Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To jun 27, 2006 11:05 am

Nikjer ni napisano kaj ne smeš imet obuto...ampak to ni relevantno, nikjer zakon niti ne omeni obutve ali oblačila...razumete? Kako ti lahko potem karkoli napiše? Ne more!To je vse baba čula baba rekla!
Glede zavarovalnic je pa druga stvar. Ko skleneš zavarovanje, podpišeš "pogodbo" kjer imaš pogoje. Tudi če bi bilo dovoljeno vozit pijan po zakonu, bi lahko zavarovalnice zavrnile povračilo škode, če bi to pisalo v pogodbi oziroma pogojih, da ne smeš vozit pijan, ne glede na zakonske določbe! ČE bi torej napisali, da ne bojo vračali škode ker vozite nagi, jo tudi ne bi dobili, vendar pa kazensko(policija) še vedno ne bi odgovarjali zato po ZVCP-ju. Kvečjemu zaradi kakega razkazovanja ali nedostojnega vedenja ipd., ki pa nima veze s tem ali vozite ali hodite...jasno? In preberite si navodila...kdor nima pojma o čem govori naj bo vsaj v tem kotičku tiho, ker lahko še kdo čemu verjame...recimo pripombe ko so, da ne plačaš kazni če policaj nima gumba zapetega...takšne blesarije lahko celo kdo verjame in jih tudi plača...zaradi baba čula baba rekla izjav :roll:
Ko bo kdo našel člen, ki vsaj približno opredeljuje obutev ali obleko, se pa oglasite spet...
Pri 72.členu je problem, ker maska, telefon vsakega ovira pri vožnji, natikači pa ne, oziroma odvisno od vrste...Ne glede na pasek. Recimo športni copati ki te žulijo so lahko bistveno nevarnejši kot čevlji s peto, pa kako bo policist to presodil?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix To jun 27, 2006 11:19 am

Sicer nerad utemeljujem poste, kjer se bolj, kot ne zabavam.
Toda ce se bos za pusta našemil v mehikanca in vozil z metrskim sombrerom, bos placal. Ravno tako, ce bos za volanom kot klovn s cevlji št. 63.
Torej nekaj o obleki in obutvi vseeno pise v zakonu, ceprav je omejeno le na dolocen datum (ali nekaj dni v letu).

Se vedno se mi zdi cudno, da ni nikjer v zakonu omenjeno, kaj od konfekcije te lahko moti med voznjo in na kaksen nacin to sankcionirajo.

So bili povrsni pisci zakona ali mi, ker tega ne najdemo?

edit:
72. clen si dodal medtem, ko sem pisal post.

edit, se enkrat:
Poklical sem prijatelja, ki dela na prometni.
Za natikace, cokle in podobno ne bi ukrepali niti pod razno. Ce bi vozil v pancarjih, bi ti prepovedal nadaljno voznjo, saj po njegovi oceni nisi zmozen varno nadaljevati poti (enako, kot ce ugotovi, da nisi psihofizicno zmozen voziti zaradi razburjenosti, krvavecega nosu..., in podobno). Ce njegove odredbe o prepovedi voznje ne bi uposteval, bi te kaznoval s cca. 60K in se kaksna pika bi se nasla (ni vedel natancno).
Torej izrecno zakona, ki bi dolocal kaksno obleko in obutev lahko nosite med voznjo ni, zato ukrepajo drugace.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To jun 27, 2006 12:17 pm

Sriple Tix je napisal/-a:Sicer nerad utemeljujem poste, kjer se bolj, kot ne zabavam.
Toda ce se bos za pusta našemil v mehikanca in vozil z metrskim sombrerom, bos placal. Ravno tako, ce bos za volanom kot klovn s cevlji št. 63.
Torej nekaj o obleki in obutvi vseeno pise v zakonu, ceprav je omejeno le na dolocen datum (ali nekaj dni v letu).

Se vedno se mi zdi cudno, da ni nikjer v zakonu omenjeno, kaj od konfekcije te lahko moti med voznjo in na kaksen nacin to sankcionirajo.

So bili povrsni pisci zakona ali mi, ker tega ne najdemo?

edit:
72. clen si dodal medtem, ko sem pisal post.

edit, se enkrat:
Poklical sem prijatelja, ki dela na prometni.
Za natikace, cokle in podobno ne bi ukrepali niti pod razno. Ce bi vozil v pancarjih, bi ti prepovedal nadaljno voznjo, saj po njegovi oceni nisi zmozen varno nadaljevati poti (enako, kot ce ugotovi, da nisi psihofizicno zmozen voziti zaradi razburjenosti, krvavecega nosu..., in podobno). Ce njegove odredbe o prepovedi voznje ne bi uposteval, bi te kaznoval s cca. 60K in se kaksna pika bi se nasla (ni vedel natancno).
Torej izrecno zakona, ki bi dolocal kaksno obleko in obutev lahko nosite med voznjo ni, zato ukrepajo drugace.

Sam se z vsem strinjam :tomidelej:, prav tako mi je razumljivo da ti bo prepovedal vožnjo oziroma napisal kazen, če boš vozil z klovnovskimi čevlji, kjer boš pritiskal na vsa 3 pedala naenkrat...
Gre se zato, da je nekdo za šankom nekaj stuhtal in ljudje slepo verjamejo da je to zakonsko določeno. Nekomu se lahko ves čas snema in zatika natikač s (slabim?) paskom, medtem ko lahko jaz v natikačih brez paska plešem rock'n'roll, brcam žogo, pa bodo ostale na nogi.(seveda karikiran primer) Isto velja za ženske in čevlje s peto. Kako dolga je lahko peta, kakšne oblike itd...vsak bolj eleganten čevelj ima ponavadi malo pete...e je** ga, ima jo in potemtakem ne bi smel vozit z njimi?

V skrajnost policist nikakor ne more it in če imaš obute kolikor toliko normalne čevlje, potem kazni ne boš dobil...niti je po mojem mnenju ne smeš dobit.

BTW, sam nisem zagovornik vožnje v vsem kar spraviš na stopala...da ne bo pomote, vendar pa sem mnenja da je zakonodaja pomanjkljiva in da folk dejansko pojma nima(tudi zaradi tega) kaj sme in kaj ne sme.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo To jun 27, 2006 5:08 pm

Jst vozm ponavadi v natikačih (japonkah) in morm rečt da je zelo moteče in zelo nevarno tako da sm si šu kupt ene lahkotne čevlje, glede na to da preživim tudi do 8 ur za volanom po Lj.
Pa me zanima, tisti ki vozite v natikačih, a vas nič ne moti, da noga včasih zdrsne, glede na to da se noge potijo?

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P To jun 27, 2006 5:12 pm

BY_JOVICH je napisal/-a:Jst vozm ponavadi v natikačih (japonkah) in morm rečt da je zelo moteče in zelo nevarno tako da sm si šu kupt ene lahkotne čevlje, glede na to da preživim tudi do 8 ur za volanom po Lj.
Pa me zanima, tisti ki vozite v natikačih, a vas nič ne moti, da noga včasih zdrsne, glede na to da se noge potijo?

Ne, nč nas ne moti če vozimo v natikačah, samo tem natikačam se reče teva, no js s temi furami, če je pa res kakšna extra dolga tura pa pridejo adidaski na svoj štih.

Uporabniški avatar
vorteks
Novinec

Kraj: lublana

Napisal/-a vorteks To jun 27, 2006 5:24 pm

jst pa pravim da je dost (vse) odvisn od voznika-se prav nekdo bo v japonkah bolje odreagiral v krizni situaciji kot nekdo v supergah ali čevljih..

osebno pa tud jst nosim natikače za krajše relacije, za daljše vedno superge ali čevlje..

Pa me zanima, tisti ki vozite v natikačih, a vas nič ne moti, da noga včasih zdrsne

mislm da so kšne čist banalne stvari bl nevarne kt vožnja u natikačih; uporaba gsm, kajenje u avtu, letne gume pozimi:) no ja seveda odvisno od voznika do voznika, kajne...
SlikaSlika
SlikaSlika

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To jun 27, 2006 5:39 pm

jst sm celo poletje v coklah,ko vozim sem pa bos-do zdaj sem mislu da sm biu v prekršku :)
a.com je ševedno uporaben :P

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To jun 27, 2006 6:02 pm

Pred kakimi dvemi leti mi je znanec povedal, da se mu je kolega zaradi natikač zaletel v avto, ker ga ni mogel obvladat zaradi tega, ker se mu je eno izmed obuval sezulo in nekako zataknilo pod pedal. Za vas ne vem, ampak jaz nikoli ne grem bos ali pa v natikačih za volan. Kaj šele v lesenih coklah :lol: ...

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani To jun 27, 2006 6:40 pm

Joj kolk je hecna ta tema klovnski čevlji in sombrero od metra :cry :cry :rofl
Jaz v natikačih oziroma copatih vozim samo kako relacijo kilometer dva do kavarne in nazaj drugače pa sem obut ali v teniskah ali kakem drugem dobro oprijetem obuvalu,ker se mi je že zgodilo da mi je noga zdrsnila iz natikača in ne bi rad povzročil prometne nesreče ker se mi ne da preobuti.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov