Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr avg 09, 2006 9:09 am

Pozdravljeni. Samo nekaj v razmislek, a ni zanimivo, kako redno in vestno človek plačuje ta zavarovanja za avtomobile, potem ti pa tistega kar ti pripada iz naslova zavarovanja nočejo izplačat, sami pa vsako leto, konec leta objavljajo rekordne dobičke! In enako je z zdravstveno zavarovalnico!
Banda, tožit vse po vrsti za velike denarje + obresti!! :twisted:

Se opravičujem za off-topic.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Sr avg 09, 2006 9:17 am

triglav itak nateguje kokr se le da :x jaz že več kot 2 leti čakam na povračilo stroškov pa ni nič od tega mam pr odvetniku pa je odvetnik pov kurca vredn k ne zna nč narest na zavarovalnci se pa sm še zgovarjajo edn na druzga :evil:
....

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Sr avg 09, 2006 12:10 pm

Samo nekaj me moti, tisto o izplacilu denarja.. Jaz sem letos spomladi enkrat zbil srno, avto peljal na zavarovalnico, ocenjena skoda je bila nekaj cez 170 tisoc tolarjev. Cez kak teden sem dobil domov odlocbo, ok, povrnili ti bomo tolk pa tolk, zdej pa lahko gres na servis, pa servis poslje nam racun in ga placamo, al pa prides po denar in sam popravljas. Sem se odlocil, da grem po denar in sem dobil tocno toliko, kot je bilo ocenjeno, ne samo 70%.. Avto sem pa itaq popravil za tretjino ocenjene skode.. Zna kdo razlozit?
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon So sep 02, 2006 4:35 pm

Mene so tut dolgo nategovali, ko niso hoteli plačati škode po nesreči kjer nisem bil kriv. Samo tisto je bilo zaradi tega, ker je krivec imel neke veze na zavarovalnici.

Potem ko sem jim v pritožbi zagrozil z odvetnikom je pa bilo kr naenkrat v roku dveh dni vse v redu. Odvetnikov se zgleda bojijo...upam da dobro rešiš.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So sep 02, 2006 5:13 pm

Pa to ni res!! Sem mislil, da sem jaz edini, ki ima probleme z zavarovlnico.
Na kratko: V zadnji del mojega avtomobila je zaradi neupoštevanja varnostne razdalje trčil avto, ki je vozil za mano. Močno mi je poškodoval zadnji odbijač in zdaj se že dober mesec pregovarjam z zavarovlnico (triglav seveda) kdo,kako bo poravil in plačal! Jaz nočem sam v naprej plačati poravilo ker jim iz očitnega razloga ne zaupam!

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So sep 02, 2006 7:03 pm

Res imaš smolo, toda.
Vsakič, ko imaš opraviti z zavarovalnicami, se moraš držati pooblaščenih serviserjev ali pogodbenikov za dotično zavarovalnico. Ne pa, da vgrajuješ rabljene dele, ker potrebuješ avto. Verjamem, da ga potrebuješ in, da si ga dal zaradi tega popraviti, toda, dokler nimaš v rokah papirjev od zavarovalnice, ki potrjujejo njihovo plačilo stroškov popravila, mora avto čakati.
Kolikor imam izkušenj z zavarovalnico, izplačujejo samo na podlagi faktur, oziroma računov.
Kot ti je že nekdo povedal, zadeve bi moral začeti urejati na DARS-u in ne na
zavarovalnici.

PS
Spomladi smo žagali drevje okoli hiše in je veja padla na sosedov avto. Hišo imamo zavarovano s štirimi policami, pa smo na koncu morali še plačati del popravila sosedovega avtomobila.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba So sep 02, 2006 7:15 pm

Nasty je napisal/-a:Res imaš smolo, toda.
PS
Spomladi smo žagali drevje okoli hiše in je veja padla na sosedov avto. Hišo imamo zavarovano s štirimi policami, pa smo na koncu morali še plačati del popravila sosedovega avtomobila.

In kako vezo ima zavarovanje hiše z povračilom škode na sosedovem avtu? :roll:
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr sep 20, 2006 9:08 pm

Drevo spada k hiši in poškodbe tujih stvari zaradi padle veje, se plača iz te police. Vse lepo in prav, dokler veja pade sama od sebe zarad vetra, ko pa pade odžagana veja je pa to že malomarnost pri delu in tukaj je verjetno vzrok za neplačano škodo s strani zavarovalnice. Drugič je pa treba javt škodo samo zarad tistih vej ki so padle same od sebe. Škodo zaradi odžaganih vej pa pač ne prijaviš ;)
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Gigi;)
Nov uporabnik

Re: Zavarovalnica triglav noče plačat!

Napisal/-a Gigi;) Sr sep 27, 2006 7:07 am

Jah tudi jaz imam slabe izkušnje z DARSom oz. Triglavom...

Isto pri meni na avtocesti, kosili so travo in je bil vozni pas "zagrajen" z gumijastimi stebrički... pa se je en znašel na takrat edinem voznem prehitevalnem pasu... Seveda tisti delavec cca. 100m naprej ni bil tako "dober" in šel stebriček postaviti na svoje mesto... in seveda sem ga "zahaklal" ker sem vodzil za tovornjakom in sem ga prepozno videl... k sreči škoda ni bila tako velika (nalomljen zadnji spodnji nastavek in snet odbijač na levi strani).

Napišemo z DARSom zapisnik, grem škodo prijavit na Triglav, nato sledi čakanje čakanje čakanje in dobim obvestilo da po ne vem katerem členu (lahko preverim) mi povračilo stroškov ne pripada.

Drugače so pa meni rekli da rabim samo račun popravila, je pa tako da jim moraš avto pripeljat pokazat če zahtevajo.

A ima kdo kaj izkušenj s podobnimi težavami in kako jih je rešil sebi v prid?
;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr sep 27, 2006 7:38 am

Zarad takih cest kot jih imamo, imamo eni raje terence in potem take jame in konfinčki niso več problem. Edino kar je, je orenk večja poraba goriva, vendar to kompenziraš s tem, da nimaš izrednih servisov.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov