strokovnjaki z meroslovnega področja ali pa ti? meni je odgovor jasen...
guardy je napisal/-a:fantje ne se kregat. Raj povejte kaj čm napisat :P
Sploh pa, a ta pildek sploh vela, ker ni gor nič napisanga o hitrosti pa razdalji pa to?
BiMMER je napisal/-a:še enkrat...če se boš skliceval na navedbe ki jih je napisal PureTNT ne boš dosegel nič, ker se vsi merilniki hitrosti štejejo kot verodostojni dokaz. Ti lahko razlagaš svoje teorije a ne bo pomagalo nič.
Kaj napisat... nevem razaloži zakaj si vozil prehitro.
PureTNT: Ne morem se strinjat z nekaterimi tvojimi izjavami o časih merjenja in načinu merjenja. Meritev je opravljena v par stotinikah sekunde in nikakor ne traja 3-5 sekund.
Poleg tega ni tehnično izvedljivo merjenje s premikanjem radarja in sledenjem vozila. Če se radar med meritvijo premakne se rezultat sploh ne prikaže in javi Error.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost