Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Kazen v Avstriji (tujini)

Napisal/-a BMW Motorsport Ne jun 11, 2006 3:36 pm

Mislm da mam mjhn problemček. Včeraj sm v Gradcu bil slikan na cesti, kjer je omejitev 60, jst sm pa peljal okoli 65-70. No, ko je zablical sm mel pa čez dve sekundi že omejitev 30, ki je trajala kakih 30 metrov. Zdj mi ni jasno na kjeri hitrosti me je slikal, kaj lahko to meri hitrost tut za avtomobilom, al se mi sam blede. Mal sm zmeden po pravic, ker sm v bistvu čist normalno vozu, ker sm bil itak zgubljen v Grazu.

In glavno vprašanje: A avstrijci pošiljajo kazni nam Slovencem dol, al nimajo dostopa do naših registrskih??? Sm slišu,da obstaja nek nov sporazum ki jim to omogoča, je kaj res na temu??

Če ma kdo podobne izkušnje iz tam, naj pove kaj se je zgodil.

Hvala & sorry za spis!!
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Ne jun 11, 2006 3:38 pm

mene je skos slikal pa nism nič dobil od tega je pa pol leta odkar ne delam več v tisti firmi

sicer imajo pa kazni smešne napravim našim

mene je pri omejitvi 80 dobil na 163kmh kazen je bila 93 euroo sem se samo smeju pa mu dal 100 euro pa reku uredu je
Slika

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Ne jun 11, 2006 4:39 pm

Baje je podpisan nek sporazum v Eu za te zadeve. Samo vprašanje kdaj in na kakšen način bo to dejansko izvedeno v praksi. Mene slikal na cca 70 km/h prehitro skoraj leto nazaj, pa se še vedno veselo vozom po njihovih cestah. Tko da ne se preveč obremenjevat.
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Ne jun 11, 2006 8:28 pm

Kdaj pa naj bi bla ta zadeva podpisana??
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
stoenka
Nov uporabnik

Napisal/-a stoenka Po jun 12, 2006 11:52 am

Avstrija ima bilateralni sporazum o izterjavi denarnih kazni samo z Nemčijo. S 1. 1. 2007 bo kaznovalna politika v zvezi s prometnimi prekrški EU odprta. Npr. prehitro boš peljal v Španiji, v Sloveniji boš kaznovan. O tem sem bral v avstrijskem časopisu Krone. Kako bo to potekalo in ali bodo v Sloveniji izrečene kazenske pike, tega žal ne vem.
Veliko sem peljem po Avstriji in treba je gledati sive škatle ob cesti, ki te slikajo takoj, ko zapelješ mimo vsaj za 10 km/h (moje izkušnje). Kazni so najnižje v EU. Do 20 km/h ni več kot 100 eur, potem je meja pri +25 km/h, čez 30 km/h sledi krajši odvzem vozniškega dovoljenja. Čez 50 km/h na AC, čez 40 na ostalih cestah pa sledi odvzem vozniške (ne vem, če za stalno). Torej ne peljite več kot +30 km/h v Avstriji.
V Avstriji dnevno vidim policaje z laserskimi pištolami (fantje se res znajo skriti), na AC pa sem videl passate karavane, ki imajo zadaj tonirana stekla. Pri Šentilju sem se enkrat peljal za enim starim BMW motorjem, ki me je prehitel. Jaz kot ljubitelj motorjev pa gas za njim. Model mi je ušel. Čez nekaj km pa vidim, da je bil model policaj s provido. Enega Avstrijca je ustavil...
Slovaški kmetijski minister je lani peljal cca. 220 km/h na AC, omejitev 100, kazen 2.500 evrov.
LP

Smoke a.k.a momo
Nov uporabnik

Napisal/-a Smoke a.k.a momo Po jun 12, 2006 2:59 pm

AR_146 je napisal/-a:mene je skos slikal pa nism nič dobil od tega je pa pol leta odkar ne delam več v tisti firmi

sicer imajo pa kazni smešne napravim našim

mene je pri omejitvi 80 dobil na 163kmh kazen je bila 93 euroo sem se samo smeju pa mu dal 100 euro pa reku uredu je

tole so pa cari mojga fotra pa mene so na poti v bg na avtocesti zaustavl pr hitrosti 150km pa mu je dav fotr 5 eu pa je policaj reku pejdi naprej samo to

Uporabniški avatar
topsi
Nov uporabnik

Kraj: Komenda

Napisal/-a topsi Po jun 12, 2006 5:38 pm

Moj stric je ene par let nazaj dobiu sliko iz Nemčiije iz Duselldorfa. Slika je bla pa iz avtoceste. Tko, da misl, da majo dostop...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost