Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Prepis brez prometne?!

Napisal/-a blindek Ne mar 18, 2007 7:14 pm

In sicer je tako, da sem pred pol leta kupil nek skuter da bi mel malo za bedarije, takrat sma z prejšnjim lastnikom naredila komisijsko pogodbo in to tudi overila na občini, tako da je vozilo moje. Seveda ga čez zimo nisem registriral. Zaj pa sem ga oni dan prodal ker sem dobil lep denar za njega.
Kako je zaj z postopkom prepisa? Lahko z to pogodbo, ki sma jo naredila z prejšnjim lastnikom prepišem na novega lastnika?

če ne razumete kaj mislim povedat vprašajte in bom probal nekak razložit

hvala za odgovore, LP

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne mar 18, 2007 7:40 pm

nevem zakaj preprosto ne kontaktiraš prejšnjega lastnika in si priskrbiš prometno.
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Napisal/-a blindek Ne mar 18, 2007 7:59 pm

ker jo je on zgubil :roll: sicer pa nevem kaj bi mi stara prometna pomagala, če sem nov lastnik jaz?

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po mar 19, 2007 3:16 pm

mogoče za to ker bi jo dal novemu lastniku da ga potem registrira :?: :roll:
litr bencina, litr olja ;)

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Po mar 19, 2007 3:33 pm

Stari lastnik mora preklicati staro prometno in zaprositi za duplikat, ter jo dati tebi. Ti greš na upravno enoto, prepišeš na sebe, plačaš davščine in še le na to lahko daš svojo prometno novemu lastniku.

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Napisal/-a blindek Po mar 19, 2007 5:38 pm

saj je na mene prepisano...meni so na upravni enoti rekli da z tem papirjem grem registrirat in tam dobim novo prometno. Jaz pa mislim prepisat zaj zopet na novega lastnika samo z tem.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Po mar 19, 2007 5:45 pm

Vcasih ko se ni blo registracije za mopede, tud prometnih ni bilo.

No in ker je blo naenkrat treba registrirat te mopede da si se lahko peljal po cesti, in ker se je veliko original racunov zgubilo-ker dejansko si samo s tem dokazoval lastnistvo, si lahko dobil nek obrazec (dobis tam kjer opravis registracijo) kjer vpises podatke mopeda in podpises da ni vkraden ali kakorkoli sporen.
Tako sem jest pred par leti naredu z mopedom ki je bil kupljen nekje na stajerskem,pa sem ga prodal naprej brez dokumentov-ker jih pac ni bilo-in smo tako uredili pri nadaljnji registraciji

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Po mar 19, 2007 5:55 pm

blindek je napisal/-a:saj je na mene prepisano...meni so na upravni enoti rekli da z tem papirjem grem registrirat in tam dobim novo prometno. Jaz pa mislim prepisat zaj zopet na novega lastnika samo z tem.

Rekli so ti ja sam je problem , ker verjetno ni odjavlen od prometa ,če pa je pa se tudi da kaj resit ,če mas malo sreče in poznanstva.

Lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Napisal/-a blindek Po mar 19, 2007 7:14 pm

v bistvi je registracija in vse skup poteklo že pred 2letoma...prepis je bil od prejšnjega lastnika na mene narejen kot se mora...

Bom šel jutri do enakega človeka kot je prejšnjič delal prepis in naj mi samo naredi kupoprodajno pogodbo, potem pa z tistim na občino. Saj še je postopek enak ali?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov