Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Kraj: Lendava-Ljubljana

Uveljavit kasko brez policijskega poročila?!

Napisal/-a Marki's Ne okt 22, 2006 2:35 pm

Mene nekaj zanima glede kasko zavarovanja. Kako je glede tega, če ti kdo na parkirišču poškoduje avto (nič hujšega, manjša praska in vdolbina, glih toliko da pač moti) in pokličeš policijo pa jih 2 uri ni in greš s kraja pa te pol pokličejo nazaj in pač povejo, da niso uspeli prit. A lahko greš na zavarovalnico pa prijaviš tovrstno škodo prez pisnega poročila kljub temu, da si pač poškodbo prijavil in so jo zabeležili?Oz. kako najbolje rešit problem?Hvala za odgovore!
Opel Vectra C+ 1.9 CDTI COSMO

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Ne okt 22, 2006 2:39 pm

Meni (pri triglavu) niso nič težili. Sicer so policaji prišji, a smo jih poslali nazaj v Postajo Milice :D Jih je soseda klicala... Tako da pomoje ne bo problemov.
LP
Martin

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Napisal/-a Marki's Ne okt 22, 2006 4:08 pm

No saj jaz sem tudi pri triglavu...Aha, se pravi nisi dobil kako poročilo ali kaj podobnega?Kar tako si šel na zavarovalnico in uredil?

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a DJRider Ne okt 22, 2006 6:00 pm

Pa to ze ni ne vem kaksna poskodba ce je samo udolbina sicer ce bos na kaksnih parkiriscih pusca avto se ti bo to dogajalo. Poznam nekoga ki je namrec imel iz leve in desne strani taksne jamice samo zaradi tega ker so mu drugi z vrati rukali v avto.

Ti lepo poslikaj tisto, nesi tja ko imas pac zavarovan avto in ce ti bodo kaj tezili zakaj ni zapisnika povej da si ti poklical na policijo (saj lahko pogledajo kam in kdaj si klical pa tam na policijski postaji si zabelezijo vsak klic) tako da lepo povej da jih ni bilo in si jih cakal 2 ure...

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Ne okt 22, 2006 6:47 pm

Zavarovalnica ti bo izplačala škodo tudi brez zapisnika policije, vendar znajo včasih bit mal pametni in ti bodo rekli, da se je to zgodilo kje drugje itd.

Ti jim jepo povej, da je ogled policije obvezen le v primeru, ko je v prometni nesreči kdo poškodovan ali kdo umre ( prometne nesreče II., III. in IV. kategorije), v primeru, ko pa je nastala le materialna škoda ( I. kat.) pa policija opravi le na zahtevo, keterga izmed udeležencev. Pojasni jim, da ima policija dosti drugega dela, na pa da namesto zavarovalnic opravlja 24-urno dežurno ogledno službo, za takšne in drugačne praske na parkiriščih.

Sem imel sam enak primer pri Zav. MB, ko sem pri pranju opazil, da je odrgnjen blatnik. Prvo vprašanje je bilo: "Ali ste bili na policiji?". Treba je blo mal glas dvigniti, pa ji povedati to kar sem zgoraj napisal, pa mi je referentka samo še izročila obrazec za prijavo škode in povedala, da lahko pridem naslednji dan, ko prišel cenilec. Cenilec me ni nič vprašal, samo pogledal in napisal, jest sem dal pa avto popravit.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po okt 23, 2006 7:11 am

saj se klici na 113 snemajo, tak, da če zavarovalnica hoče preverit, si lahko sam zavrtijo posnetek....
Slika

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Napisal/-a Marki's Po okt 23, 2006 8:23 am

Hvala za odgovore!! :D Danes bom šel na zavarovalnico in upam, da bom lahko uredil.Bom poročal ;)

danny
Novinec

Napisal/-a danny Po okt 23, 2006 8:38 am

Glede parkirišča ne potrebuješ policistov, in tudi ne za nesrečo z materialno škodo. Jaz sem malo skrajšal svoj avto (sem preiskušal trdnost na semaforju) ter uničil haubo, luči masko in smerokaze (škode cca 400k) pa nisem nič policije klical. Napisal sem evropsko poročilo in peljal avto čez 2 uri ocenit. Nobeden ni vprašal nič kaj o policiji. Vendar pa zelo radi komplicirajo, če je več škode na avtomobilu, ter če se je crash zgodil v večernih urah (sploh ob vikendu) ker pač sumijo alkohol...

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Napisal/-a Marki's Po okt 23, 2006 2:45 pm

Evo sem opravil in ni bilo nobenih problemov :D
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov