Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

TCG
Nov uporabnik

Kraj: MARIBOR

VELIK PROBLEM

Napisal/-a TCG Če jul 27, 2006 11:40 pm

Pred približno 2 mesecema smo prodali avto, ki je bil na leazing enemu posredniku, ki prodaja avte na črno in to romu. Zmenili smo se, da bo on izplačal leazing, ki ga še je (16) obrokov po 24k na mesec avto je seveda na novo registriran in mi imamo-moj fant ima 50% bonifikacijo in avto je tudi kasko zavarovan. Sedaj je problem, da je ta rom avto prodal sosedu, kateri pa noče it na prepis ( in nas že nateguje skoraj 2 meseca) avta ovziroma leazinga ne more prevzet, ker ni zaposlen (ima samo pooblastilo, da se vozi z njim.. telefona sploh ne dviguje na smse se ne zmeni mi pa bi rabili prepis, saj iz zavarovanja dobimo še kar nekaj denarja nazaj pa še bonusa je 50%. Da pa bi ga odšli odjavit s prometa pa je bolj težko, ker je avto na leazing, zanima me, kako dolgo velja to pooblastilo, da lahko druga oseba vozi ta avto? Ker na policiji nam danes niso znali nič svetovati kao, da oni nimajo s tem nič opravit! če ne pa bomo šli kar po avto vemo kje je ta i**** smrkavi stanuje, ker ni nobene pogodbe razen pooblastila, da ga lahko on vozi? Vem, da boste rekli, da bi se morala narditi pogodba takoj in prepis, a kaj ko je ta rom samo zavlačeval pa se nonstop izgovarjal. Kaj lahko ukrenemo prosim vas za nasvet.
lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jul 28, 2006 12:44 am

Nov avto kupite pa naredite prenos zavarovanja.
Pa kopijo nove prometne od tega klepca. Naj ga fant s parimi kolegi počaka zvečer pred bajto in mu lepo reče, da ga bo naslednji dan poklical in bosta šla skupaj uredit(pelje naj on).

Če pa ne zaleže pa lepo do njega pa :/:o:/ :twisted

P.S.: Ste pa naivni...

P.P.S.: rom je neka slovenska izmišljotina(podobno kot bošnjak), ni narobe, če se jim reče cigani, kar tudi so.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

helvis
Novinec

Napisal/-a helvis Pe jul 28, 2006 9:25 am

ja poklič mu murjake

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR So jul 29, 2006 7:18 pm

storiti se ne da kaj veliko...
pravno lahko samo leasing hiša odvzame vozilo v primeru da ni redno pokritih mesečnih obrokov....
če sem prav razumel,...je avto že izplačan ali ste vi še vedno najemnik oz leasing jemalec za to vozilo,kar če ste bojo najprej vas tirjali,če ne plačujete obrokov,nato pa pošljejo svoje izterjevalce po vozilo,ki pa so pri svojem delu zelo uspešni :evil:
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov