Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

odjava prenos itd...

Napisal/-a AM Po jun 05, 2006 5:46 pm

Neki sem bral že v prejšnjih temah, pa nisem prepričan, kaj je najbolje narest.

Doma imam avto, ki je registriran do decembra. Jaz bi registracijo in te bonitete z zavarovanjem prenesel na nov rabljen avto, ki ga bom kupil, tega starega bi pa nato prodal.
Me pa zanima kaj bi moral s starim narest pri prenosu registracije na novega. Kaj bi blo najbolš ?? Ga odjavit al samo neko lokacijo podpisat, kje se bo ta star avto nahajal ?
Me pa zanima če to lokacijo vozila podpišem, ali lahko nemoteno naredim prenos registracije, bonitete in zavarovanja iz starega na nov avto ?

Zanima me če lahko imam nato probleme v primeru, da potem kupec slučajno avto ne prijavi nase ?

Thx za kakeršno koli inf.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jun 05, 2006 6:31 pm

Odjavit ga ne moreš, če bo avto stal na javnem kraju. Če pa imate kakšno zemljo, pa moraš menda predložit potrdilo iz zemljiške knjige in overjeno dovoljenje lastnika(ravno prejšnji teden mi je to razlagala referentka, ko smo hoteli odjavit star avto, koliko pa dejansko ve, pa ne morem rečt, lahko da podatek ni povsem točen)
Lahko pa avto "prodaš" nekemu ki ima odpad ali licenco za stiskanje pa naredita lepo prepis in zdravo.
Lahko seveda "shraniš" avto pri kakemu kolegu ki ima svojo zemljo, vendar kot že rečeno potrebuješ potrdilo da je lastnik in njegovo dovoljenje.
Za podrobnosti se pa obrni na upravno enoto, bo verjetno najbolj točen odgovor.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po jun 05, 2006 6:42 pm

Za parcelo ni problem, mamo hišo in je dejansko privat zemlja. Kolk pa to kaj stane potem vseskupaj ???

Neki me zanima, ker moj avto je registriran do decembra, ali mora nov lastnik nanovo delat tehničnega, ali lahko tega uporabi do decembra al kako je to ??? Kako je tudi s cestnino ???

A je možno, da bi ta avto, ko ga bom kupil nanovo registriral da bi mel 2 registrirana in ko bi starega prodal, potem nekak združil bonitete v eno. Ostalo razliko bi mi pa izplačali od starega. Sam to je že nekak zakomlicirano. Ne vem kaj bi naredu.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jun 05, 2006 7:05 pm

AM je napisal/-a:Za parcelo ni problem, mamo hišo in je dejansko privat zemlja. Kolk pa to kaj stane potem vseskupaj ???

Neki me zanima, ker moj avto je registriran do decembra, ali mora nov lastnik nanovo delat tehničnega, ali lahko tega uporabi do decembra al kako je to ??? Kako je tudi s cestnino ???

A je možno, da bi ta avto, ko ga bom kupil nanovo registriral da bi mel 2 registrirana in ko bi starega prodal, potem nekak združil bonitete v eno. Ostalo razliko bi mi pa izplačali od starega. Sam to je že nekak zakomlicirano. Ne vem kaj bi naredu.

Če boš prodal pred decembrom, potem bo šele decembra delal tehničnega, enako velja za cestnino, v kolikor ne boš zahteval ti vračila ostanka cestnine.

Avto ki ga boš kupil bo registriral in plačal polno zavarovanje, ko boš pa starega prodal, boš pa lahko prenesel tisti bonus na novega(verjetno je treba sklenit spet novo zavarovanje ali pač ne) torej tega ki ga boš sklenil "jutri" ko boš kupil nov avto, boš prekinil in s starimi kupončki sklenil novega za novi avto, ko boš stari avto prodal(prepis) ali odjavil iz prometa...upam da je vsaj približno razumljivo :)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Po jun 05, 2006 7:07 pm

Dva avtomobila maš lahko registrirana, ampak lahko maš bonifikacijo samo na enem. Malce glupo ampak tako je. Če hočeš ohraniti bonifikacijo na novem atomobilu, moraš starega nujno odjaviti oz. karkoli, samo da ti nisi lastnik, oz. da ga nimaš zavarovanega.

Kar se pa tiče bonifikacije je pa takole: če maš npr. zdajle 20 % pa bi rad mel kasneje 25% bonifikacije, moraš nujno počakati, da se staremu avtomobilu izteče registracija, da dobiš dodatno bonifikacijo na novi avto. Moj brat je to naredu, sam je bil prehiter za en mesec, pa ni blo iz dodatne bonifikacije nič.

Kar se tiče pa plačila oz. povračila za uporabo cest pa ostane pri staremu avtomobilu in je to bonus pri avtomobilu, ko ga prodajaš. Primer: avto je registriran še deset mesecev. Ko ga prodaš bo moral novi lastnik plačati zase zavarovanje samo za deset mesecev, cestnega sklada pa nič. Če pa avto odjaviš, pa mislim, da moraš dobiti cestni sklad povrnjen.

Mislim, da sem vse prav napisal, če sem ga pa kje res kiksnal pa me prosim popravite.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po jun 05, 2006 7:42 pm

To bom moral na upravni enoti porihtat. NE vem še kaj bom naredu. Bi pa še neki vprašal.

Ko tehničnega narediš za avto, in ga ne registriraš takoj, kako dolgo lahko čakaš, da ga potem registriraš za celo leto ??? Ali se takoj od dneva tehničnega potem odšteva tehnični. Torej če bi čakal 1 mesec, bi lahko potem registriral samo za 11 mesecev avto. Al lahko čakam koliko časa, da še mi tehnični velja za celo leto, ko bom registriral avto ???

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po jun 05, 2006 9:05 pm

Imam še eno vprašanje !!!!

Kaj če pa tkole naredim. Z bratom narediva pogodbo, kao da je brat kupil avto in jaz s to pogodbo odjavim avto iz sebe. Brat pa prijave ne naredi. Ampak počakam da avto prodam, nato pa avto prijavi tisti, ki ga bo kupil.
Ko ta stari avto odjavim iz sebe, pa prijavim ta nov avto in vse bonifikacije, zavarovanje pa to prenesem na novega istočasno.
Stari avto med tem časom stoji odjavljen, pač toliko časa da se najde kupec , novi pa normalno prijavljen tak ko mora bit.

A je tole možno ??? Lahk mi tudi privat sporočilo pošljete, kdor noče javno.
Thx.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To jun 06, 2006 6:14 am

Tole je kar zapleteno. Neki stvari bi moral tuki spremenit, kar se tiče odjave in to. Logično je če kupiš nov avto, da starega odjaviš in ga prodajaš če ga še nisi. Pač to bi moral bit en rok do katerega bi lahko avto prodajal, potem bi moral šele rihtat da se avto nahaja tu pa tu, pa take f**e, ko bi tisti rok iztekel. Mislim bedno.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov