Napisal/-a reber Sr jun 14, 2006 10:07 pm
Če si ga samo malo ruknil, potem lahko rečeš, da nisi čutil in videl in da o tem ne veš nič, seveda pa priznaš, da je možno da si ga ruknil in seveda plačaš škodo. Lepo povej to policajem, drugače pa se pritožiš pa bo sodnik odločil.
Pred leti (12 let) se mi je zgodilo, da sva se ga s kolegom precej nažgala, pa je namesto mene potem vozila punca (sedaj žena) ki je bila še brez ispita in je na parkplacu odrajsala en avto, po moji krivdi, ker sem dal radio preveč na glas. No, noben ni vedel, da je butnila, pa smo odšli. Ker pa je nekdo videl, je prijavil. No, na koncu sem dobil sodnika za prekrške in tam vse povedal, kako je bilo, pa ni bilo nič, sodnica je še celo rekla da sem prav naredil, da je vozila punca, čeprav brez ispita ker je itak že delala vožnjo in bila tik pred ispitom. Mene je okarala, da neizkušenega voznika ne bi smel motiti .... itd. Na policiji niso nič komliciral, na zavarovalnici pa so, ker niso hoteli priznati kupončka. No, ker pa je bila škoda precej majhna, je bilo plačilo škode še cenejše kot kuponček, tako da je bilo itak vseeno. Za pobeg ni noben kompliciral, ker ga niso smatrali kot pobeg, potem, ko so izvedeli dejstva in ugotovili, da res nismo vedeli za poškodbo.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info