Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

BiBa
Nov uporabnik

nesreča

Napisal/-a BiBa To jun 06, 2006 9:44 am

Pred kratkim sem imela prometno nesrečo (verižno trčenje) v kateri nisem bila kriva. Soudeleženi je krivdo 100% priznal. Moj avto bo po vsej verjetnosti ocenjen za totalko. Avto sem kupila mesec dni nazaj in še nisem opravila homologacije (tonirana stekla in neustrezna domenzija feltn). Zanima me če je kdo že bil v takšni situaciji.
Verjetnost je, da mi zavarovlanica ne bo priznala odškodnine zaradi homologacije in me skrbi da se bom lahko obrisala pod nosom. Kaj lahko v tem primeru naredim???? V kolkih dneh od prometne nesreče pride cenilec ocenit avto???
Zanima me tud če ima kdo papirje za feltne OZ racing WRC 15"...

Pliz help...

Lp BiBa

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy To jun 06, 2006 9:49 am

feltne dol pošravfi pa dej nazaj originalne pa folijo iz šip dol potegneš pa se lohk pod nosom obrišejo

načeloma nebi smel bit problem pa itak tud ti nisi kriva sam k preveč poznamo zavarovalnice in zmer iščeji iglo v senu sam da ni treba plačat 8)

Uporabniški avatar
anze
Nov uporabnik

Kraj: kr

Napisal/-a anze To jun 06, 2006 10:07 am

jaz ti pomagam...kupim tvoja platišča..jih zagreto iščem pa jih nikjer ne najdem. pa me zanima si kupila nove? poznaš mogoče koga ki jih prodaja.
Lp

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka To jun 06, 2006 10:19 am

Mene pa zanima če je biu soudeležen en metalik zelen hyundai cupe?
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si

BiBa
Nov uporabnik

Napisal/-a BiBa To jun 06, 2006 12:05 pm

- na žalost je policija poslikala avto pa popisala dimenzije feltn, tk da... bom pa vse to naredla...
- feltne bojo verjetno naprodaj z novimi gumami...sam so pa grafitno sive barve pa mat lakirane ;)
- ne ni biu noben hundai udeležen

Uporabniški avatar
Skeleton
Nov uporabnik

Napisal/-a Skeleton To jun 06, 2006 8:38 pm

Ponavad ni nobenih problemov, če si oškodovanec. Ti povrnejo škodo saj gre z druge police, pojavi se lahko problem, da če so poškodovani deli in oprema, ki niso homologirani. Verjetn ti povrnejo samo vrednost originalnih delov.

Problem je pa takrat če si povzročitelj in takrat zavarovalnica terja da sam plačaš škodo oškodovancu, ker če nimaš dele homologirane se šteje da tehnično vozilo ni brezhibno.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To jun 06, 2006 8:40 pm

Sm mel prometno nesrečo, ko mi je v desni sprednji del se zabil kombi pa je bla nehomologirana feltna kr ornk spraskana.. pa so uredil vse, no questions asked

lp
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To jun 06, 2006 10:14 pm

po pravilih bi naj bilo, da se ko si sam kriv, povrne dodatna oprema (feltne, wooferji ipd.) iz police, ki ima doplačilo za vso to opremo. meni je naračunala naša agentka, da bi naj bilo to okoli 20k sit :roll:
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov