Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Zapisnik o prometnem prekršku

Napisal/-a seeman66 Pe jun 09, 2006 11:17 pm

Lani so me ustavili policisti, zaradi, kao prekoračitve hitrosti.Streljala sta z TRAFFIPATROLOM. Na licu mesta sem dobil obvestilo kršitelju, da se izjasnim o dejstvih in okoliščinah. To sem poslal in dobil odločbo o prekršku, v kateri so navedene vse nasprotnosti tistemu kar sem napisal jaz. Npr.,ob 15. uri je vedno zgoščen promet,uradna verzija pa je da na cestišču ni bilo drugih vozil itd.Ker je bilo vse v čudnih okoliščinah sem vložil zahtevo za sodno varstvo in zdaj smo tam. Prosim za odgovor kaj mora vsebovati policijski zapisnik,kje ga lahko vidim oz. dobim kopijo, ker do zdaj sem bil z odločbo samo površno seznanjem z prekrškom.

hvala za pomoč lp seeman66

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan So jun 10, 2006 12:52 am

Če si dobil odločbo iz sodišča potem tam noter vse natančno piše. Vse kar piše noter (česa si obtožen) vse to oni o tebi vejo. Nobenih drugih podatkov nimajo, zato poglej točno česa si vse obtožen in dobro preštudiraj kaj je res in kaj ni. Pri branju moraš biti zelo pozoren in 10x prebrati eno in isto stvar. Nato pa vse kar ni res oz kar nočeš da je res napiši v zagovor.

En izvod zapisnika imajo sigurno na policiji in ga verjetno lahko vidiš. Hja? Vsebovati pa mora tisto kar policist noter napiše. Mislim da ni pravil. Če se policistu zdi dovolj da napiše vozil je prehitro :roll: je pač zapisnik narejen.

Uporabniški avatar
Skeleton
Nov uporabnik

Napisal/-a Skeleton Ne jun 11, 2006 10:19 am

Policijski zapisnik je odločba o prekršku katero ti je izdala Policijska postaja. To so ti poslali domov in drugega zapisnika o zadevi ni. Na policijski postaji je samo kopija odločbe katero so ti za prkršek poslali domov. Zdej pa ko si podal zahtevek za sodno varstvo je policijska postaja zadevo odstopila v nadaljnje reševanje na pristojno sodišče, oddelek za prkške. Sodišče bo zdej o zadevi odločalo brez tvojega zaslišanja in potrdilo odločbo 1. stopenjskega organa (policijska postaja) ali pa te bo sodišče vabilo na zaslišanje o zadevi, nakar še bo sodišče zaslišalo onadva policista ko sta te obravnavala in bo nato izdalo odločbo. Sodišče te lahko oprosti ali pa potrdi prvo odločbo.

Za zagovor na sodišču si preberi natačno odločbo o prekršku s strani policijske postaje, ker samo tu je opisan prekršek.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost