Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

discovery
Nov uporabnik

Policija in napačna tablica proizvajalca na avtu=500€?

Napisal/-a discovery Ne apr 01, 2007 6:11 pm

Pozdravljeni!

Zgodilo se mi je, da sem kupil star avto za dele. Avto je se dober vozen, vse dela kot mora. Rabim podvozje in motor zato me ostalo niti ni zanimalo, prodajalec pa je zaupanja vreden. Dvignem preizkušnje in se odpeljem proti domu, ne cisto po najkrajši poti ampak vseeno preizkušnja je za 5 dni po obmocju RS.

Ustavi me policaj (bili smo 4 v avtu) in začne pregledovat. Pod pokrovom se spravi na tablico proizvajalca in ugotovi da se cifre avta-VIN ne ujemajo in zacne morit, potrze preizkušnje napiše 500€ kazni in avto ostane tam. Med postopkom se ni dalo nic ment ker je bil bog in batina in na lep nacin se ni dalo nic. Bili smo čisto šokirani.

Potem si uredim prevoz za avto do doma z avto vleko, in pokličem bivsega lastnika. Ta mi pove, da mu je avto "utekel "po klančku v steber in so tist spredni konec menjali, in na to tablico niti pomislili, ter mi pove kje se nahajajo cifre utolčene v karoserijo. Prečekiram in se ujemajo.

Zanima me ce je pomenbna tista tablica proizvajalca ali je "verodostojnejša cifra" udarjena na karoseriji, ali more po zakonu štimati oboje?

Rad bi se pritožil, ker mi je policaj napisal, da sem kršil ZVCP-1 190člen ki je:

Motorna in priklopna vozila smejo biti v cestnem prometu, če:
– so registrirana in imajo veljavno prometno dovoljenje oziroma veljavno prometno dovoljenje za začasno registrirano vozilo ali če imajo veljavno potrdilo za preizkusno vožnjo;

– so označena s predpisanimi registrskimi ali preizkusnimi tablicami, ki so izdane za njihovo označitev.

kar pa po mojem mnenju, ni bilo kršeno! Če bi bil bolj strokoven ali pa dosleden, bi moral pregledati tudi VIN udarjen v karoserijo. (ali pac se motim?) Po tem takem lahko hodim sprometnim in tisto tablico in na avto na katerega jo pripopam je moj??? Hallo?

Lepo vas prosim za kakšno mnenje.

P.S. Lastnik mi je že ob ogledu omenil da je bil avto poškodovan(kar na pa ni zanimalo), pokazal vsa pregnita mesta, in jaz sem mu povedal kaj rabim, kar smo tudi s kolegi pregledali, da je dobro in delujoče ostalo nas iskreno povedano niti ni zanimalo.(tako da ni bilo nobenega natega s strani prodajalca)

L.P.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov