Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Napisal/-a Štrubelj Pe avg 04, 2006 11:24 am

Ja sam jest mam problem, ker mam CTX-a, zdej pa pride gor powerca, in bo sploh pizdarija glede polcajov....

zGornjak
Nov uporabnik

Napisal/-a zGornjak To avg 29, 2006 12:59 pm

Ce nisi 18 (polnoletn) ni nobene kazni in nicesar. Pa ce se z letalom peljes po cesti.

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk To avg 29, 2006 1:07 pm

zGornjak je napisal/-a:Ce nisi 18 (polnoletn) ni nobene kazni in nicesar. Pa ce se z letalom peljes po cesti.

sej starši odgovarjajo za tebe :!:
kazni so sam ne na tvoji strani, od tvojih skrbnikov(to so lahko starši al pa kdo drug)
:!:

zGornjak
Nov uporabnik

Napisal/-a zGornjak To avg 29, 2006 1:36 pm

samekk je napisal/-a:
zGornjak je napisal/-a:Ce nisi 18 (polnoletn) ni nobene kazni in nicesar. Pa ce se z letalom peljes po cesti.

kazni so sam ne na tvoji strani, od tvojih skrbnikov(to so lahko starši al pa kdo drug)

Ne? Jst se nism placal pa sem bil prvic na skuterju ustavljen brez izpita. Ovrzeno. Zdaj na 125ccm. Ovrzeno. Ce nisi polnoletn ne dobis kazni. To govorim ce ne naredis prometne za tist primer pa nevem. Verjetno placajo starsi.

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Napisal/-a samekk To avg 29, 2006 1:41 pm

zGornjak je napisal/-a:
samekk je napisal/-a:

Ne? Jst se nism placal pa sem bil prvic na skuterju ustavljen brez izpita. Ovrzeno. Zdaj na 125ccm. Ovrzeno. Ce nisi polnoletn ne dobis kazni. To govorim ce ne naredis prometne za tist primer pa nevem. Verjetno placajo starsi.

kaj ti naj rečem......si pač mel srečo :D

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To avg 29, 2006 2:13 pm

zGornjak je napisal/-a:
samekk je napisal/-a:

In zdej misliš ker si pa mladoleten pa zate ni kazni in zakoni ne veljajo. :roll:

Sestra ni šla čez prehod za pesce in jo je ustavu policaj. Obe z mat so mogle k sodniku za prekrške. :lol: Ne ti men pol, da če si mladoleten, da ni kazni.

Pejt raj še mal igrce špilat, ker tam jih pa res ni. :lol:

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Napisal/-a samekk To avg 29, 2006 2:28 pm

Bor je napisal/-a:
zGornjak je napisal/-a:
samekk je napisal/-a:

In zdej misliš ker si pa mladoleten pa zate ni kazni in zakoni ne veljajo. :roll:

Sestra ni šla čez prehod za pesce in jo je ustavu policaj. Obe z mat so mogle k sodniku za prekrške. :lol: Ne ti men pol, da če si mladoleten, da ni kazni.

:rofl :rofl :rofl :rofl

zGornjak
Nov uporabnik

Napisal/-a zGornjak To avg 29, 2006 2:52 pm

Bor je napisal/-a:
zGornjak je napisal/-a:
samekk je napisal/-a:

Ja si duhovit ej. A se ti lohk smejm? Sodnik za prekrske je mal drugace kot pa kazen. Pa si zjasni ta 2 pojma najprej predn se naspanas na forumu ker se drugace pac nemores nikjer.

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Napisal/-a samekk To avg 29, 2006 3:03 pm

zGornjak je napisal/-a:
Bor je napisal/-a:
zGornjak je napisal/-a:
samekk je napisal/-a:

Ja si duhovit ej. A se ti lohk smejm? Sodnik za prekrske je mal drugace kot pa kazen. Pa si zjasni ta 2 pojma najprej predn se naspanas na forumu ker se drugace pac nemores nikjer.

ti si tist ki je duhovit.kr poglej svoj prvi post v tej temi

Ce nisi 18 (polnoletn) ni nobene kazni in nicesar. Pa ce se z letalom peljes po cesti.

no, pa povej v čem je razlika med sodnikom za prekrške in kaznijo :!: :!:

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To avg 29, 2006 3:42 pm

@Mr. Duhovitež: Ki me je tok zatru, da sem brez besed ostal. :roll:

Kaj pa je razlika med sodnikom al pa če ti policaj kazen. Sam, da tam pač sodnik odloči al ti bo dal kazen in če kakšna bo oz. ti bo dal samo opomin.

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist To avg 29, 2006 3:56 pm

Da ne bo več kreganja. Zakon o prekrških (ZP-1 UPB3) pravi v 31. členu:

Izrekanje sankcij mladoletnikom
31. člen

(1) Mladoletniku, ki je bil v času storitve prekrška že star 14 let, ni pa še dopolnil 16 let (mlajši mladoletnik), se smejo izreči le vzgojni ukrepi.

(2) Mladoletniku, ki je bil v času storitve prekrška že star 16 let, ni pa še dopolnil 18 let (starejši mladoletnik), se smejo izreči le vzgojni ukrepi, izjemoma pa se mu sme izreči globa.

(3) Ne glede na določbi prvega in drugega odstavka tega člena, se mladoletniku lahko ob vzgojnem ukrepu ali globi izrečeta tudi stranski sankciji odvzema predmetov in kazenskih točk v cestnem prometu s prenehanjem veljavnosti vozniškega dovoljenja ter prepoved uporabe vozniškega dovoljenja.

(4) Globa in stranske sankcije se v primeru iz 41. člena tega zakona izrečejo v mejah oziroma v višini, predpisani za tisti prekršek v steku, za katerega je predpisana najvišja zgornja meja globe oziroma najvišja globa, predpisana v določenem znesku.
SlikaSlika

zGornjak
Nov uporabnik

Napisal/-a zGornjak To avg 29, 2006 7:33 pm

Bor je napisal/-a:@Mr. Duhovitež: Ki me je tok zatru, da sem brez besed ostal. :roll:

Kaj pa je razlika med sodnikom al pa če ti policaj kazen. Sam, da tam pač sodnik odloči al ti bo dal kazen in če kakšna bo oz. ti bo dal samo opomin.

Hocem ti povedat, da sodnika vsi dobijo sam redkokomu dajo kazen ce se ni polnoletn. Ker so ze dosti kolegov ustavl tko pa ni blo nikol nic resnega. Ti pa meni zacnes nekaj da naj grem igrce igrat da tam ni kazni .. Kje je bla fora tega me zanima bolj?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Sr avg 30, 2006 8:46 am

Štrubelj, en stavek zate:
"Bodi doma ali pa se vozi s kolesom!"

Očitno po tvojih objavah je, da si precej nezrel in zato ne sodiš na cesto. Si pom islil, kaj se bo zgodilo, če povzročiš nesrečo z neregistriranim motorjem? Ja tvoj oče bo pač do konca življenja nekoga izplačeval, ki te bo tožil.

Joj, ne razumem kako so lahko eni starši tako neodgovorni, da pustijo svojim mladoletnim otrokom vozit motor/avto brez izpita, neregistrirano, nezavarovano, po možnosti še brez čelade. Pol je pa jok, ko je kakšen mrtev pa kritika policiji zakaj se nič ne naredi.

Malo premisli, kaj sem ti rekel, pa še z mamo in očetom se pogovori, preden sedeš na motor!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr avg 30, 2006 9:09 am

BiMMER je napisal/-a:Štrubelj, en stavek zate:
"Bodi doma ali pa se vozi s kolesom!"

Očitno po tvojih objavah je, da si precej nezrel in zato ne sodiš na cesto. Si pom islil, kaj se bo zgodilo, če povzročiš nesrečo z neregistriranim motorjem? Ja tvoj oče bo pač do konca življenja nekoga izplačeval, ki te bo tožil.

Joj, ne razumem kako so lahko eni starši tako neodgovorni, da pustijo svojim mladoletnim otrokom vozit motor/avto brez izpita, neregistrirano, nezavarovano, po možnosti še brez čelade. Pol je pa jok, ko je kakšen mrtev pa kritika policiji zakaj se nič ne naredi.

Malo premisli, kaj sem ti rekel, pa še z mamo in očetom se pogovori, preden sedeš na motor!

To so prave besede. Ampak, dodal bi sam tole. Starše, ki jih nič ne zanima v zvezi s svojimi otroci, oz. se z njimi nikoli nič ne pomenijo, jim nič ne bo pomagal. Sj policija sama ve kaj bo če boš do staršev stopu al pa bilokdo. Po vsej verjetnosti bo zgledal tak, v levem ušesu notr, takoj za tem pa skoz desnga vn. Govorim za starše, ki se ne ukvarjajo z otroci in jim vse dovolijo.

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Sr avg 30, 2006 9:45 am

Jst bi rad dodal, če te dobijo prvič, največkrat gre skozi z opozorilom (ne policajev, ti te napotijo direktno k sodniku)...
Mene so ustavili na poljski poti, z e90, brez čelade, izpita (imam samo za 50ccm), registracije...pa sem se zmenil nekako s policajem, ker pač nisem bežal in nisem hitro vozil...
Sem ga vprašal koliko bi bila kazen, je odgovoril da dobrih 100k, pa zanimalo me je še če bi lahko dobil prepoved delanja izpita za avto, pa je rekel da ne, razen če me ne dobijo z avtom :)
Je res da si lahko veliko privoščiš (brez izpita in podobno), če maš kaj pameti in dokler ne gre kaj narobe...ko pa gre kaj narobe, upaj na najboljše, stisni zobe in prenesi posledice...

P.S. to je bilo pred ene pol leta...
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov