Napisal/-a Matevz S. Ne okt 22, 2006 6:47 pm
Zavarovalnica ti bo izplačala škodo tudi brez zapisnika policije, vendar znajo včasih bit mal pametni in ti bodo rekli, da se je to zgodilo kje drugje itd.
Ti jim jepo povej, da je ogled policije obvezen le v primeru, ko je v prometni nesreči kdo poškodovan ali kdo umre ( prometne nesreče II., III. in IV. kategorije), v primeru, ko pa je nastala le materialna škoda ( I. kat.) pa policija opravi le na zahtevo, keterga izmed udeležencev. Pojasni jim, da ima policija dosti drugega dela, na pa da namesto zavarovalnic opravlja 24-urno dežurno ogledno službo, za takšne in drugačne praske na parkiriščih.
Sem imel sam enak primer pri Zav. MB, ko sem pri pranju opazil, da je odrgnjen blatnik. Prvo vprašanje je bilo: "Ali ste bili na policiji?". Treba je blo mal glas dvigniti, pa ji povedati to kar sem zgoraj napisal, pa mi je referentka samo še izročila obrazec za prijavo škode in povedala, da lahko pridem naslednji dan, ko prišel cenilec. Cenilec me ni nič vprašal, samo pogledal in napisal, jest sem dal pa avto popravit.