Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

kot naročeno...

Napisal/-a myster Pe feb 09, 2007 4:00 pm

Zadeva je res malce v čudnem stanju...Lani junija sem pač šol v trgovino neki malega kupit... pa je blo že kr topl pa sm šol kr z motorju(tomos) pa brez čelade, brez dokumentov (imel sem samo bančno kartico), motor ni bil registriran(ni bil moj, ker sm ga mel v okvari). Se pelam jst veselo do trgovine (cca. 700m stran od doma pa še tist po neprometnih stranskih cestah) pa za mano policaj na motorju...(pol tk vsak ve kuk je ura ko nima niti dokumentov pr seb, čelade ali registracije)...evo dans pa poziv k sodniku (še preverjal mi bodo psiično zrelost pa okoliščine v katerih živim...). Izpit imam za motor, zdj delam še za avto, zanima me pa slednje:

1.kuk mi lahko max. in min. zaračunajo kazn?
2.ali mi lahko dajo kako prepoved za avto (ištruktor je rek da nima veze-je res?)
3.kk zgleda test psihične zrelosti (tako nekako)
4.kk sodnici pihat na dušo da jz ne bom bankrotiru

Piše da bom obravnavan kot mladoletna oseba, pa 1. opomin sem že dobil ker sm se na motorju pogovarjal po telefonu...

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Pe feb 09, 2007 4:08 pm

2) prepovedi za vožnjo avtomobila ti ne morjo dat
4)mislim da najbolše da poveš po resnici boš tanajbolš zvozu

glede na to da boš obravnavan kot mladoleten boš dobu spet opomin, v najslapšem primeru okor

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe feb 09, 2007 4:10 pm

Kako si se pa lahko na motorju pogovarjal po telefonu? Jaz čez čelado nič ne slišim...

Torej če povzamemo:

- bil si brez dokumentov
- bil si brez čelade
- vozil si neregistrirano vozilo

a) ni problem, je 10 jurjou ali dobra volja.
AMPAK
b) najbrž že veš kako je, če lahko telefoniraš med vožnjo
c) pa ni tako nedolžen prekršek...za moped ne vem, ampak za avto res ni.

Sicer ti ne morejo prepovedati opravljanja vozniškega za avto, ampak jaz osebno bi te močno štrafal. Predvsem ker se ti v prazno bučo ne shrani podatek, da se je dobro vozit s čelado.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Pe feb 09, 2007 4:19 pm

phoebus je napisal/-a:Kako si se pa lahko na motorju pogovarjal po telefonu? Jaz čez čelado nič ne slišim...

Sicer ti ne morejo prepovedati opravljanja vozniškega za avto, ampak jaz osebno bi te močno štrafal. Predvsem ker se ti v prazno bučo ne shrani podatek, da se je dobro vozit s čelado.

prvič je blo tako da sm mel motor izven brzine tk da je delal pod štangasu pa rahu klanc navzdol je tk da praktično sm se vozil z mopedu...:)aja čelado pa med sedežem in posodo za gorivo...

Pa resn...itak mi noben ne bo verjel da sm zelo redko kdaj nisem mel čelade...pa še tist so me ustavl...jezi me sam to ko po mestu se ful furajo brez čelad pa pločnikih... pa jih noben policaj nč ne reče

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Pe feb 09, 2007 4:25 pm

čelado nosiš zarad svoje varnosti ne zarad polcajev, če pa ostali muloti ogrožajo sebe k se vozjo je pa to njihov problem ;)

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Pe feb 09, 2007 4:48 pm

kolega je z tomosom zletel u avto
sel je na njegovo stran in celno
ni imel izpita ne celade
in na sodiscu so mu vse oprostili
srecno.........

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen Pe feb 09, 2007 4:55 pm

jaz sem prletu v avto čeln z tomosm pa ni bil registriran, mal pa sem izpit pa čelado pa sm mislu d b kj poziv h sodniku al pa kj pa nism še nč dobu (zgodil se je avgusta)

sm se pa iz tega nauču d je fajn met čelad na glav vedno ko se vsedeš na mtor. če je nibi mel ne verjetno nebi bl več tuki...t je blo bliz doma pa sm šu sam mal 1 krog k ponavad nism gorr dajal čelade. sreča res
aja pa pol sm naslednji dan zjutri šu na maturantski izlet.
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Pe feb 09, 2007 5:01 pm

mire je napisal/-a:kolega je z tomosom zletel u avto
sel je na njegovo stran in celno
ni imel izpita ne celade
in na sodiscu so mu vse oprostili
srecno.........

Ja sam tle v Velenju je sodnicA...nevem kaka je...če jo ker pozna...me je pa kolega strašil, da je pol pesa... :shock:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster So mar 03, 2007 5:44 pm

evo tuk da še povem kako se je zadeva razvila (potem pa jo lahk zaklenete):
sodnica je rekla da dobim pošto.dobim pošto od sociale...zglasitev 1.3. ob 11h. ker takrat pa res nism mel časa pa je moja mama klicala da bi se domenila za ugodnješi čas...pa so potem rekl (po telefonu) da itak že to predolg traja, pa tud ni bil nevem kak velik prekršek, pa še mladoletn sm bil takrat-nobene kazni ali obsodbe ali pike itd...no na koncu je moja mama s telefonskem klicem vse zglihala in je konc komedij s ttim butastim prekrškom (sj vem da boste rekl da sm jst butast ko delam prekrške :P )...

lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov