Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

HUM_997S
Nov uporabnik

manjsa prometna nesreca

Napisal/-a HUM_997S So avg 19, 2006 6:50 pm

mene pa zanima ali se splaca iti k odvetniku zaradi manjse nesrece-izsiljevanje drugega voznika..
kaksne so kaj moznosti za kaksno odskodnino.
ima kdo kaksne izkusnje s tem..
za odgovor se ze vnaprej zahvaljujem

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So avg 19, 2006 7:03 pm

Kdo je bil pa kriv?
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

HUM_997S
Nov uporabnik

Napisal/-a HUM_997S So avg 19, 2006 7:08 pm

kriu je biu un drugi voznik,izsilu je prednost

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P So avg 19, 2006 7:21 pm

Vprasanje: Zakaj je izsilu prednost?

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY So avg 19, 2006 7:42 pm

brez policije? priče?

če ne, bo lahko rekel, da si se zaletu v zid, onpa že prej preden bo prišlo do česa popravil avto
Slika

HUM_997S
Nov uporabnik

Napisal/-a HUM_997S So avg 19, 2006 7:47 pm

so price in use tko k je treba
nobenga zidu pa newem kaj se
ja vidm sobota je....
sm napisu kaj mene zanima!!!!!!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So avg 19, 2006 7:56 pm

a si se kej zdravil, da hočeš odškodnino? če se nisi, ne bo nič.. če pa govoriš za povračilo škode na avtu pa seveda da lohk ;)

če pa si se zdravil pa nisi kriv pa imaš podatke od voznika in je vse tako kot treba (kot praviš da je) pa le k odvetniku ;)

lp
Slika

HUM_997S
Nov uporabnik

Napisal/-a HUM_997S So avg 19, 2006 8:10 pm

nesreca se je zgodila 4 ure nazaj
imamo use podatke-EU porocilo,kuponcek,podatke povzrocitelja in price
policije ni bilo zato me zanima ali je izvedljivo glede odskodnine-zdravljenje

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P So avg 19, 2006 9:09 pm

HUM_997S je napisal/-a:nesreca se je zgodila 4 ure nazaj
imamo use podatke-EU porocilo,kuponcek,podatke povzrocitelja in price
policije ni bilo zato me zanima ali je izvedljivo glede odskodnine-zdravljenje

Je možno ampak boš mel dost več komplikacij glede vsega. Za drugič si zapomn, da v vsakem primeru pokličeš policijo in boš mel dost manj komplikacij. Ne vem kak je s tem EU-poročilom ampak od dostih znancev in pa kolegov sm slišal da ni kaj pride vradn tole, ampak kot pravim, to sm slišal, ne me zj prosim na štrik obesit.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So avg 19, 2006 10:05 pm

Če se boš dobro potrudil, se sigurno da kaj dobiti.

Se mi pa zdi navadna nategancija, če hočeš dobit odškodnino brez razloga. Zarad takih je potem tisti, ki jo potrebujejo z razlogom ne dobijo.
Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So avg 19, 2006 11:09 pm

In kakšne poškodbe si staknil pri tej manjši nesreči? Ker more bit kr kej dost očitnega da dobiš danes kakšno odškodnino-premaknjeno vretence za določene milimetre ipd...zakon je zadnja leta tak,zahvaljujoč številnim, ki so prejšnjega zlorabljali in s pomočjo ovratnic in odvetnikov služili denarce tudi ob trkih pri par km/h... :roll:

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Ne avg 20, 2006 12:23 am

Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Ne avg 20, 2006 7:10 am

A ni zdej že nekaj časa tako, da ti morajo npr. pri slikanju ugotoviti, da imaš kaj premaknjeno, da dobis odskodnino.

Da ne upostevajo vec "bolecin v glavi" , "bolecin v vratu" ipd. ?
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
5ka
Novinec

Kraj: planina

Napisal/-a 5ka Ne avg 20, 2006 9:23 am

ko se en napič vate od zadaj , porine avto na nasprotni vozni pas kjer kaseraš še od spredi in potem zlezeš iz avta in ugotoviš da ti ni nič. po taki nesreči si srečen da ti ni nič da si iz totalno navitga avta zlezel v enem kosu in brez bolečin. zato pravim če ti ni blo nič bodi zadovoljen z tem in ne izsiljujz neko odškodnino KRE SE TI LAHKO TO VRNE DA BOŠ TI ENGA MAL POŠLATOV PA POL ZANGA DELOV KAKO LETO ALI DVE.
to o nesreči in totalki pa vem iz lastnih izkušen .
ride to live live to ride

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne avg 20, 2006 10:28 am

sej če povzročiš nesrečo pa un uveljavlja odškodnino, to ne gre iz tvojga žepa :bonk razn, če mate navado pijani vozt, pol lohk kr to v zakup jemljete ja.. drugače pa ne.. Če imaš ao+ zavarovanje je odgovornostno zavarovan vsakokratni voznik, torej tudi, če si povzročitelj. pa če nisi kriv veljajo vse poškdobe ;) pri uveljavljanju ao+ pa je treba met nekaj zamaknjeno in ne vem kaj.. sicer pa že pri manjšem trku od zadaj ali pa kjerkoli drugje pride do zanihanja vratu in glave, kar ima za posledico bolečine v vratu, kar te pol matra še cel življenje ob vremesnkih spremembah, prisilnih držah, stoječem delu ipd. še posebej, če gre recimo za prvo prometno nesrečo, oz. neizkušenega voznika. tako da ni vse samo, sem pršu cel iz avta, zdj sm pa dobr.. marsikdaj se bolečine pojavjo tut nasledn dan, mogoče še kasnej.. Se mi pa zdi neumno, da imaš poškodbe pa ne greš uveljavljat odškodnine.. zato pa mamo zavarovanja, zato pa zmečeš usak let tolk dnara.. Če ti pa ni nič pa pač ne greš neki fejkat ane ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Ne avg 20, 2006 10:53 am

Točno tako!
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne avg 20, 2006 1:10 pm

eclipse_R je napisal/-a:Če imaš ao+ zavarovanje je odgovornostno zavarovan vsakokratni voznik, torej tudi, če si povzročitelj. pa če nisi kriv veljajo vse poškdobe

Kakor je meni znano, je za odgovornost na tujih rečeh zavarovan vsak voznik zavarovanega avtomobila in to do vrednosti 49 milijonov za materialno škodo in do 245 milijonov za zdravstvene težave (ob dvojnem zavarovanju). AO+ pomeni izključno zavarovanje za zdravje voznika avtomobila, ne glede na to, če je kriv ali ni.
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne avg 20, 2006 1:52 pm

Mate je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:Če imaš ao+ zavarovanje je odgovornostno zavarovan vsakokratni voznik, torej tudi, če si povzročitelj. pa če nisi kriv veljajo vse poškdobe

AO+ pomeni izključno zavarovanje za zdravje voznika avtomobila, ne glede na to, če je kriv ali ni.

in katerega dela vsakokratnega voznika nisi razumel? (še opisal si ga..) seveda so zravn še opombe, v kakšnih primerih pač odgovornost prevzameš sam (pijanost, mamila ipd.)

lp
Slika

Uporabniški avatar
5ka
Novinec

Kraj: planina

Napisal/-a 5ka Ne avg 20, 2006 8:07 pm

eclipse_R je napisal/-a:sej če povzročiš nesrečo pa un uveljavlja odškodnino, to ne gre iz tvojga žepa :bonk razn, če mate navado pijani vozt, pol lohk kr to v zakup jemljete ja.. drugače pa ne.. Če imaš ao+ zavarovanje je odgovornostno zavarovan vsakokratni voznik, torej tudi, če si povzročitelj. pa če nisi kriv veljajo vse poškdobe ;) pri uveljavljanju ao+ pa je treba met nekaj zamaknjeno in ne vem kaj.. sicer pa že pri manjšem trku od zadaj ali pa kjerkoli drugje pride do zanihanja vratu in glave, kar ima za posledico bolečine v vratu, kar te pol matra še cel življenje ob vremesnkih spremembah, prisilnih držah, stoječem delu ipd. še posebej, če gre recimo za prvo prometno nesrečo, oz. neizkušenega voznika. tako da ni vse samo, sem pršu cel iz avta, zdj sm pa dobr.. marsikdaj se bolečine pojavjo tut nasledn dan, mogoče še kasnej.. Se mi pa zdi neumno, da imaš poškodbe pa ne greš uveljavljat odškodnine.. zato pa mamo zavarovanja, zato pa zmečeš usak let tolk dnara.. Če ti pa ni nič pa pač ne greš neki fejkat ane ;)

lp

nism reku da če mu je kej naj ne gre uveljavt odškodnine ampak ne se delat ker te lohk to zjebe.v mojem primeru mi ni blo nič. hvala bogu! nimam pa navade vozt prbit ker že vsaj deset let nism bil nažgan nism pa mel kake nesreče al da bi jo povzroču ali da bi bil udeležen v kateri bi bil gdo poškodvan in zato ne vem kdo krije odškodnino in upam da se mi s tem nebo treba ukvarjat.
ride to live live to ride

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po avg 21, 2006 10:37 am

če je res brez poškodb in se bo šel nekaj pretvarjat, potem se strinjam.. če pa ima poškodbe pa ne.

lp
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov