Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po feb 26, 2007 12:16 am

mastr1 je napisal/-a:A ni tako, da morajo tebi dokazat neko stvar, za katero te obtožujejo?Na policaje se pa itak poser*jem, itak več prekrškov v prometu delajo kot pa navadni državljani!Kot da so bogovi!!Če se njemu qrac dvigne, pa me lahko obtoži?Kaj, če je videl napačen avto?Da sta dva ista v vrsti?

no no ne bodi tako pameten...nevem kje ti vidiš tukaj problem. avtor je sam rekel da je govoril po mobitelu in da ga je policaj videl, torej je zares videl njega in ne onega za njim, ane?
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po feb 26, 2007 12:24 am

Policaj nima motiva za laganje o prekršku, zato je njegova beseda več vredna od tvoje, ki bi seveda lagal, da se izogneš sankciji, zato je sama po sebi policajeva izjava dokaz, ki ga boš ti moral zanikati, ovreči, diskreditirati, blablabla.
Uglavnem, z zahtevo pravnega varstva (a.k.a. pritožbo) nikamor ne boš prišel, ker si tu ti versus policaj, predstavnik uradnega, državnega organa in to sodnice vedno rešijo v prid državi, ne pa tebi. Vrana vrani...? ..no ja, ni čisto tako enostavno, je pa jebeno, če se ti dejansko zgodi krivica, ki se tebi seveda ni.

Torej: Če ti še enkrat povzamem;
Jokaj doma mami v naročju, kazen pa le plačaj, ali pa jo bo terjal DURS, če ne prej, ko prideš do svojega kruha in to z obrestmi.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Po feb 26, 2007 1:12 am

Ojojoj, kolk je enim res tolk tezko dat teh par 10 eur za eno bogo BT slusalko za telefon.. Jest sem kupil mislm da najcenejso Plantronicsovo za nekih 36 eur, se ceneje kot polovicka te kazni.. Deluje super, lahka je, v avtu jo mam skoz gor in jo sploh ne cutim.. Uporabljam jo se izven avta, ker loh delam druge stvari poleg govorjenja.. Mislm.. Res ne razumem ljudi, k so rajs napol invalidi medtem ko govorijo po telefonu in se trudijo zraven delat se kaj drugega, recimo vozit, kokr pa da dajo teh par 10 eur za slusalko..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po feb 26, 2007 8:56 am

Kazen je v vsakem primeru premala. Če nimaš tolko denarja da bi si kupil eno Bt slušalko pa ne uporabljaj telefona med vožnjo!!! Sicer pa je to tako že slovenski nacionalni šport - ogrožat vse okoli sebe, če pa se tebi kaj zgodi pa si največji angelček.
Slika

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 Po feb 26, 2007 9:41 am

eentox je napisal/-a:[
no no ne bodi tako pameten...nevem kje ti vidiš tukaj problem. avtor je sam rekel da je govoril po mobitelu in da ga je policaj videl, torej je zares videl njega in ne onega za njim, ane?

Imel sem že slabe izkušnje s strani policijske poštenosti in nihče me ne bo prepričal, da so vsi policaji nepristranski!So zelo krvavi pod kožo!
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

Uporabniški avatar
egregor
Nov uporabnik

Re: Kazen GSM med vožnjo?

Napisal/-a egregor Po feb 26, 2007 10:02 am

standi je napisal/-a:Pozdravljeni!

Ta teden sem se peljal z vozilom in sem telefoniral med vožnjo vendar me je videl en drug policaj v avtu 500 m prej kot sta pol dva policaja ustavljala. Ko sta me policaja ustavila nisem več telefoniral in me niti nista videla, da sem telefoniral ampak jima je samo oni prejšnji policaj javil. Seveda sta mi napisala zapisnik in izdala plačilni nalog za 82€, če plačam v 8 dneh 41€. Kakšna je možnost, da se izgonem kazni??? ima kdo izkušnje z gsm in dokazom policaja da si res telefoniral? Ma kdo primer prošnje prosim na standi@hotmail.com!

Lej. V roku 8 dni se lahko pritožiš, nato te bodo poklicali na policijsko postajo na zagovor, in če se jim bo zdelo da je bia pritožba vredu, bodo vse skupaj zavrgli, če pa ne bo vredu napisano, bodo dali postopek sodniku za prekrške in boš mogel tudi taj na zagovor, če boš imel veliko sreče ne boš dobil nobene denarne kazni, če pa boš kriv , tako kot si do sedaj, boš pač žal moral plačati. sam ne 41€ temveč 458€ sodnikove postopke!

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po feb 26, 2007 10:55 am

Pred nekaj dnevi sem bil prica neumnosti, ki je skoraj pripeljala do nesrece.

En tip je iz stranske ulice zelel na glavno. Se ustavi, stoji ene 10 sekund, nekaj gleda in spelje. Ravno v tem trenutku se po glavni cesti pelje en drugi avto. Voznik je bil na sreco obeh dovolj pozoren, da je pohodil na zavoro. Ustavil se je ene pol metra pred prvim avtom. Tudi ta prvi se je ustavil na sredini ceste, ko je videl, da je prakticno pripeljal pred avto!? :shock:

Da tale zgodbica, sicer real-life, ni off-topic, pa tole... prvi voznik, je skoz govoril po mobitelu! Kot sem rekel, je pogledal tako levo kot desno, vendar vseeno ni opazil drugega vozila!? :roll:

Sam sem bil pes in od kraja dogodka odmaknjen cca 25m.

Zato je taka kazen cisto upravicena!

lp
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr feb 28, 2007 8:21 pm

kot zanimivost... in hkrati OPOZORILO
http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=7&novica=805
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

syncmaster
Nov uporabnik

Napisal/-a syncmaster Sr feb 28, 2007 9:13 pm

Ta teden sem se peljal z vozilom in sem telefoniral med vožnjo vendar me je videl en drug policaj v avtu 500 m prej kot sta pol dva policaja ustavljala. Ko sta me policaja ustavila nisem več telefoniral in me niti nista videla, da sem telefoniral ampak jima je samo oni prejšnji policaj javil. Seveda sta mi napisala zapisnik in izdala plačilni nalog za 82€, če plačam v 8 dneh 41€. Kakšna je možnost, da se izgonem kazni??? ima kdo izkušnje z gsm in dokazom policaja da si res telefoniral? Ma kdo primer prošnje prosim na standi@hotmail.com!

Jst bi ti dal 8200 E kazni...

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr feb 28, 2007 9:21 pm

syncmaster je napisal/-a:

no,no....pa odvzem avta, pa prtepst, pa izgon iz države...

verjetno da vsi delamo napake, mar ne

lp

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Sr feb 28, 2007 9:38 pm

seeman66 je napisal/-a:
syncmaster je napisal/-a:

no,no....pa odvzem avta, pa prtepst, pa izgon iz države...

verjetno da vsi delamo napake, mar ne

lp

Vsi delamo napake, sam upam da boš takega mnenja, ko se ti bo eden u zadnji del avta zaletel, zato ker se je pogovarjal s svojo mamo o tem ali bodo testenine al dente al pa dobro kuhane? :lol:

p.s. sorry za offtopic, pa mislm da se lahko teme zaklene, ker je avtor dobil svoj odgovor...
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov