Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če apr 27, 2006 12:34 pm

BiMMER dej mi prosim povej kaj storiti če grem v Italijo in ne morem ugasnit luči torej mi gorijo ali parkirne ali pa dnevne čist ugasnit jih pa ne morem kaj mi v tem primeru lahk nardi carabiner.Ali pa če kdo drug kaj ve o tem.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Če apr 27, 2006 11:33 pm

seat je napisal/-a:BiMMER dej mi prosim povej kaj storiti če grem v Italijo in ne morem ugasnit luči torej mi gorijo ali parkirne ali pa dnevne čist ugasnit jih pa ne morem kaj mi v tem primeru lahk nardi carabiner.Ali pa če kdo drug kaj ve o tem.

Očitno nisi prebral mojega sporočila. V Italiji se je zakonodaja spremenila in lahko voziš s prižganimi lučmi tudi čez dan, na avtocesti pa jih celo moraš imet prižgane. Če bi pa še vedno veljal ta zakon, bi pač moral voziti s parkirnimi lučmi.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če apr 27, 2006 11:45 pm

pomoje je sam to odvisn na koga nabases...ksn nav nc ksn te bo dv iz koze :evil:
Slika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe apr 28, 2006 6:27 am

maky je napisal/-a:druga izjema je hrvaška kjer mi je pri IZHODU iz hrvaške začel piskat...

In kaj je bilo potem?

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Pe apr 28, 2006 3:08 pm

jah nič... sva se zmenila dost hitr ker sm mu lepo reku da že izstopam iz lepe njihove in da ne mislim it več nazaj...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj To maj 02, 2006 7:27 pm

:lol: ja to zna biti velik problem :lol:
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Če jul 20, 2006 11:37 am

Danes sem bil na LPP-ju in osebno povprasal gospoda ki pise homologacije o tem in je bil njegov odgovor, da tudi ce drugje tako velja, je avto registriran pri nas homologiran pri nas in ce imas vse vpisano in te v tujini ustavijo, ne bi smelo bit problemov.

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Če jul 20, 2006 12:35 pm

Ja kot je meni znano, bo tole držalo, da če je vozilo registrirano in homologirano v RS ti v drugih državah ne smeli težit.
Ravno tako je z obvezno opremo, ko so mislim, da še lansko leto purgarji ( kmet brez zemlje - hrvat) težil za vlečno vrv in dva trikotnika. Po Dunajski konvenciji, katere podpisnik, sta tudi SLO in HR rabiš imet na HR in drugi državah samo varnostni trikontik, kljub temu, da imajo oni določeno drugačno opremo. Tudi glede odsevnega brezrokavnika, ga v nekaterih državah potrebuješ samo takrat, ko je njegova uporaba obvezna ( npr. na AC), ne more pa policaj to od tebe zahtevat v Trstu. Enako je za tujce pri nas. Je pa res, da če imaš plešaste gume ali počen vetrobran, te pa lahko že na meji zavrne v notranjosti države pa tudi kaznuje.

Kar se pa tiče luči v Italiji je podnevi ovzena uporaba izven naselij in seveda tudi na autostradi.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov