Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Ne jun 18, 2006 9:28 am

Drager je napisal/-a:
Drager je napisal/-a:Kar je je. Avto si kupil in zdaj ga imaš. Imel sem podobno situacijo in sem dosti premlel okoli tega in verjemi mi, po toči zvoniti je prepozno.
Avto popravi in se vozi dalje, ali pa ga takega kot je prodaj in poskusi nategniti še ti koga.L.P.
Drager

Lej tako se dela in konec.
Bor, hvala za lepe želje.

Ja kaj naj ti rečem drucga kot to, če pa daješ take neumne predloge. Sej vrjamem, da folk tko dela. Sej folk tud krade pa zarad tega ti ne ( upam :) )
Ne morš zdej tko rečt, sej vsi to delajo bom pa še jst. Tko to ne gre.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne jun 18, 2006 10:07 am

Bor je napisal/-a:
Drager je napisal/-a:
Drager je napisal/-a:Kar je je. Avto si kupil in zdaj ga imaš. Imel sem podobno situacijo in sem dosti premlel okoli tega in verjemi mi, po toči zvoniti je prepozno.
Avto popravi in se vozi dalje, ali pa ga takega kot je prodaj in poskusi nategniti še ti koga.L.P.
Drager

Ja kaj naj ti rečem drucga kot to, če pa daješ take neumne predloge. Sej vrjamem, da folk tko dela. Sej folk tud krade pa zarad tega ti ne ( upam :) )

Bor kaj se sekiraš! Itak novi lastnik bo avto po nakupo pregledal in ga poklical čez par dni za vrnitev denarja al pa delne stroške za popravilo, če ne pa tožba sej kupci majo itak 8 dnevni rok medtem ko avto hiše pa 6 mesecov.
Jest mislm tako da anej se avto poprav, ker sej je kakšen opel že stovčen pa sam zamenaš kritične dele pa bo.
:D lp

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Ne jun 18, 2006 11:11 am

Bor je napisal/-a:
Drager je napisal/-a:
Drager

Meni je neumno da se ti obremenjuješ s tem.
Ja, tko to gre, čeprav jest tega ne delam.
Kupil sem zjahan avto in preden sem ga prodal sem ga zrihtal v nulo.
Bor, nehaj se sekirat pa pejt težit folku kam drugam.
L.P.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Ne jun 18, 2006 11:15 am

Ja če kdo teži pol si to ti z svojimi primitivnimi predlogi. Sploh mi je pa čist vseen zate ampak sem ti sam zaželel, da bi ga ti enkrat fajn nasrkal. Pol si se pa ti začel neki jokcat. :lol:

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Ne jun 18, 2006 11:19 am

Eh j**e se men...
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po jun 19, 2006 12:04 am

Probite se ne kregat za brezveze.Se pač tako dela, ampak jaz nebi imel srca, da bi prodal naprej nevaren avto.Raje ga zapeljem v graben kakor, da bi imel eventuelno koga na vesti.
Naredit se verjetno, da marsikaj.Odvisno koliko si pripravljen reskirat živcev in denarja.Če je preteklo več kot eno leto od sklenitve pogodbe je sranje.Mislim, da bi se pogodba razveljavila,če bi ti uspelo dokazat, da je vedla za napake bi dobil nazaj kupnino n verjetno še kak bonus.To verjetno odpade.Za ostale stvari pa nisem prepričan kako je z zakonskimi roki in kakšna je sama pogodba.Jamstvo za skrite napake se da dodatno vključit in izključit iz pogodb.....Pokliči odvetnika, mu prinesi papirje in boš vsaj vedel pri čem si.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po jun 19, 2006 7:09 am

da mi kdo podturi taki avto pa pol ugotovim vse to se za njega stoposto neji vreji koncalo :evil:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jun 19, 2006 10:35 pm

Vuso je napisal/-a:Probite se ne kregat za brezveze.Se pač tako dela, ampak jaz nebi imel srca, da bi prodal naprej nevaren avto.Raje ga zapeljem v graben kakor, da bi imel eventuelno koga na vesti.
Naredit se verjetno, da marsikaj.Odvisno koliko si pripravljen reskirat živcev in denarja.Če je preteklo več kot eno leto od sklenitve pogodbe je sranje.Mislim, da bi se pogodba razveljavila,če bi ti uspelo dokazat, da je vedla za napake bi dobil nazaj kupnino n verjetno še kak bonus.To verjetno odpade.Za ostale stvari pa nisem prepričan kako je z zakonskimi roki in kakšna je sama pogodba.Jamstvo za skrite napake se da dodatno vključit in izključit iz pogodb.....Pokliči odvetnika, mu prinesi papirje in boš vsaj vedel pri čem si.

Kar je kupu je kupu pač zdej nej pocen poprav pa bo mir. Škoda živcev za avto da ga prodaš naprej pa da te un kliče nazaj, pa tož,pa celo se mu kej zgodi bo še v zaporu pristal.......

Obdrži in ga popravi ne se grist, ker nisi edini moj golf je bil že parkrat na streh,totalka je bil, vse že požagan,parkart narejena ageneralka...pa v glavnbem da mene dela tako kot je treba.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po jun 19, 2006 11:01 pm

Nekaj je, če imaš zjahano golf dvojko, drugo pa je če imaš "zvrnjen" avto ki je vsaj 10x več vreden kot tvoj golf.Avtomobila, ki je kje zamaknjen se ne da nikoli več sestavt skupaj.že samo airbagi,če jih ni stanejo več kot tvoj cel avto.Jaz bi poklical odvetnika in bi ga vprašal kaj si on misli o vsej zadevi.Če dobiš vsaj nekaj denarja nazaj je boljše kot nič.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To jun 20, 2006 7:53 am

Poglejte, kolikor jaz vem in sem bral o tem po zakonih.. Ce si kupil avto od fizicne osebe, potem je to to. Videno-kupljeno. Nekaj sicer velja o skritih napakah, ampak je rok HUDO krajsi od 1ga leta (toliko je, ce kupis avto od pravne osebe). Ampak ce si avto kupil od fizicne osebe, ti enostavno nimas druge moznosti, kot jit v civilno tozbo proti tej osebi in tam moras ti dokazat, da je ona vedla za te skrite napake ko ti je avto prodala! Kako bos pa to naredil, pa.. Skoraj nemogoce! Druge moznosti ne vidim, ker trzni inspektor in urad za varstvo potrosnikov se z fizicnimi prodajalci ne dajeta, samo s pravnimi osebami.. Civilna tozba pa stane, in se ne vidim nobene moznosti, kako bos dokazal, da je ona to vedla ko ti je avto prodala.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Alien
Novinec

Napisal/-a Alien To jun 20, 2006 9:30 am

Če razmišljaš o tožbi, ti svetujem, da se na servisu najprej pozanimaš, ali boš v primeru tožbe lahko pri njih dobil pisno potrdilo o tem, kar so ti povedali in če je možno dobiti bolj natančen podatek o tem, kdaj so bile te stvari popravljane. Določena popravila je prav gotovo možno časovno opredeliti (vseh pa verjetno ne). Je pa to zelo pomemben podatek in dokazilo za tožbo.

Glede izjave prodajalke, ki ti je avto prodala - če imaš kakšno pričo, ki je te besede slišala, je to velik + zate, drugače je pač tvoja beseda proti njeni. Morda pa je imela prodajalka avtomobil na kakšnem servisu v času, ko je bila lastnica (servisna knjiga, če obstaja) in jo je bil serviser dolžan seznaniti s stanjem avtomobila - to bi lahko bil podatek, da je prodajalka morala vedeti, v kakšnem stanju je avtomobil. Morda je celo avtomobil kupila od kakšnega sorodnika, kar tudi govori tebi v prid, da je bila seznanjena s stanjem avtomobila, tudi če zanika, da je to vedela.

Vedeti moraš, da tudi če se ti zdi, da imaš vsa dokazila, da tožbo dobiš, je vse odvisno od odvetnikov, in do konca ni mogoče govoriti o izidu. Tudi moraš vedeti, da če boš šel h kakšnemu odvetniku po nasvet ali naj greš v tožbo ali ne, boš zelo težko našel kakšnega, ki ti bo iskreno svetoval, če zakonska podlaga za tožbo obstaja, ker odvetnik v vsakem primeru dobi plačilo za svoje delo, ne glede na to kakšen je izid tožbe.
Mogoče je bolj smiselno najprej poskusiti skleniti s prodajalko izvensodno poravnavo (če bi se seveda s tem strinjala).

Lp,
Alienka

tuning_man
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- center

Napisal/-a tuning_man To jun 20, 2006 10:12 am

He he. Ja po toči zvoniti je prepozno. Jaz sem še do zdaj vsak avto prodal pa še vsak je bil totalka zlaman. Samo ej avto je treba naredit v prvotno stanje, drugače se vidi. Ja pa kaj te nisi vidu da ma volan luft al kaj? pa to ni res no. Ti samo ta avto adfuraj na avto sejem pa malo ceno spusti pa je problem rešen. Avto pa zglancaj da bo videti vredu pa bo. Pa na pogodbo še ti dodatno zraven napiši. Avto je prodan po sistemu videno-kupljeno ter nima garancije. To vedno pali. Pa čim prej prodaj tega opla.Lep pozdrav

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To jun 20, 2006 11:48 am

tuning_man je napisal/-a:He he. Ja po toči zvoniti je prepozno. Jaz sem še do zdaj vsak avto prodal pa še vsak je bil totalka zlaman. Samo ej avto je treba naredit v prvotno stanje, drugače se vidi. Ja pa kaj te nisi vidu da ma volan luft al kaj? pa to ni res no. Ti samo ta avto adfuraj na avto sejem pa malo ceno spusti pa je problem rešen. Avto pa zglancaj da bo videti vredu pa bo. Pa na pogodbo še ti dodatno zraven napiši. Avto je prodan po sistemu videno-kupljeno ter nima garancije. To vedno pali. Pa čim prej prodaj tega opla.Lep pozdrav

Mislm sam kako folk ne ve da je avto zaleten, prov orgi. bi izlet po ljubljani da si pogleda kakšni so novi. Jest sem k sreči že vse pregledal avtosalone.
:twisted: lp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To jun 20, 2006 11:57 am

in zakaj so potrebna 3 zaporedna sporočila? negre vse v enem zapisat?

drugače pa tako kot so rekli že mnogi.. odvetnik...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To jun 20, 2006 1:12 pm

DaDek je napisal/-a:in zakaj so potrebna 3 zaporedna sporočila? negre vse v enem zapisat?

drugače pa tako kot so rekli že mnogi.. odvetnik...

Ker se ne spomnem vse v enem postu in se potem vrnem in ponovno napišem.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To jun 20, 2006 1:46 pm

lahko predhodnega popraviš...
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov