samekk je napisal/-a:zGornjak je napisal/-a:Ce nisi 18 (polnoletn) ni nobene kazni in nicesar. Pa ce se z letalom peljes po cesti.
sej starši odgovarjajo za tebe
kazni so sam ne na tvoji strani, od tvojih skrbnikov(to so lahko starši al pa kdo drug)
zGornjak je napisal/-a:samekk je napisal/-a:zGornjak je napisal/-a:Ce nisi 18 (polnoletn) ni nobene kazni in nicesar. Pa ce se z letalom peljes po cesti.
kazni so sam ne na tvoji strani, od tvojih skrbnikov(to so lahko starši al pa kdo drug)
Ne? Jst se nism placal pa sem bil prvic na skuterju ustavljen brez izpita. Ovrzeno. Zdaj na 125ccm. Ovrzeno. Ce nisi polnoletn ne dobis kazni. To govorim ce ne naredis prometne za tist primer pa nevem. Verjetno placajo starsi.
zGornjak je napisal/-a:samekk je napisal/-a:zGornjak je napisal/-a:Ce nisi 18 (polnoletn) ni nobene kazni in nicesar. Pa ce se z letalom peljes po cesti.
Ne? Jst se nism placal pa sem bil prvic na skuterju ustavljen brez izpita. Ovrzeno. Zdaj na 125ccm. Ovrzeno. Ce nisi polnoletn ne dobis kazni. To govorim ce ne naredis prometne za tist primer pa nevem. Verjetno placajo starsi.
Bor je napisal/-a:zGornjak je napisal/-a:samekk je napisal/-a:zGornjak je napisal/-a:Ce nisi 18 (polnoletn) ni nobene kazni in nicesar. Pa ce se z letalom peljes po cesti.
In zdej misliš ker si pa mladoleten pa zate ni kazni in zakoni ne veljajo.![]()
Sestra ni šla čez prehod za pesce in jo je ustavu policaj. Obe z mat so mogle k sodniku za prekrške.Ne ti men pol, da če si mladoleten, da ni kazni.
Pejt raj še mal igrce špilat, ker tam jih pa res ni.
Bor je napisal/-a:zGornjak je napisal/-a:samekk je napisal/-a:zGornjak je napisal/-a:Ce nisi 18 (polnoletn) ni nobene kazni in nicesar. Pa ce se z letalom peljes po cesti.
Sestra ni šla čez prehod za pesce in jo je ustavu policaj. Obe z mat so mogle k sodniku za prekrške.Ne ti men pol, da če si mladoleten, da ni kazni.
zGornjak je napisal/-a:Bor je napisal/-a:zGornjak je napisal/-a:samekk je napisal/-a:zGornjak je napisal/-a:Ce nisi 18 (polnoletn) ni nobene kazni in nicesar. Pa ce se z letalom peljes po cesti.
Ja si duhovit ej. A se ti lohk smejm? Sodnik za prekrske je mal drugace kot pa kazen. Pa si zjasni ta 2 pojma najprej predn se naspanas na forumu ker se drugace pac nemores nikjer.
Ce nisi 18 (polnoletn) ni nobene kazni in nicesar. Pa ce se z letalom peljes po cesti.
Izrekanje sankcij mladoletnikom
31. člen
(1) Mladoletniku, ki je bil v času storitve prekrška že star 14 let, ni pa še dopolnil 16 let (mlajši mladoletnik), se smejo izreči le vzgojni ukrepi.
(2) Mladoletniku, ki je bil v času storitve prekrška že star 16 let, ni pa še dopolnil 18 let (starejši mladoletnik), se smejo izreči le vzgojni ukrepi, izjemoma pa se mu sme izreči globa.
(3) Ne glede na določbi prvega in drugega odstavka tega člena, se mladoletniku lahko ob vzgojnem ukrepu ali globi izrečeta tudi stranski sankciji odvzema predmetov in kazenskih točk v cestnem prometu s prenehanjem veljavnosti vozniškega dovoljenja ter prepoved uporabe vozniškega dovoljenja.
(4) Globa in stranske sankcije se v primeru iz 41. člena tega zakona izrečejo v mejah oziroma v višini, predpisani za tisti prekršek v steku, za katerega je predpisana najvišja zgornja meja globe oziroma najvišja globa, predpisana v določenem znesku.
Bor je napisal/-a:@Mr. Duhovitež: Ki me je tok zatru, da sem brez besed ostal.![]()
Kaj pa je razlika med sodnikom al pa če ti policaj kazen. Sam, da tam pač sodnik odloči al ti bo dal kazen in če kakšna bo oz. ti bo dal samo opomin.
BiMMER je napisal/-a:Štrubelj, en stavek zate:
"Bodi doma ali pa se vozi s kolesom!"
Očitno po tvojih objavah je, da si precej nezrel in zato ne sodiš na cesto. Si pom islil, kaj se bo zgodilo, če povzročiš nesrečo z neregistriranim motorjem? Ja tvoj oče bo pač do konca življenja nekoga izplačeval, ki te bo tožil.
Joj, ne razumem kako so lahko eni starši tako neodgovorni, da pustijo svojim mladoletnim otrokom vozit motor/avto brez izpita, neregistrirano, nezavarovano, po možnosti še brez čelade. Pol je pa jok, ko je kakšen mrtev pa kritika policiji zakaj se nič ne naredi.
Malo premisli, kaj sem ti rekel, pa še z mamo in očetom se pogovori, preden sedeš na motor!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov