Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Po feb 12, 2007 12:48 pm

Takih tem je po forumih vedno več. Zakaj dajo idiotu, ki ne ravna profesionalno v VSAKEM trenutku pištolo in taka pooblastila? Mislim da so kriteriji za poklic policista veliko prenizki. In taki ljudje nas bi naj 'branili pred kriminalom'....yeah right :roll:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po feb 12, 2007 2:40 pm

ShowDown je napisal/-a:Takih tem je po forumih vedno več. Zakaj dajo idiotu, ki ne ravna profesionalno v VSAKEM trenutku pištolo in taka pooblastila? Mislim da so kriteriji za poklic policista veliko prenizki. In taki ljudje nas bi naj 'branili pred kriminalom'....yeah right :roll:

Niso kriteriji prenizki, na prenizki stopnji je izobraževanje in usposabljanje. Policist je lahko vsak normalen človek, ampak le pod pogojem da je primerno usposobljen za svoje delo. Kar se pa zadnje dve leti dogaja (policisti "namenjeni" za mejo delajo 3 mesečni tečaj :bonk ) pa ni za nikamor. Tudi samo (pravi) policisti se križajo kakšen narod hodi v policijo in kako se usposabljajo. Potem pa imamo takšne in podobne situacije.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Po feb 12, 2007 2:42 pm

pa še res je
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Po feb 12, 2007 4:16 pm

Cash je napisal/-a:Kako pa se je končalo to nadlegovanje?

ja ko sta videla da ne moreta nič več, po pihanju, pregledu avtomobila, sta se preprosto vsedla v avto in odšla. jas sem potem odšel po očeta, ker vmes nisem smel, ga vprašat če grem prijavit al kaj naj, pa je rekel da naj pozabim in to je bilo to. bom vedel za drugič ko se kaj takega zgodi in takoj poklical očeta ven pa naj se potem z njim ukvarjajo, saj se on le bolj spozna na pravice in dolžnosti ker je tudi bolj izkušen.

hvala vsem za mnenja in odgovore ;)

zaradi mene se lahko tema sedaj zaklene saj sem zvedel kar sem imel name

hvala, lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po feb 12, 2007 5:57 pm

Slide je napisal/-a:
ShowDown je napisal/-a:Takih tem je po forumih vedno več. Zakaj dajo idiotu, ki ne ravna profesionalno v VSAKEM trenutku pištolo in taka pooblastila? Mislim da so kriteriji za poklic policista veliko prenizki. In taki ljudje nas bi naj 'branili pred kriminalom'....yeah right :roll:

Niso kriteriji prenizki, na prenizki stopnji je izobraževanje in usposabljanje. Policist je lahko vsak normalen človek, ampak le pod pogojem da je primerno usposobljen za svoje delo. Kar se pa zadnje dve leti dogaja (policisti "namenjeni" za mejo delajo 3 mesečni tečaj :bonk ) pa ni za nikamor. Tudi samo (pravi) policisti se križajo kakšen narod hodi v policijo in kako se usposabljajo. Potem pa imamo takšne in podobne situacije.

Predpogoj, da človek sploh razmišla o vstopu v policijo bi moral biti, da mora imeti IV. stopnjo izobrazbe (kot je že) + 3 leta delovnih izkušenj na svojem področju. In starost vsaj 24 let.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To feb 13, 2007 10:11 am

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To feb 13, 2007 10:32 am

Na tvojem mestu bi šel do njihovega šefa in se mu protožil. Če to nebi zaleglo pa bi napisal pritožbo ministrstvu za notranje zadeve (Imaš tam na najihoi strani kam pošlješ pritožbo). Če neboš nič nardil si bo policaj mislil da je bog ki mu doben nič ne more.
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To feb 13, 2007 10:39 am

Kdo ve mogoče bi pa lahko vsaj opozoril na nepravilnosti z pritožbo, ali pa ne bi dosegel ničesar po drugi strani. Ampak to da so te ustavili na privat posestvu mi je čudno,sej nebi smel tega naredit ali pač.
Podajam primer kolega: Ali te lahko policija ustavi na parkingu, ki je v lasti trgovine in je tako rekoč posest te trgovine in ne občine/države? zgleda da lahko in še kazen dobiš!
se dogaja....

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To feb 13, 2007 10:46 am

o tem je že bila debata...trgovina in njen parking je namenjena javnosti in ni isto kategorizirana kot privatni vrt pred hišo! Ne moreš enačiti površine, namenjene javnosti s privat vrtom. Zato sta tidve področji zakonsko drugače tretirani in zato so tudi pooblastila in delovanje policije drugačna. Tako kot je nedo rekel, dejte najprej mal zakone prečitat, ne pa takole demagoško zavajat še manj neuke kot ste sami.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To feb 13, 2007 11:01 am

adis je napisal/-a:Kdo ve mogoče bi pa lahko vsaj opozoril na nepravilnosti z pritožbo, ali pa ne bi dosegel ničesar po drugi strani. Ampak to da so te ustavili na privat posestvu mi je čudno,sej nebi smel tega naredit ali pač.
Podajam primer kolega: Ali te lahko policija ustavi na parkingu, ki je v lasti trgovine in je tako rekoč posest te trgovine in ne občine/države? zgleda da lahko in še kazen dobiš!
se dogaja....

Za kaznovat so kar hitri, ko sem pa enkrat po netu vprašal zakaj ne sankcionirajo denarno ali z odvozom vozila razne invalide , ki parkirajo na prostorih za invalide je bil pa odgovor, da za to morajo poskrbeti velecentri sami.
Pa še nekaj. Nočem biti žaljiv do nikogar, a še trgovec ne moreš biti če nimaš vsaj triletne šole.

lp

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To feb 13, 2007 1:14 pm

Mene pa zanima sledeče: kakšne pravice in dolžnosti imaš, ko te ustavijo kriminalisti? A sploh imaš kakšne? Pravice mislim. Mene so v vsej moji vozniški karieri ustavili že 3x. Ne vem a sem jim res tolk sumljiv......? Pa vsakič so imel nek beden izgovor da iščejo droge..... še živ dan jih nisem probal. Ustavli so me pa 2x v BTC-ju in enkrat pri Fužinah v Ljubljani. Sem moral vse žepe spraznit, nekaj so me pretipali.... ajde, če bi bila kriminalistka, ne rečem.... :lol: Je pa res, da je občutek, ko prinori za teboj en avto in ven skočita dva tipa in hitita proti tebi kar malo neprijeten. Torej a imaš sploh kakšne pravice pri takem nadlegovanju? Ali si lahko samo tiho in gledaš čukasto :shock:
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec To feb 13, 2007 2:25 pm

Če te niso spolno zlorabili, potem NE;) Tak je, rutina kriminalistov.
L.P.

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a DJRider To feb 13, 2007 10:47 pm

Mogoce so pa GAYi :lol:

Nimas kaj za prijavit... so te pac ustavli...

Gen|uS napisal si, da ti lahko terenca odpelje vojska za vaje. Kje si to videl oz. prebral? Jaz ne bi gledal, da bi mi odpeljali avto pa ce bi jih mogel kar postrelit... :roll:

the_man to so pac taksni policaji, ko jim je vseen in imajo nekaksen problem zato se pa znasajo na druge oz. sibkejse... pac brezveze, da jih prijavis, ker bo se samo slabse... :roll:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To feb 13, 2007 10:57 pm

adis je napisal/-a:Kdo ve mogoče bi pa lahko vsaj opozoril na nepravilnosti z pritožbo, ali pa ne bi dosegel ničesar po drugi strani. Ampak to da so te ustavili na privat posestvu mi je čudno,sej nebi smel tega naredit ali pač.
se dogaja....

parking trgovskega centra je javna površina
sploh pa je v interesu trgovin, da so policaji prisotni na parkiriščih in preprečujejo kraje
tudi ti lahko dovoliš policiji, da na tvojem travniku postavi zasedo in čaka morebitne barabine ;)
podpis

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch To feb 13, 2007 11:07 pm

AndrejD je napisal/-a:Na tvojem mestu bi šel do njihovega šefa in se mu protožil. Če to nebi zaleglo pa bi napisal pritožbo ministrstvu za notranje zadeve (Imaš tam na najihoi strani kam pošlješ pritožbo). Če neboš nič nardil si bo policaj mislil da je bog ki mu doben nič ne more.

Se strinjam. Mi prevečkrat "pozabimo" na vse skupaj. Vedno se lahko pošle pritožba. Mogoče bomo pa kdaj kej dosegel or we wil atleast try.
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr feb 14, 2007 9:47 am

Turbobitch je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Na tvojem mestu bi šel do njihovega šefa in se mu protožil. Če to nebi zaleglo pa bi napisal pritožbo ministrstvu za notranje zadeve (Imaš tam na najihoi strani kam pošlješ pritožbo). Če neboš nič nardil si bo policaj mislil da je bog ki mu doben nič ne more.

Se strinjam. Mi prevečkrat "pozabimo" na vse skupaj. Vedno se lahko pošle pritožba. Mogoče bomo pa kdaj kej dosegel or we wil atleast try.

Jaz to vedno naredim ko se kakšen preveč "pameten" policist obnaša kot da je bog. pogovor pri komandirju policijske postaje ponavadi pomaga. :)
Slika

BC
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a BC Sr feb 14, 2007 10:24 am

DJRider je napisal/-a:Gen|uS napisal si, da ti lahko terenca odpelje vojska za vaje. Kje si to videl oz. prebral? Jaz ne bi gledal, da bi mi odpeljali avto pa ce bi jih mogel kar postrelit...
tole dobiš za motor, najbrž je za avto podobno...
I drive recklessly, I take a lot of chances, I never repair my vehicles and I don't believe in traffic laws.

b.m.w.
Nov uporabnik

Komentar brez komentarja

Napisal/-a b.m.w. Sr feb 14, 2007 10:39 am

Razmišljate, kaj dela policist na privatnem zemljišču, namesto da bi se vprašali, kaj VI počnete na javnem kraju.
P.S.
Najprej pometi pred domačim pragom.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr feb 14, 2007 11:49 am

BC je napisal/-a:
DJRider je napisal/-a:Gen|uS napisal si, da ti lahko terenca odpelje vojska za vaje. Kje si to videl oz. prebral? Jaz ne bi gledal, da bi mi odpeljali avto pa ce bi jih mogel kar postrelit...
tole dobiš za motor, najbrž je za avto podobno...

Točno to sm mislo, je blo zadnič na Svetu za terence sam nism usega vido.
LP Rok

BAZO
Nov uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a BAZO Sr feb 14, 2007 12:19 pm

Jah problem je to, da usi bolj gledajo na to, sam da ma pogoje, da zasede določeno delovno mesto. Nevem to se v šolah tut pojavlja... pač če ma tako izobrazbo pa to kr zahtevajo pogoji grejo lahko učit. Pa gotou se usi zavedamo, kaj še use poleg tega morš znat in kere človeške lastnosti morš imet, da lahko učiš. Pol se pa čudmo k videvamo take in drugačne učitelje, ki so al total prestrogi, al ne opravljajo svojga dela pa tko...

Pr policistih ne vem kako je, ampak glede na to kar sm prebral je mogoče enako. Morda pa se motim.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov