Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po okt 09, 2006 10:34 pm

BTW glede naših "pametnih inštruktorjev" za vožnjo.Po izkušnjah kolegov k so delal izpit za avto sm ugotovu,da 50% inštruktorjev ne ve kje zaboga se morš ustavt, če pr stop znaku ni črte. Ampak smešn je tud,da so ocenjevalci podobni.Sam nism u prvo naredu vožnje, vem pa da sm se s tazadnjim skregu, ker mi je začel pametvet glede ustavljanja(kao pri Stop znaku), pa sm mu reku,da mi je njegov "kolega" na prvi vožnji, da se ne usavlja pr znaku...Tko,da podajat v pritožbo argumente od inštruktorjev in ocenjevalcev je en lari fari... Še enkrat po vaše;če prihitevaš lahko prekoračš hitrost??? Če je res tko bom naslednič do Kopra konstanto vozu 210 na prehitevalnem pasu,ker sem "pač" prehitevu vozila na voznem pasu. Vsi k to zagovarjate se bi mogl resno zamislt glede vaše prisotnosti v prometu :roll:

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a alien-w Po okt 09, 2006 11:37 pm

LudiLimun: ja, nekak tko je blo, ja. Kratkotrajna prekoračitev hitrosti ob prehitevanju. Očitno se ni obnesl. :D
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po okt 09, 2006 11:49 pm

Ljudje,ne mešat avtoceste z regionalnimi cestami. NA avtocesti sta 2 pasa za eno smer, in če z 130 po prehitevalnem pasu prehitevaš nekoga, ki vozi 120, ni strahu da se boš v koga zaletel, medtem ko po regionalni cesti z vožnjo 90 kmh prehitevaš nekoga ki pelje 80, ogrožas sebe, prehitevajočo osebo in morebitnega voznika, ki lahko pripelje nasproti! In večina (normalnih) ljudi se med prehitevanjem bolj ukvarja z opazovanjem prometa, pozornostjo za napredvidenim ovinkom....kot pa usmerjanjem pozornosti na števec! ;)
Res se pogovarjate kot da se vsi držite vseh pravil, znakov, omejitev in ste oh in sploh....Yeah! :roll:
LP

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna To okt 10, 2006 12:44 am

GiGi1985 je napisal/-a:Ljudje,ne mešat avtoceste z regionalnimi cestami. NA avtocesti sta 2 pasa za eno smer, in če z 130 po prehitevalnem pasu prehitevaš nekoga, ki vozi 120, ni strahu da se boš v koga zaletel, medtem ko po regionalni cesti z vožnjo 90 kmh prehitevaš nekoga ki pelje 80, ogrožas sebe, prehitevajočo osebo in morebitnega voznika, ki lahko pripelje nasproti! In večina (normalnih) ljudi se med prehitevanjem bolj ukvarja z opazovanjem prometa, pozornostjo za napredvidenim ovinkom....kot pa usmerjanjem pozornosti na števec! ;)
Res se pogovarjate kot da se vsi držite vseh pravil, znakov, omejitev in ste oh in sploh....Yeah! :roll:
LP

Upam, da razumeš, da se pogovarjamo o teoriji in ne o praksi in željah. Na podlagi slednjih dveh se ne da pisati prošnje.

Je pa tako, da tukaj jih je večina pametnih o hitrostih in omejitev nikoli ne prekoračijo, če jih slučajno kdo vidi hitro voziti, potem je bila takšna vožnja le izjema. Vzrok tega pa mislim da je v tem, da se uporabniki med sabo poznajo in v kolikor en izjavi, da vozi po omejitvi mu ostali sledijo kot ovce in pišejo nekaj česar sploh ne izvajajo v realnosti.

Nekaj jih je tudi takšnih, ki se vozijo do najbližje trgovine po ozkih zaparkiranih ulicah, na katerih je že 50kmh preveč in potem pametujejo. Po odprti široki cesti v naselju nihče ne vozi 50kmh, razen čudnih primerkov. Na nekaterih odsekih so temu primerne omejitve, od 70kmh do 90kmh, česar je v zadnjem času opaziti malo več. Sprememba na bolje. Govorim za naselja. Zgleda so se kekci naučili postavljati krajevne table brez črne obrobe.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To okt 10, 2006 9:56 pm

Eh če vidš da gre pred tabo en pezionist k pele borih 70km/h ga prehitiš če pa pele 90km/h pa valda da ne sam jest jih tud pri 100km/h prehitevam,ker se mi ne da vozit 90km/h ampak 130km/h je zakon pa še prej si dam dobr včasih če pa sm zaspan se pa avto sam pele kake 90km/h. Več mi pa ne da noga ker je zaspana.....

Jah smolo si mel pač omejitev je 90 km/h in pika. Če prekoračiš maš kazen. PLačaj čimprej polovičko ker sem 100 % da ti bodo trgal iz računa takrat pa nov polovičke. Pač smola. Sosedi so trgal kar na enkrat pa je bla zelo huda.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr okt 11, 2006 9:55 am

alien-w je napisal/-a:Fantje, ne se kregat. Zadeva je popolnoma preprosta. Praksa je neki druzga kot zakoni in pravila. Seveda da boš pospešil čimbolj pri prehitevanju in probu čimprej mim njega pridt. Seveda po zakonu tega ne smeš, ker načeloma zakon ne vzpodbuja prehitevanja, ker je dost bl "nevarno" kot pa da mal bl pocas za enim furaš in si če upoštevaš dosledno zakon primoran prehiteti samo in le takrat ko tisti pred tabo vozi res počasi!

Skratka po zakonu NE smeš povečati hitrosti čez dovoljeno.

Če gre on z manj kot 50% dovoljene hitrosti mora pa po zakonu tako ali tako imet use štiri žmigavce vklopit in se umaknt s ceste ko se za njim nabere kolona. Kle ni kej.

Zdej ne vem kaj si prehiteval. Če si prehiteval enga k je sel 85 je mel polcaj dober razlog, da te oglobi, če je šel pa on 60 pa si ga prehitel, pol je pa sam policaj pač mogu šefu pokazat, da ni cel dan presedel na kofetu in bi bilo bolj fer če bi ti dal samo opozorilo.

Kle nimaš kej. Mislm pa (ne me za besedo prjet), da je blo v zakonu učas (precej let nazaj) napisan, da lahko kratkotrajno prekoračiš dovoljeno hitrost. Sam so pol ugotovil, da je to pol dobr izgovor za folk k ga tišči k žvau.

Jest tut velikrat pelem cez omejitev ko prehitevam, sam to je čist logično. Ponavad maš srečo, učas te pa dobijo, čeprav se dostkrat zgodi da je mal po krivici.

Prvi del si dobro povedal, drugi del pa ni glih čist tako. :P Če je on vozil 60km/h, potem ne vidim razloga zakaj bi ga bilo treba prehitevat s 107km/h, sploh pa malo kateri avto uspe tako močno pospešiti, da bi bil tako hitro navzkriž z zakonom. ;)

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Sr okt 11, 2006 12:31 pm

Prehiteval sem en kombi, ki je vozu 20% manj od dovoljene hitrosti - in to že cca 10 tak da mi že je fajn na živce šel. Res da sem začel prehitevanje na mestu, kjer je bila polna črta (vendar le cca 5 m pred prekinjeno) in policaj je to vidu, vendar mi je to kazen kao spustu. Tak da čisti prasec ta policaj res ni bil. Sam za kazen za prehitevanje s prekoračeno hitrostjo me pa res pali...

Uporabniški avatar
sicco
Nov uporabnik

Napisal/-a sicco Sr okt 11, 2006 12:44 pm

Ludilimun: v vsem se strinjam s tabo!

Jaz nikol ne gledam na števec s kakšno hitrostjo prehitevam, vem pa da prehitevanje izvedem v najkrajšem možnem času, da lahko še kdo za mano prehiti. Zaradi nekaterih, ki se pa striktno držijo tistih 90 km/h pri prehitevanju (oz. še raj manj, da bo za ziher) pa nastajajo kolone in posledično tudi nesreče. Zamislite si nekateri, da npr. prehitevate en šleper, ki vozi s hitrostjo 75 km/h na uro, koliko dolgo ga boste prehitevali s tistih 89km/h!?

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Napisal/-a GTA lover Sr okt 11, 2006 2:20 pm

Uffa, pametovanje s prehitevanjem po desni preko omejitve :?

No, takole. Od vseh se je edino eden sklical na dejanske določbe ZVCP in jih tudi polinkal. Tam o prehitevanju s prekoračitvijo hitrosti ni niti besede.

Zdaj pa k dejstvom:

- mene so leta 2003 v avtošoli naučili, naj pri prehitevanju uporabim vso moč avtomobila (Fiat Punto, 60 KS :roll:) v primerni prestavi, tako da lahko čimprej spet pridem nazaj na desni pas, potem pa hitrost prilagodim omejitvi. Tako so poudarjali tako inštruktor na praktičnem delu kot tudi predavatelj na teoretičnem delu CPP.

- približno pred letom dni me je ustavil policaj na ljubljanski Letališki cesti in mi na radar nameril 78km/h na 50km/h omejitve. Dejal mi je, da sem imel srečo, ker me je nameril, ko sem se po prehitevanju vrnil na desni pas in da smatra namerjeno hitrost za hitrost med prehitevanjem, tako da mi je samo prekontroliral dokumente ter obvezno opremo in mi zaželel srečno vožnjo.

Tako da je moj predlog sledeč: piši pritožbe, pojdi do sodnika, upam, da ti tudi uspe.
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Sr okt 11, 2006 5:17 pm

milankregar: hehe, maš point. :) Hotu sm mal pretiravano cifro dat, da je blo bl jasn kaj sm mislu. ;)

Glede zakona: res je, nikjer ne pise da pri prehitevanju ne smeš povišati hitrosti nad dovoljeno, je pa res, da ti zakon tega tudi nikjer ne dovoljuje. In ker se voziš še vedno po isti cesti ne glede na to ali prehitevas ali ne, zate veljajo enake hitrostne omejitve.
Slika

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Sr okt 11, 2006 6:02 pm

Naj še jaz povem, da so mene tudi učil v avto šoli, da pri prehitevanju, pri prometu v obeh smereh LAHKO prekoračiš dovoljeno hitrost. Jaz jo vedno prekoračim. Pa tudi drugače vedno kršim hitrostne omejitve. K je že nekdo reku, da smo sami angelčki tle.
Pomoje se boš bolj težko pritožil za kakšnim tehtnim argumentom.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr okt 11, 2006 6:20 pm

jst morm pa povedat da mi v avto šoli niso nč omenjal glede tega da loh povečaš hitrost med prehitevanjem.taka je moja izkušnja.mogoče je pa res sam pol bi policaj to mogu vedt -no ja:) pomoje je pa enkrat ena da raj povečaš hitrost kokr pa da se zaletiš v tistga k pride nasprot.tko da za pritožbo bi ti znala sam ta opcija pridt v poštev.če se odločš zanjo.

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr okt 11, 2006 6:30 pm

povh je napisal/-a:Naj še jaz povem, da so mene tudi učil v avto šoli, da pri prehitevanju, pri prometu v obeh smereh LAHKO prekoračiš dovoljeno hitrost. Jaz jo vedno prekoračim. Pa tudi drugače vedno kršim hitrostne omejitve. K je že nekdo reku, da smo sami angelčki tle.
Pomoje se boš bolj težko pritožil za kakšnim tehtnim argumentom.

Nisi edini, tudi sam ponekod prehitro peljem. Ampak to še ne pomeni, da je to tudi dovoljeno, pa če vsi tako vozimo - vključno s policaji in Drnovškom. ;)
Mislim, da je policaj povsem legalno in legitimno dal kazen ...

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če okt 19, 2006 7:50 pm

PureTNT je napisal/-a:Za vse prepametne vedeže prometnih predpisov (koliko jih upoštevate, je statistično dobro razvidno na cestah) je pravilo v avtošolah in v komisijah takšno, da prehitevano vozilo v čim krajšem času prehitiš in se pri tem pretirano ne oziraš a hitrost. Tudi če voznik pred nami vozi 85 km/h, lahko prehitevamo s polnim plinom, če je le varno.
Sam bi sodniku napisal pritožbo, saj voznik pred njim očitno ni vozil po omejitvi, temveč pod njo, zaradi česar je bil vozilo prisiljen prehitevat. Kdor pa mi bo sedaj rekel, da se ne prehiteva na poln plin, je zrel za odvzem izpita in ponovno opravljanje CPP.
Se pa ni čuditi prometnim statistikam, če pa pišejo policisti, kakršen je bil tale iz naslovne objave.

Lp

Se podpisem :tomidelej: ............ne razumem pa, kako ste lahko ostali tako samomorisko naravnani, da bi pri prehitevanju razmišljali o prekoračitvi omejitve...pa vi ste kamikaze :ue

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če okt 19, 2006 8:10 pm

j***m... pred cca pov leta sm mev jaz isti problem u naselju sm prehitu avtobus in so me dobil an radar med prehitevanjem 72km/h in sm se isto pregovarju da pač sm prehitevu in sm mogu pospešt ampak polcaji so svoje in kaj čm pol sm dobu domov čez neki časa poziv za uklonilni zapor :?: nobenga sodnika prej nč :?: in pač sm mogu plačat 60k + 10k za sodne stroške :evil:
prasci ,pof.. jedni, ko jeb.. vse skup slovenija je u pizdi :!:
....
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov