Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

jery
Novinec

Kraj: NM/LJ/NM

Napad v avtu - AO plus?

Napisal/-a jery Če jun 22, 2006 2:15 pm

Pozdravljeni!

Pred kratkim me je napadel pijan moski potem, ko mi je zaprl vozno pot. Zdaj me pa zanima, ali lahko potegnem kako zavarovanje iz AO plusa? Sej je to zavarovanje za voznika ne ? Poskodbe so bile pa tudi vidne...
visoko, višje, najvišje, CZ

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če jun 22, 2006 2:23 pm

Uuu, nebi vedel. Če imaš poškodbeni list od zdravnika in pa kakšen zapisnik od policije, potem le do odvetnika in se spravi v civilno tožbo. Kakšna poravnava bi bila pravi naslov, sej veš, tisti odvetniki.... Iz zavarovanja pa mislim da ne moreš potegniti nič, nisem pa čisto prepričan o tem.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
wackosan
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a wackosan Če jun 22, 2006 4:34 pm

A si bil udeležen v prometni nesreči in si zadobil telesne poškodbe zaradi nesreče.

Kar si napisal je klasični primer kršenja javnega reda in miru, zato lahko uspeš samo s civilno tožbo. Če imaš njegove podatke.

jery
Novinec

Kraj: NM/LJ/NM

Napisal/-a jery Če jun 22, 2006 5:06 pm

Postopek za civilno tozbo ze tece. A potem mora bit kao prometna nesreca da ti priznajo AOplus :evil:
visoko, višje, najvišje, CZ

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če jun 22, 2006 5:12 pm

jery je napisal/-a:Postopek za civilno tozbo ze tece. A potem mora bit kao prometna nesreca da ti priznajo AOplus :evil:

Res je-kar je v bistvu tudi logično saj gre za zavarovanje voznika v sklopu avtomobilskega zavarovanja...tko da če se avtu nič ne zgodi se tudi posledično tebi ni moglo...tko da tle ne bo nič $.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če jun 22, 2006 5:21 pm

wackosan je napisal/-a:A si bil udeležen v prometni nesreči in si zadobil telesne poškodbe zaradi nesreče.

Kar si napisal je klasični primer kršenja javnega reda in miru, zato lahko uspeš samo s civilno tožbo. Če imaš njegove podatke.

Dej ne sekat takih ven, prosim lepo :roll:

Po tvoji logiki te jaz z lopato po glavi in to je kršenje reda in miru?!
To so malo bolj resna k.d. kot pa kršenje reda in miru.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Pe jun 23, 2006 7:38 am

Nic ne bos dobil iz AO+, jst sem imel podoben primer na dan drzavnosti pred 6 leti. In sicer sem bil na bavarcu na bureku in mi je en sipac napadel avto z leseno palico. Razbil mi je sipo in ne vem kaj se vse... no mene se ni dotaknil, se je zadovoljil s skodo na avtu in je usel. Policija ga je sicer ujela, a jst sem se lahko obrisal pod nosom. Ne mores uveljavljat niti njegov AO niti svoj AO+ v primeru poskodbe, lahko ga pa civilno tozis. Ta model je v mojem primeru bil kazensko preganjan in mu je tozilec dal pogoj, da poravna nastalo skodo in bo primer ovrgel. Itak je sipac obljubil a nikoli nic placal, pol je dobil tri mesece pogojne in po ene treh letih sem dobil pismo s sodisca, da jim sporocim ce mi je povrnil denar, da mu pogojno crtajo al pa naj ga zaprejo za 3 mesece (skode je bilo za cca. 100 jurckov). Mislim, sam sranje sem mel s tem in nic drugega.

Sej se bojo buske zacelile ;)

Glede na nas sodni sistem pa vprasanje kdaj bos videl kaj denarja.
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 23, 2006 7:46 am

5 kolegov, pa poštimajte zadevo orenk, tko kot se zagre. Pa magari v prtljažnik spravt in nekje v gozdu orenk polomt, pa nej se pol plazi iz gozda ven, da pride domov. Take full sovražim, k se na avto spravljajo. Avto se ne more brant.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tommo So jun 24, 2006 7:59 pm

nebivedu je napisal/-a:5 kolegov, pa poštimajte zadevo orenk, tko kot se zagre. Pa magari v prtljažnik spravt in nekje v gozdu orenk polomt, pa nej se pol plazi iz gozda ven, da pride domov. Take full sovražim, k se na avto spravljajo. Avto se ne more brant.

Pozdravljeni!

Pred kratkim me je napadel pijan moski potem, ko mi je zaprl vozno pot. Zdaj me pa zanima, ali lahko potegnem kako zavarovanje iz AO plusa? Sej je to zavarovanje za voznika ne ? Poskodbe so bile pa tudi vidne....

sej so se na njega ne na avto

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo So jun 24, 2006 8:50 pm

kaj zdej ti je avto okol obrnu pa si ti not bil?

dej mal bolj nazorno opiši dogajanje.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost